Πράγα – Βολοντιμίρ Ζελένσκι στη Σύνοδο Κορυφής: «Ποτέ δεν θέλαμε πόλεμο»

Κοινοποίηση:
FeYuvZrXEAINL7Y

«Είμαστε μαζί σας και με τον ουκρανικό λαό», το μήνυμα αυτό έστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ευχαριστώντας τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για τη δήλωσή του στη Σύνοδο Κορυφής της Πράγας.

Έκανε ειδική αναφορά στις ρωσικές επιδρομές σε κτίρια κατοικιών στη νότια Ζαπορίζια. «Μετά την πρώτη πυραυλική επίθεση, η Ρωσία εξαπέλυσε και δεύτερη επίθεση», τόνισε ο Ζελένσκι. «Δεν υπάρχει έλεος, μιλάμε για απόλυτη κακία», πρόσθεσε.

 

Τόνισε και πάλι, δε, ότι η Ουκρανία δεν ήθελε ποτέ τον πόλεμο και ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε ισχυρή θέση ώστε να κατευθύνει τις δυνάμεις της για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

«Πρέπει να παραδεχτούμε το αυτονόητο: είμαστε αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουμε ένα κράτος που δεν θέλει ειρήνη. Απαντά σε όλες τις προτάσεις για ειρήνη με πυραυλικής επιθέσεις, πρόκληση τεχνητών κρίσεων και ειρωνεία» συμπλήρωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Η Ρωσία έχασε 4.000 τ.χλμ. σε μια εβδομάδα

Σύμφωνα με χάρτες που επεξεργάστηκε το Sky News, μετά την αντεπίθεση της Ουκρανίας η Ρωσία έχει χάσει 4.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα μέσα σε μόλις μια εβδομάδα.

Όπως σημειώνει το βρετανικό δίκτυο η αντεπίθεση της Ουκρανίας ξεκίνησε στις 6 Σεπτεμβρίου και η ταχύτητά της φαίνεται ότι έπιασε εξαπίνης την Μόσχα. Οι Ρώσοι αποσύρονται από θέσεις της πρώτης γραμμής ειδικά στην ανατολική επαρχία του Χαρκόβου.

Σύμφωνα με το ρωσικό Agentstvo η Ουκρανία έχει απελευθερώσει μια έκταση της τάξης των 4.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων μόνο την τελευταία εβδομάδα επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τα πιο σημαντικά στρατιωτικά κέρδη για την Ουκρανία από τότε που απέκρουσε την ρωσική προσπάθεια κατάληψης του Κιέβου, στις αρχές Μαρτίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Μεταφραστε στα ελληνικά το
    Zele nsky volod imir και θα δείτε τη φράση,το κακό κυβερνά τον κόσμο.

  2. Αν δεν ηθελες πολεμο, μαριονετα των ΗΠΑ, να μην πηγαινες να μπεις στο ΝΑΤΟ, στην αυλη της Ρωσιας και ας εφαρμοζες την συμφωνια του Μινσκ!!!!

Comments are closed.