Προκαλεί όσο δεν πάει ο “ειδικός” Βατόπουλος: «Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος»

Κοινοποίηση:
βατοπουλος

Μια «βόμβα» έριξε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθώς υποστήριξε ότι είναι πιθανό να γίνει υποχρεωτικό το τεστ και για τους εμβολιασμένους σε κλειστούς χώρους.
«Ελπίζω να μη φτάσουμε σε υποχρεωτικό τεστ για εμβολιασμένους για κλειστούς χώρους», είπε χαρακτηριστικά ο Α.Βατόπουλος και πρόσθεσε ότι και «οι εμβολιασμένοι μπορούν να νοσήσουν ελαφρύτερα βέβαια, αλλά ανακυκλώνεται ο ιός».

Ερωτώμενος για τις σκέψεις της κυβέρνησης περί επέκτασης της υποχρεωτικότητας και το εάν θα γίνει αυτό για την προαναφερθείσα ηλικιακή ομάδα είπε: «Να γίνει ό,τι είναι δυνατόν όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος».

Αναφορικά με την τρίτη δόση του εμβολίου και την πιθανότητα επιτάχυνσής της, έκρινε πως είναι «πολύ πιθανόν να πάμε πιο γρήγορα από το εξάμηνο στην τρίτη δόση. (…) Πότε ακριβώς γίνεται η αναμνηστική δόση ενός εμβολίου εξαρτάται και από τη δυναμική της ανοσίας από τα βιολογικά δεδομένα, και τα δεδομένα της επιδημίας. Νομίζω ότι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι ασφαλές και σωστό η αναμνηστική δόση να μπορεί να γίνει λίγο νωρίτερα».
Μετάλλαξη Όμικρον

Όσον αφορά στη μετάλλαξη Όμικρον, που έφτασε και στη χώρα μας, δήλωσε αβέβαιος για το «σίγουρος αν είναι εξαιρετικά διεισδυτικό στέλεχος, αλλά δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία».
«Έχουμε δει τρεις φορές το ίδιο έργο. Να έρχεται μια παραλλαγή του ιού, η οποία να έχει κάποια χαρακτηριστικά που την κάνουν λίγο ‘χειρότερη’ κυρίως πιο μεταδοτική πρέπει να κινηθούμε με τη λογική ότι είναι πιο μεταδοτικό, βλέπουμε άλλωστε να διασπείρεται» προσέθεσε.

Ζήτησε να κάνουν όλοι self test πριν από τις γιορτές ώστε να εντοπιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα κρούσματα και να απομονωθούν.

Πρότεινε, δε, να κάνουν self test και όλοι πριν δώσουν το «παρών» σε κάποια γιορτινή συγκέντρωση.

«Εμβολιασμός, rapid test και μέτρα ατομικής προστασίας είναι τα τρία όπλα που πρέπει να χρησιμοποιούνται παράλληλα με το εμβόλιο» υπογράμμισε.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών, διευκρίνισε πως αναμένονται νέα εμβόλια καθώς τα παιδιά αυτά κάνουν «μικρότερη δόση».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Κόψε φάτσα αντιτουριστικη! Πήγαινε σπίτι σου να πεθάνεις ρε

  2. Για δείτε ρε ένα… ραβδούχο. Ρε άντε να πνιγείς αχρείε, που θα μας δείρεις κιόλας…

  3. Μηπως να γυρισουμε στα παλια χρονια που ειχε ο δασκαλος μια βεργα και χτυπουσε την παλαμη του χεριου οταν δεν υπακουγες αυτο μας λεει ο φωστηρας;
    Α ρε κολοδαχτυλο που χρειαζεστε ολοι σας για να στρωσετε διάνοιες του κωλου

  4. ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ; όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος»
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ; ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΡΑΒΔΙΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ!!!

  5. Μια ράβδο θέλετε όλοι οι εμβολιολαγνοι! Άιντε ζώα!

  6. Ο/Η Ο τράχηλος του ΄Ελληνα, ζυγόν δεν υπομένει ... και ο νοών, νοείτω λέει:

    Αν νιώθετε υπερήφανοι που με την άσκηση βίας (περιορισμοί, αποκλεισμοί κλπ.), καταφέρατε να μπολιάσετε –ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ- ένα μέρος του λαού, τότε «μπράβο» σας, ρε ΚΑΘΙΚΙΑ … Η φασιστική νοοτροπία σας, ξεπερνάει την χρυσαυγίτικη θεωρία, σύμφωνα με την οποία, «όποιος διαφωνεί, τον πλακώνουμε στο ξύλο» … Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η δική σας ιδεολογία δεν διαφέρει σε τίποτα από την ιδεολογία αυτών τους οποίους φυλακίσατε για ακριβώς ταυτόσημες θεωρίες και ενέργειες . Κι όπως αυτοί, έτσι και σεις, θα έρθει η ώρα που θα απολογηθείτε και θα φυλακιστείτε για τα εγκλήματά σας (παρενέργειες, αναπηρίες, θάνατοι), διότι είναι νόμος ότι η Θεία Δίκη μπορεί να αργεί, αλλά δεν λησμονεί …
    Αν πάλι πιστεύετε ότι με άσκηση βίας θα πείσετε υγιώς σκεπτόμενους και εχέφρονες ανθρώπους να οδηγηθούν στα εμβολιαστικά κέντρα, ως πρόβατα επί σφαγή, για να δεχτούν μία ιατρική πράξη που αρνούνται, ΠΛΑΝΑΣΘΕ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ …
    Εσύ, λοιπόν, «ειδικέ» με την μπατανόβουρτσα στη μούρη, με την φράση «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος», χρησιμοποιείς την λατινική ρήση «a verbis ad verbera» ή «post verba verbera» (= από τα λόγια στην ράβδο ή μετά τα λόγια, τα χτυπήματα), που περιέχεται στο έργο του Λατίνου κωμικού ποιητή, Τερέντιου (Publius Terentius Afer, 186-159; π.Χ.), «Εαυτόν Τιμωρούμενος» ( Heauton Timorumenos, 2, 3, 115, στίχος : «Tibi erunt parata verba, huic homini verbera» = Σε σένα άρμοζαν τα λόγια, σ’ αυτόν τον άνθρωπο οι μαστιγώσεις) …
    Εγώ, όμως, θα σου πω την Ελληνική ρήση της Βυζαντινής εποχής, την οποία οφείλετε να λάβετε σοβαρά υπ΄όψιν εσείς οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ «ειδικοί» και «παραειδικοί» πολιτικάντηδες : «Ὃν ού τύπτει λόγος, ουδὲ ράβδος» (= σε όποιον δεν πιάνει ο λόγος, δεν πιάνει ούτε το ξύλο), που περιέχεται στο έργο του Μιχαήλου Αποστόλου του Βυζαντίου, «Συναγωγὴ παροιμιών» (12, 77, 1), με εντελώς διαφορετικό νόημα, φυσικά …
    Και να θυμάστε, ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ότι Η ΒΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΒΙΑ … Βία θα σπείρετε ;;; Βία θα θερίσετε … ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ … Επομένως, να την περιμένετε την εναντίον σας βία, οσονούπω …

  7. ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ¨ΕΙΔΙΚΟ¨ ΜΕ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΘΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΣΑΝ ΜΠΑΤΑΝΟΒΟΥΡΤΣΑ.ΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ.

Comments are closed.