Προκαλούν οι Τούρκοι για την Κύπρο: “Αν δεν επεμβαίναμε το 1974 οι Τουρκοκύπριοι θα είχαν την ίδια μοίρα με τους Παλαιστίνιους”

Κοινοποίηση:
katexomena

Μετά τον Τούρκο πρόεδρο και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Τζεβντέτ Γιλμάζ, δήλωσε πως η Κύπρος είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού έθνους.

Χαρακτήρισε «ειρηνευτική επιχείρηση ευτυχίας» την τουρκική εισβολή του 1974, ενώ πρότεινε στους Ελληνοκύπριους να χρησιμοποιήσουν το σύστημα ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Τουρκία.

Παράλληλα, επανέλαβε το τουρκικό αφήγημα περί ύπαρξης δύο ξεχωριστών κρατών για λύση του Κυπριακού. «Δεν έχει νόημα να δοκιμαστούν οι ίδιες φόρμουλες», ανέφερε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως εάν δεν έχει παρέμβει η Τουρκία οι Τουρκοκύπριοι θα είχαν την ίδια μοίρα όπως και οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα.

«Εθνική υπόθεση της Τουρκίας η Κύπρος»
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υποψήφιος δήμαρχος του κυβερνώντος AKP στην Κωνσταντινούπολη, Μουράτ Κουρούμ, ο οποίος χαρακτήρισε την Κύπρο «εθνική υπόθεση της Τουρκίας».

«Θα συνεχίσουμε να δοξάζουμε την εθνική μας υπόθεση με τα ιστορικά βήματα που κάναμε, όπως το άνοιγμα της Αμμοχώστου. Θα κάνουμε κόρη του ματιού της Ανατολικής Μεσογείου την Κύπρου και πόλο έλξης», δήλωσε ο Κουρούμ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΣΤΙΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΛΑ ΣΤΙΝ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΤΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΑΙ………

Comments are closed.