Προάγγελος ο Οικονόμου για την πανδημία και τα νέα μέτρα που έρχονται

Κοινοποίηση:
οικονομου

Ο Γιάννης Οικονόμου μιλά για την πανδημία και το ενδεχόμενο νέων μέτρων.
«Με τον covid δεν έχουμε τελειώσει όσο υπάρχουν ανεμβολίαστοι. Υπάρχει αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών. Η αύξηση πολύ μεγαλύτερη σε περιοχές με μικρή εμβολιαστική κάλυψη. Όσο περισσότεροι είναι οι ανεμβολίαστοι τόσο περισσότερα κρούσματα, νοσηλείες, θάνατοι.

Η ανάγκη περαιτέρω επέκτασης της εμβολιαστικής κάλυψης είναι έντονη. Η οικονομία η εκπαίδευση δεν πρέπει να γυρίσουν σε καθεστώς περίκλειστου.

Η άρνηση εμβολιασμού είναι πράξη δυνάμει αυτοκτονική ζημιογόνα και ανεύθυνη κοινωνικά. Καθήκον κάθε Έλληνα πολίτη να προστατέψει την υγεία του. Η κυβέρνηση συνεχίζει με ένταση την προσπάθεια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό. Το πρόγραμμα «Ελευθερία» συνεχίζεται όπως και η ενημέρωση των πολιτών.
Σύμφωνα με μελέτη που παρουσίασε ο κ. Τσιόδρας η αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι των θανάτων είναι αποτελεσματικά 91%. Στο ίδιο συμπέρασμα οδηγούν και τα στοιχεία που παίρνουμε από τα νοσοκομεία. Οι ειδικοί ομογνωμούν πως το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Συνεχίζονται και επεκτείνονται οι έλεγχοι. Εξετάζονται οι αναγκαίες προσαρμογές για να αντιμετωπίσουμε την ένταση της πανδημίας.

Η κυβέρνηση υπεύθυνα και με σχέδιο οργανώνει την άμυνα της χώρας, κινητοποιώντας κάθε μέσο που μας προσφέρει η επιστήμη».

«Τα μέτρα θα αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους»
«Συνεχώς εξετάζουμε μέτρα. Βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικοί έλεγχοι. Εξετάζουμε αναγκαίες προσαρμογές με βάση την ένταση της πανδημίας. Οι προσαρμογές θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους. Εντατικοποιούμε τις προσπάθειες για αύξηση εμβολιασμών. Με SMS, συνεργεία που κάνουν κατά τόπους επισκέψεις. Καμπάνια ενημερωτική που το επόμενο διάστημα θα τρέξει. Με κάθε διαθέσιμο μέσο που έχουμε ώστε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η ενίσχυση του συστήματος υγείας».

Φωτογράφισε τα νέα μέτρα
«Αν κάτι πρόκειται να αλλάξει ή να προσαρμοστεί που θα αφορά βασικά τους ανεμβολίαστους κάποιον αυξημένο διαγνωστικό έλεγχο ή την προσβασιμότητά τους σε κλειστούς χώρους, όταν αποφασιστούν θα ανακοινωθούν έγκαιρα το επόμενο διάστημα».

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου:

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: