Προειδοποιεί ο δήμαρχος Μυτιλήνης: «Το αίσχος της Μόριας θα πρέπει να κλείσει – Θα αντιδράσουμε σκληρά»

Κοινοποίηση:
ap_moria

Τα αιτήματα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, που θέτουν στην κυβέρνηση με τη μεθαυριανή (Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου), γενική απεργία στο βόρειο Αιγαίο, επανέλαβαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στη Μυτιλήνη, ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης και ο δήμαρχος Δ. Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

Σύμφωνα με αυτά, δεν γίνεται δεκτή η απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία οιασδήποτε νέας δομής, ζητείται η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών από τους 40.000 αιτούντες άσυλο που ζουν σε αυτά, ο έλεγχος των μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δρουν στα νησιά και η καλύτερη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.

Όπως έκαναν γνωστό, θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα της γενικής απεργίας, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, επίδοση των ψηφισμάτων των συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Μυτιλήνη, στη Χίο και στη Σάμο, από τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους όλων των νησιών, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθούν με τους υπουργούς Εσωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ας σημειωθεί ότι σε σχέση με το αίτημα των νησιωτών για αποσυμφόρηση, ο κ. Μουτζούρης τόνισε ότι αυτή, μετά τη χθεσινή επίσκεψη του κ. Μηταράκη, φαίνεται πως από μεριάς της κυβέρνησης ότι «εγκαταλείπεται και καρκινοβατεί».

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης σημείωσε πως «το αίσχος της Μόριας θα πρέπει να κλείσει», ενώ ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος είπε πως αν η κυβέρνηση επιμείνει στη χωροθέτηση της νέας δομής στη θέση Σκαμνιούδα της ‘Αντισσας, «θα αντιδράσουμε σκληρά. Αν συνεχίσουν έτσι θα αναμετρηθούμε στο πεδίο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Ρε απλυτοι μια ζωη κουκκουδια ψηφιζεται τωρα ξυπνησατε,τωρα ειναι αργα,οταν σας τα ελεγε καποτε γνωστος δημοσιογραφος οτι ολα αυτα τα λ@θροπηθικια θα μπουν στα σπιτια σας και θα σας ρημαξουν .θα σας ληστευουν,θα σας κανουν την ζωη κολαση,μερικοι απο εσας πηγατε να τον φατε φασιστα τον αναβαζατε ακροδεξιο τον κατεβαζατε,Ναζιστη ,και τι δεν του λεγατε,τωρα που ξυπνησατε κουμμουνια ειναι αργα,δεν βλεπατε το δασος τοσο καιρο το δενρο βλεπατε λογω των ……προοδευτικων του κ@λου αντιληψεων σας.Ηθελεστα και παθεστα ,οπως ελεγαν και οι αρχαιοι ημων προγονοι !!!!!!!!

  2. Πρωτα πρεπει να κλεισουν τα συνορα να μην ερχονται καινουργιοι, αλλα οι Κοι της ΝΔ μιλουν για φυλαξη των συνορων, δεν ξερω τι εννοουν, γιατι οι βαρκες των Τουρκων δουλεμπορων ερχονται καθε μερα, και οι πολιτικαντηδες κοροιδευουν την κοινωνια!!!!!!! Και αφου κλεισουν τα συνορα , οπως εκανε ολη η Ευρωπη, ολοι οι παρανομοι λαθροεποικοι να απελαθουν να γλυτωσει η χωρα, χρειαζεται γενικος ξεσηκομος!!!!!!!!

  3. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΠΕΛΑΣΕΩΝ
    ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ/ΠΟΛΙΤΕΣ
    ΚΑΙ -ΟΛΟΙ- ΣΥΝΤΑΓΜΑ !!!

    ΟΡΓΑΝΩΘΕΊΤΕ !!!
    ΑΥΞΑΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΝΕΣΤΕ !!!!

  4. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΠΕΛΑΣΕΩΝ
    ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ/ΠΟΛΙΤΕΣ
    ΚΑΙ -ΟΛΟΙ- ΣΥΝΤΑΓΜΑ !!!

    ΟΡΓΑΝΩΘΕΊΤΕ !!!
    ΑΥΞΑΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΝΕΣΤΕ !!!

  5. ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΜΗΝ ΣΚΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΑΛΣΟΝ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ. ΣΚΑΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΙΔΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΚΩΛΑΡΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΠΝΙΓΗΚΑΤΕ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΞΙΖΕΤΕ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ. ΡΟΥΦΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ “ΨΥΡΙΖΑ” ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ ΜΕ ΚΑΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ

Comments are closed.