Προκαλούν τα τουρκικά ΜΜΕ για την κυριαρχία των νησιών

Κοινοποίηση:
ellada

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία για την κυριαρχία των Ελληνικών νησιών μέσα από τα ΜΜΕ: «Στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας». Τι αναφέρθηκε σε δύο μεγάλα τηλεοπτικά μέσα.

Τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV: «Συνεχίζουμε με την ελληνοτουρκική ένταση. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αντέδρασε με γραπτή ανακοίνωση στα σχέδια της Ελλάδας για τη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων σε Ιόνιο Αιγαίο Πέλαγος. Στην ανακοίνωση τονίστηκε πως η δημιουργία θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο, για την Τουρκία δεν θα δημιουργεί νομικά αποτελέσματα. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται πως υπάρχει βελτίωση των σχέσεων των δυο χωρών αλλά τονίζεται πως η Ελλάδα εκμεταλλεύεται τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Επίσης έγιναν συστάσεις στην Ελλάδα να μην χρησιμοποιεί για δικό της όφελος, το θέμα των νησιών, νησίδων και βραχονησίδων που η κυριαρχία τους δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με συνθήκες».

Τηλεοπτικό δίκτυο ULUSAL: «Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών γίνεται αναφορά στη βελτίωση των σχέσεων αλλά αναφέρεται ότι «η Ελλάδα και πάλι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί ζητήματα του περιβάλλοντος. Τονίστηκε πως δεν θα γίνουν αποδεκτά τετελεσμένα που θα επιχειρηθούν σε αμφισβητούμενες περιοχές».

Οι αντιδράσεις σε όλα τα Τουρκικά ΜΜΕ ενδεικτικά αναφέρουν:

Το CNN Türk ανέφερε: «Αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών για το “θαλάσσιο πάρκο” της Ελλάδας»

Το Haber7: «Η Ελλάδα ετοιμάζεται να το διακηρύξει! – Η Τουρκία προειδοποίησε ευθέως»

Το NTV: «Υπουργείο Εξωτερικών για την απόφαση της Ελλάδας περί θαλάσσιου πάρκου: Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές καταστάσεις σε αμφισβητούμενες περιοχές – Το Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε στην ανακοίνωση της Ελλάδας ότι θα ανακηρύξει δύο νέα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος».

Η Sabah: «Αντίδραση από το Υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωση της Ελλάδας για το θαλάσσιο πάρκο»

Το HaberTürk: «Έκτακτη νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την Ελλάδα»

Το TRT haber: «Η Τουρκία αντιδρά στο “θαλάσσιο πάρκο” της Ελλάδας»

OdaTv: «Το Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί την Ελλάδα για το περιβάλλον»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ.ΝΑΙ ο τούρκος απο ΠΑΝΤΑ ειχε μπροστά του ””””προσκυνημένους”””’ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ είναι το κατάντημα.

    1. Με τον Γεωργη τον Παπαδοπουλο ηταν λιγο μαζεμαινοι μετα ανελαβε ο εβραιος Ιωαννιδης ο ανωμαλος Κραμανλης και μας αρπαξαν την μιση Κυπρο τον Γεωργη τον φοβοντουσαν

  2. ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ ΕΝΑΝ ΜΑΣΣΟΝΟΓΛΟΜΠΟ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΕΤΤΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ…..

Comments are closed.