“Πρέπει να γεράσουμε για να αναγνωριστεί το πτυχίο μας” – Η καταγγελία ενός νέου ανθρώπου

Κοινοποίηση:
dokimon

Ένας νέος άνθρωπος, που κυνηγάει το μέλλον του προκειμένου να φτιάξει τη ζωή του, μάς αναφέρει το πόσα χρόνια πρέπει να περιμένει προκειμένου να μπορέσει να κάνει διδακτορικό, καθώς το πτυχίο του δεν εξισώνεται με αυτά των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Αναλυτικά:

“Με συγχωρείτε για την όποια ενδεχόμενη ενόχληση. Πήρα την πρωτοβουλία να σας γράψω το παρόν μήνυμα καθώς ως απόφοιτος ΑΕΝ, πολλά παιδιά όπως κ εγω αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο ζήτημα αυτό της ΜΗ εξίσωσης του πτυχίου μας αμέσως μετά την απόφοιτηση μας από την σχολη με το ανάλογο των αποφοίτων από ΑΕΙ – ΑΤΕΙ.

Προσωπικά έχω αποφοιτήσει από την σχολή Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Μακεδονίας. Και ήθελα να σας ενημερώσω για ένα μεγάλο χρόνιο πρόβλημα της ναυτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Όσα παιδιά όπως εγώ που έχουμε αποφοιτήσει από μια σχολή του εμπορικού Ναυτικού, είτε Πλοιάρχων είτε μηχανικών, δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε μεταπτυχιακό σε ελληνικό ΑΕΙ, λόγω του ότι η σημερινή νομοθεσία προβλέπει πως θα πρέπει να λάβουμε πρώτα το δίπλωμα του πλοιάρχου Α ή του Μηχανικού Α. Συνεπώς να περάσουν αρκετά χρόνια.

Την ίδια στιγμή ένα παιδί που θα πάει στην αντίστοιχη Ακαδημία της ΒΑΡΝΑΣ στην Βουλγαρία θα λάβει πλήρη αναγνώριση μέσω ΔΟΑΤΑΠ και θα μπορέσει να κάνει μεταπτυχιακό σε οποιαδήποτε ελληνικό ΑΕΙ. Επιπλέον σε ιδιωτικά κολεγια στην χώρα μας μπορούμε να κάνουμε μεταπτυχιακό και θα λάβουμε κανονικά αναγνώριση μέσω ΑΤΕΕΝ, όμως στα ελληνικά ΑΕΙ δεν γίνεται λόγο του νόμου που σας ανάφερα..

Σας παρακαλώ αν μπορείτε κοίταξε να δείτε πως θα γίνει να αλλάξει επιτέλους αυτό το σύστημα που υπάρχει καθώς δεν είναι λογικό να χρειάζεται κάποιος να φτάσει πρώτα επίπεδο πλοιάρχου Α(δηλαδή αφότου περάσουν ΑΡΚΕΤΆ ΧΡΌΝΙΑ) ώστε να έχει πτυχίο ενώ σπουδάζει 4 χρόνια.
Σε τελική ανάλυση ποιος νέος να πάει να σπουδάσει σε ελληνική ΑΕΝ , απο την στιγμή ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΈΧΕΙ ΠΤΥΧΊΟ όταν τελειώσει.

Σας ευχαριστω πολυ για τον χρόνο σας”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Τι σημασία έχει αν αναγνωριστεί ως ανώτατο ή ανώτερο πτυχίο το πτυχίο των εμποροπλοιάρχων. δέκα χιλιάρικα θα παίρνουν και θα συνεχίσουν να εργάζονται.

  2. Απόλυτο δίκιο έχεις σε ότι λες. Θα πρέπει να ενταχθούν στο επίπεδο 6 τα πτυχία των ΑΕΝ και όχι στο 5 που είναι τώρα.( Λύκειο). Αν είναι να μην υλοποιηθεί αυτό τότε θα πρέπει να είναι ένα ναυτικό λύκειο στο οποίο θα μπορεί ο κάθε απόφοιτος γυμνασίου να εισαχθεί. Συμαντικο είναι ακόμα να ενημερωθούν οι σπουδαστές που θα εισαχθούν ώστε να μην έχουν την ψευδαίσθηση ότι εισάγονται σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

  3. Από την στιγμή που στο κεφάλαιο ναυτικής εκπαίδευσης υπάρχει συμμετοχή των εφοπλιστών πάντα θα υπάρχει το φρένο για να εμποδίζουν την διαρροή των αποφοίτων από τη θάλασσα προς τις επιχειρήσεις ξηράς.

    1. Δεν δίνουν τίποτα οι εφοπλιστές γιατί βάζουν ξένους και τα βαπόρια τους είναι ξένη σημαία! Όταν γράφεις για ναυτική εκπαίδευση μιλάς για τα ναυτικά λύκεια που υπάγονται στα ΕΠΑΛ και στο υπουργείο Παιδείας! Εκεί στα ναυτικά λύκεια να δείτε χάλια.. κάντε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο..

  4. Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΡΜΟΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣYNTOMA

Comments are closed.