Προκαλεί και πάλι ο Ταγίπ Ερντογάν: “Στη Μεσόγειο αύριο το «Αμπντουλχαμίτ Χαν» – Θα κινηθεί σε περιοχές δικαιοδοσίας μας”

Κοινοποίηση:
ερντογαν

Τον απόπλου του γεωτρύπανου «Αμντουλχαμίτ Χαν» από το λιμάνι Τασούκου της Μερσίνης αύριο Τρίτη 9 Αυγούστου ανακοίνωσε πριν από λίγο επίσημα ο Τούρκος προέδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,προκειμένου να πραγματοποιήσει έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου, όπως είχε κάνει και στη Μαύρη Θάλασσα.

«Μέχρι σήμερα δεν έχουμε επιτρέψει να γίνουν συναλλαγές στους χώρους δικαιοδοσίας μας χωρίς τη συμμετοχή μας, και δεν θα το κάνουμε στο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ , η Τουρκία έχει δηλώσει στον ΟΗΕ ως θαλάσσιες περιοχές ευθύνης μια πολύ μεγάλη έκταση στην Ανατολική Μεσόγειο που περιλαμβάνει περιοχές που φτάνουν μέχρι και στα 6 μίλια από την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κάρπαθο, αλλά κι εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

«Αύριο οι πρώτες του εργασίες στη Μεσόγειο»

Νωρίτερα και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε προαναγγείλει τον απόπλου του γεωτρητικού σκάφους Αμπντουλχαμίτ Χαν στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Αύριο, το πλοίο Αμπντούλ Χαμίτ θα πλεύσει για τις πρώτες του εργασίες στη Μεσόγειο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ στο πλαίσιο του Συνεδρίου Διπλωματίας.

Και πρόσθεσε ότι «στο Αιγαίο θέλουμε μια σταθερή ειρήνη και επίλυση των προβλημάτων με ειρηνικούς τρόπους, αλλά βλέπουμε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει πολιτική βούληση».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Βυθίστε αιφνιδιαστικά τον στόλο τους να ξενοιάσουμε με δαύτους για τα επόμενα 30 χρόνια.

Comments are closed.