Προφητικά λόγια Μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου: «Αν κάποια μέρα μας σφάξουν οι μουσουλμάνοι…»

Κοινοποίηση:
siatistis

Απόσπασμα από την εκπληκτική ομιλία του Μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου & Σιατίστης κ. Παύλου με τίτλο «Δωρησαί μοι του οράν τα εμά πταίσματα».

Μεγάλη Τεσσαρακοστή 2016 – 19/04/2016

Δείτε το βίντεο:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ …ΟΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΟΡΝΟΚΑΝΑΛΑ…
    ΠΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΙΟ ΤΑΦΟ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΛΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ

    ΜΑΣΚΑ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ …ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

    ΚΑΜΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥΣ

  2. Επειδή δε γνωρίζετε το μέγιστο ιεράρχη των ημερών μας, γιατί έφυγε πολύ γρήγορα γιά τον ουρανό και διακονούσε ακριτική και μικρή Μητρόπολη να σας ενημερώσω γιά τα εξής:
    “Επίθεση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, έκανε ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος, χαρακτηρίζοντας τον «ανόητο» και «επικίνδυνο», αναφερόμενος στην ενέργειά του να ντυθεί παπάς σε τοπικό καρναβάλι.
    Μιλώντας στο «Αγιορείτικο βήμα» ο Μητροπολίτης κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχείρησε «να ευτελίσει το ιερότερο Μυστήριο της Ορθοδόξου Εκκλησίας που είναι το Μυστήριον της Θείας Ευχαριστίας» και αναρωτιέται εάν ο Αλέξης Τσίπρας θα κυβερνήσει τον τόπο με πρόσωπα όπως ο Διαμαντόπουλος”(Αναδημοσίευση από εφημερίδα της εποχής, 2016).
    Επίσης, ο εκλιπών είχε πάρει σαφέστατη θέση γιά το Μακεδονικό θέμα. Παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα: “Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους καθηγητές, γιατί με ιστορική ακρίβεια, μας εξήγησαν τι ήταν ο Μακεδονικός αγώνας, τι συνέβη.
    Μας είπαν αυτά που η σύγχρονη Ελλάδα θέλει να κρύψει. Και θέλει να αφανίσει απ’ τις μνήμες των παιδιών της, για να μην ξαναζήσουν σ’ αυτόν τον τόπο, άνθρωποι σαν τον Παύλο Μελά.
    Γιατί οι σημερινές εξουσίες θέλουν ανδρείκελα και όχι ήρωες.
    Γιατί οι σημερινές εξουσίες θέλουν τα παιδιά μας να σαπίζουν στα ναρκωτικά, και όχι πατριώτες και λεβέντες.
    Γιορτάζουμε σήμερα, θυμόμαστε και τιμάμε τα χρόνια, είναι η ίδια η μέρα όπως ακούσατε, που πέθανε ο Παύλος Μελάς. Και η μεν Ελλάδα πρέπει να σεμνήμεθα για τον Παύλο Μελά, αλλά η σύγχρονη πρέπει να ντρέπεται γιατί πρόδωσε τον αγώνα και την θυσία του Παύλου Μελά.
    Ο Παύλος Μελάς αγωνίστηκε για να παραμείνει η Μακεδονία Ελληνική. Και ήρθε η σύγχρονη ελληνική πολιτεία για την προδώσει και τον αγώνα του και την Μακεδονία μας.
    Το ακούσατε, δεν υπάρχει Μακεδονική γλώσσα, δεν υπάρχει Μακεδονική εθνότητα. Λοιπόν είναι ανιστόρητοι ή πουλημένοι αυτοί που την έδωσαν.
    Ίσως κάποιοι θα πουν ότι ο Δεσπότης αναμοχλεύει πάθη, όχι ο Δεσπότης θέλει να είναι διάδοχος αυτών των Δεσποτάδων που είδατε και όχι των σημερινών εκείνων που προδίδουν τα πάντα.
    Αντιγραφή για το «σπιτάκι της Μέλιας»
    Πηγή: βίντεο από Siatista-Info
    Απόσπασμα από την ομιλία του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου, από την εκδήλωση για τον Παύλο Μελά, στις 13 Οκτωβρίου 2018 στο «Βουδούρειο» Πολιτιστικό Κέντρο Σιάτιστας.
    το «σπιτάκι της Μέλιας»
    Επαναλαμβάνω, ο μακαριστός Μητροπολίτης ήταν αντιφασίστας, ενάντια δηλαδή στη Χρυσή Αυγή και την Ακροδεξιά, αλλά ήταν και γνήσιος πατριώτης. Ίσως, ο καλύτερος δημόσιος άντρας της δεκαετίας που πέρασε. Οφείλουμε να τον θυμόμαστε και να αξιολογούμε σωστά τα διάφορα θέματα κι όχι με φανατισμό, φόβο ή ενθουσιασμό.

  3. αυτος ο μητροπολιτης ητανε κατι μεταξυ συριζα και ανταρ-cia………..
    κατα των Ελληνων πατριωτων ητανε…….πριν πεθανει εγινε πατριωτης???????

Comments are closed.