Προειδοποίηση ΣΟΚ από τον μυστακοφόρο «σπιούνο»! «Ο Μητσοτάκης έκανε…»

Κοινοποίηση:
Καλεντερίδης

Ποιο είναι το πιθανότερο σενάριο για το άμεσο μέλλον στο Αιγαίο;

“Η‘Γαλάζια Πατρίδα’ ιδιοποιείται ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, απλά τώρα κάνει και πρακτικά βήματα, πιστεύω ότι είναι ίσως η πιο κρίσιμη στιγμή για την ελληνική ιστορία μετά το 1922. Δεν δόθηκε η σημασία που έπρεπε έγκαιρα και τώρα καλούμαστε να διαχειριστούμε τη μεγαλύτερη κρίση μετά το 1922”, είπε ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας και αρθρογράφος, Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στον Realfm.

Στο ερώτημα εάν υπάρχει κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου ο κ. Καλεντερίδης απάντησε μεταξύ άλλων: “Αυτό είναι ένα ενδεχόμενο. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι η Τουρκία έχει ένα σχέδιο, φαίνεται αποφασισμένη. Υπάρχει μία διαφορά, στην Ελλάδα έχουμε το πρωθυπουργικοκεντρικό σύστημα, δηλαδή αποφασίζει ο Πρωθυπουργός, ενώ στην Τουρκία υπάρχει το κρατικοκεντρικό σύστημα, δηλαδή αποφασίζουν οι θεσμοί του κράτους και στη συνέχεια επιβάλλεται σε αυτούς που κυβερνάνε κάθε φορά να την εφαρμόσουν. Ο Ερντογάν και να θέλει να κάνει πίσω δεν μπορεί, δηλαδή η Τουρκία θα κινηθεί σε αυτές τις γραμμές που έχουν χαραχτεί και μας έχουν κοινοποιηθεί”, σημείωσε ο κ. Κελεντερίδης και πρόσθεσε:

“Από την άλλη πλευρά έχουμε το ελληνικό κράτος που δειλιάζει δεκαετίες τώρα να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια, που ολιγωρεί ή δεν βρίσκει τον τρόπο να οριοθετήσει την αποκλειστική οικονομική ζώνη με τις γειτονικές χώρες. Γιατί εάν είχε γίνει αυτό με όλες τις γειτονικές χώρες θα ήταν πολύ πιο εύκολη η διαχείριση της δυστροπίας που αντιμετωπίζουμε από την πλευρά της Τουρκίας. Αυτό που πιστεύω ότι θα γίνει είναι το εξής, ότι η Τουρκία πολύ πιθανόν μετά από δύο, τρεις ή τέσσερις μήνες να βγάλει ένα ερευνητικό σκάφος στις επτά περιοχές που ζήτησε η τουρκική εταιρεία Πετρελαίων από το τουρκικό κράτος, το οποίο θα συνοδεύεται από μία φρεγάτα και μία πυραυλάκατο και η Ελλάδα θα στείλει ισόρροπη δύναμη στρατιωτική στην περιοχή για να παρεμποδίσει όπως έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση τις έρευνες. Το πιο πιθανό είναι να στείλει περισσότερα πλοία η Τουρκία και περισσότερα η Ελλάδα και να επαναληφθεί ένα σκηνικό Ιμίων σε αυτή την περιοχή”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ.ΟΥΤΕ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝΕ.
    ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ…..

  2. Τελευταία έχω αρχίσει να αμφιβάλλω για τον Καλεντερίδη. Θάβει τον Τραμπ συνεχώς και σπρώχνει τον Μπάιντεν. Περίεργη και η δήλωση του για τα γεγονότα στον Έβρο όπου έβαλε πλάτη…

  3. Κάτι ξέρει ο Στέφανος πάντως οι τίτλοι κάποιες φορές είναι όλα τα λεφτά

  4. Το τί θα γίνει ήδη μας το έχουν ανακοινώσει σιγά σιγά τα βοθροκάναλα. Η προπαγάνδα έχει σχεδιαστεί. Το τουρκικό ερευνητικό θα πραγματοποιήσει ανεμπόδιστα τις έρευνές του, η Ελληνική πλευρά θα προβάλλει την λεγόμενη “στρατηγική ψυχραιμία” και κατόπιν θα ζητήσουμε τα αποτελέσματα των ερευνών από την πετρελαϊκή τουρκική εταιρία. Φυσικά θα πάρουμε τα μύδια τους γιατί είναι ανίκανοι οι μογγολοι στην έρευνα και εξόρυξη. Θα έχουν επιτύχει όμως να γκριζάρουν μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής ΑΟΖ.

  5. Ο φιλος μου μου ηταν παρασημοφορημενος απο τις επιτυχημενες μυστικες αποστολες του εξωτερικου.Ηταν καταζητουμενος της ΜΙΤ ως ειδικος επιχειρησιακος χειριστης αναλυσης και επεξεργαστης αδιαβαθμητων πληροφοριων.
    Η τοτε πολιτικη ηγεσια τον ξευτελισε και τον αναγκασε σε παραιτηση.
    Ηρωας ειναι παρακαλω οχι σπιουνος.

  6. προσωπικα θεωρω οτι ο εν λογω μυστακοφορος, δεν ειναι σπιουνος,περιφερομενος ΜΠΟΥΡΔΑΣ ΕΙΝΑΙ…

    1. Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΟ ΑΠΟ ΓΕΝΟΦΑΚΣΙΑ ΤΟΥ,,,ΔΕΝ ΠΑΣ ΕΠΙΛΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ

  7. Όχι αν τα βυθίσουμε με υποβρύχια…

    1. …. χαχαχαχα!!!! … ποιος θα δώσει το σύνθημα,,, ο τσίπρας με γραβάτα; έλα .. να είσαι βέβαιος ότι τίποτε από αυτά δεν θα γίνει… θα βγάλει ο κούλι-μπούλη (τσίπρας με γραβάτα) την ντόρα να προτάξει τα στήθη της!!!! μπουμπουλίνα!!!!
      … τα γιουσουφάκια αποφάσισαν συνυποσχετικό …. ΜΟΕ (kazan-kazan pipi) και ΠΡΕΣΠΕΣ 2
      … τα υπόλοιπα είναι για τον ΌΧΛΟ (κατά την ρήση του τσίπρα χωρίς γραβάτα-που την εφαρμόζει στην πράξη ο όμοιος του με την γραβάτα)
      ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ να κυβερνάται η Ελλάς από ΝΕΝΕΚΟΥΣ και ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ

  8. γιατι τον λετε σπιουνο τον αθρωπο κυριοι;;;;; δηλαδη ΟΛΟΙ οσοι δουλεψαν, ή ΚΑΙ δουλευουν στην ΕΥΠ για σας ειναι ΣΠΙΟΥΝΟΙ;;;;; εισθε ΣΙΓΟΥΡΟΣ για τον βαρυ χαρακτηρισμο;;;

    1. ναι ειναι σπιουνοι γιατι ξερουνε πολλα μπορουν να γαμησουν τους νενεκους αλλα δεν κανουν τιποτα γιατι εκει που ειναι τους εβαλαν οι νενεκοι αλλιως ειναι απλα αχρηστοι

Comments are closed.