Προϋπολογισμός Μπάιντεν: Περιβαλλοντικοί οργανισμοί, ΜΚΟ κι ένα γραφείο για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ηλεκτρισμού των ΗΠΑ

Κοινοποίηση:
biden-climate

Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2023 του προέδρου Τζο Μπάιντεν περιλαμβάνει δαπάνες δισεκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζονται με το κλίμα (11 δις δολάρια διεθνής χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής), καθώς και καμπάνιες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που «προωθούν τη δικαιοσύνη και την ισότητα παγκοσμίως».

Υποβλήθηκε στις 28 Μαρτίου ο προϋπολογισμός, ο οποίος ανέρχεται σε 5,8 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού (OMB), καθώς και μια περίληψη 156 σελίδων από τον ίδιο οργανισμό, ένα σημαντικό ποσοστό των μελλοντικών δαπανών αφορά το κλίμα και την «περιβαλλοντική δικαιοσύνη».

Μια έρευνα στα αρχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής από την 1η Ιανουαρίου 2018 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, δείχνει ότι όλες οι δωρεές από άτομα που ανέφεραν ως εργοδότη τους την «Ecological Society of America» ή «The Ecological Society of America» πήγαν σε υποψηφίους των Δημοκρατικών και σε προεκλογικές οργανώσεις όπως το “Biden Victory Fund”, ο “Biden for President” και η διαδικτυακή πλατφόρμα συγκέντρωσης κεφαλαίων ActBlue.

Οι περιβαλλοντικές δαπάνες στον προτεινόμενο προϋπολογισμό του Μπάιντεν περιλαμβάνουν 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια για νέα ενεργειακά προγράμματα, με 500.000 δολάρια για την εξυγίανση και την ανακατασκευή κατοικιών για πολίτες με χαμηλό εισόδημα.

Επιπλέον, ο Μπάιντεν θα διαθέσει 80 εκατομμύρια δολάρια σε ένα “Γραφείο Ανάπτυξης Δικτύου”, το οποίο θα αναλάβει τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ηλεκτρισμού των ΗΠΑ.

Η διακριτική χρηματοδότηση της EPA (Οργανισμός Προστασίας Περιβάλλοντος) θα αυξηθεί κατά 29 τοις εκατό, στα 11,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Μπάιντεν επιδιώκει να διευρύνει το προσωπικό της EPA κατά 1.900 ισοδύναμα πλήρους απασχόλησης, αντιστρέφοντας μια τάση μείωσης προσωπικού από την κυβέρνηση Τραμπ.

Περισσότερα από 18 δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για την προστασία του κλίματος.

«Αυτές οι κρίσιμες “επενδύσεις” θα μειώσουν τον κίνδυνο ζημιών από πλημμύρες και καταιγίδες, θα αποκαταστήσουν τα υδάτινα οικοσυστήματα του Κράτους…», αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο του OMB.

Επιπλέον 1,45 δισεκατομμύρια δολάρια πηγαίνουν σε «προσπάθειες περιβαλλοντικής δικαιοσύνης» της EPA, οι οποίες σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο θα «προωθήσουν και την φυλετική ισότητα».

Ο προϋπολογισμός του Μπάιντεν θα αφιερώσει επίσης 11 δισεκατομμύρια δολάρια στη διεθνή χρηματοδότηση για το κλίμα, συμπεριλαμβανομένων 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ένα “Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα”, ένα πρόγραμμα που λέγεται ότι θα ασχοληθεί με την προστασία του κλίματος στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Η ισότητα είναι κυρίαρχο θέμα τόσο στη χρηματοδότηση που σχετίζεται με το κλίμα όσο και αλλού στην πρόταση δαπανών. Η πλήρης πρόταση 156 σελίδων του OMB χρησιμοποιεί τη λέξη “δικαιοσύνη” και τις κοντινές παραλλαγές της, τουλάχιστον 75 φορές. Η λέξη “δίκαιος” και οι κοντινές παραλλαγές της, εμφανίζονται 38 φορές.

Το ενημερωτικό δελτίο προϋπολογισμού του OMB επισημαίνει δαπάνες 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που λέγεται ότι «προωθούν την ισότητα των φύλων και την ισότητα σε ένα ευρύ φάσμα τομέων».

Ως μέρος αυτής της προσπάθειας, ο προϋπολογισμός του Μπάιντεν για το οικονομικό έτος 2023 θα διαθέσει 200 εκατομμύρια δολάρια στο Ταμείο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων και την Ισότητα, το οποίο έλαβε ήδη άλλα 200 εκατομμύρια δολάρια στη χρηματοδότηση του οικονομικού έτους 2022 που οριστικοποιήθηκε μέσω της πρόσφατης γενικής διαδικασίας.

Η διευθύντρια του OMB, Σαλάντα Γιανγκ, θα καταθέσει για τον προτεινόμενο προϋπολογισμό του Μπάιντεν στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής στις 29 Μαρτίου

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Παππουλη για την κλιματικη αλλαγη κλεισε τα εργοστασια σου και ολα θα πανε καλα! Κοψε και τις πυρηνικες δοκιμες κι ακομα καλυτερα! Κανε το ιδιο μαθημα και στα προτεκτορατα σου και στον Πουτιν!
    Μονο ο Κουλης ειναι ευαισθητος που μας πηδηξε μια ωρα αρχιτερα με τους λιγνιτες και ξεσκισε το πορτοφολι μας!
    Το φρουτο των ΜΚΟ πρεπει να εκλειψει παντελως μα τον….Ψωρος!

Comments are closed.