Που ήταν κρυμμένος εδώ και μέρες; Γεωργιάδης για παρελάσεις: “Είναι πολύ λυπηρό κάποιοι να νομίζουν ότι είναι περισσότερο πατριώτες από άλλους”

Κοινοποίηση:
αδωνις

«Οι ώρες που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμες. Σπάσαμε το φράγμα των 1.000 κρουσμάτων, βλέπουμε τι γίνεται στις γειτονικές μας χώρες. Το δεύτερο κύμα έχει πέσει πάνω στην Ευρώπη. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να αποφύγουμε το lockdown γνωρίζοντας ότι οι επιπτώσεις στην οικονομία και τις επιχειρήσεις θα είναι τρομακτικές και για πολλές επιχειρήσεις οριστικά μη αναστρέψιμες. Μια δεύτερη καραντίνα θα ήταν μοιραία για χιλιάδες θέσεις εργασίας, για χιλιάδες επιχειρήσεις», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

«Το αν θα αποφύγουμε την καταστροφή, εξαρτάται απόλυτα από τη συμπεριφορά μας. Όσοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, αυτοί θα πρέπει να προσπαθήσουν να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, να φοράνε πάντα μάσκες και να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας με θρησκευτική ευλάβεια», συνέχισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «χώρες με τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα έχουν 15-20 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα. Είμαστε σε δύσκολη στιγμή. Τώρα ξεχνάμε συνωμοσίες, τσακωμούς για μάσκα και λέμε για το καλό όλων μας πρέπει να τηρούμε όλοι τα μέτρα. Αν τα τηρούμε, θα τη γλιτώσουμε».

«Όχι» σε μείωση του ωραρίου στην εστίαση
Σχετικά με το αν μέσα στα επόμενα μέτρα είναι το κλείσιμο της εστίασης από τις 9 το βράδυ, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «Δεν είναι της παρούσης αυτό το μέτρο. Η εξέλιξη της πανδημίας θα ορίσει και τα μέτρα. Σήμερα δεν είναι το επόμενο μέτρο η μείωση του ωραρίου στην εστίαση».

«Σήμερα η Ελλάδα παραμένει η καλύτερη χώρα στην Ευρώπη. Σε επίσημους πίνακες της ΕΕ η μόνη ”πράσινη” χώρα είναι η Ελλάδα. Ο ιός εξαπλώνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα. Ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών. Το μάσκες παντού αν τηρηθεί θα δουλέψει. Το θέμα είναι να το κάνουμε, όχι πότε το πήραμε ως μέτρο», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχολιάζοντας τέλος όσους πραγματοποιήσαν παρελάσεις παρά την απαγόρευση, αλλά και τις εικόνες συνωστισμού για κατάθεση στεφάνων, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Ξέρω ότι κάποιοι συνελήφθησαν. Είναι πολύ λυπηρό ότι την ημέρα της εθνικής επετείου κάποιοι να νομίζουν ότι είναι περισσότερο πατριώτες από άλλους». «Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσεις μια εθνική επέτειο είναι το να συμμετέχεις σε μια εθνική μάχη. Αν χάσουμε αυτή τη μάχη και πάμε στο lockdown, θα θρηνήσουμε πολλά θύματα από την οικονομική κρίση. Για να το αποφύγουμε πρέπει να δουλέψουμε. Όποιος δεν το κάνει προδίδει την πατρίδα» συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. μπουμπουκο, τα ΟΥΑΙ που οδηγουν σε ανειπωτη τελεσιδικη αιωνια συμφορα, ο Χριστος δεν τα ειπε ουτε για την πορνη, ουτε για τους ληστες κ.τ.λ αλλα για τους υποκριτες, την αμετανοητη αυτη φαρα που νομιζει και δειχνει οτι ειναι κατι αλλο απο αυτο που πραγματικα ειναι και μαλιστα καμαρωνει περηφανα…
    Και δεν θα εχει αναισθητικο ο καυτεροτατος πονος τοτε..

  2. ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΣΤΟΑ ΣΟΥ ΡΕ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕΙΣ ΕΣΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ.

  3. Λυπηρο ειναι που δεν μας απαλλασσεις απο την παρουσια σου! Δεν υπαρχουν λιγο πατριωτες η πολυ! Λεμε οτι υπαρχουν πατριωτες και απατριδες, οπως το σιναφι σου που απαγορευει παρελασεις και καταθεσεις στεφανων!

  4. Να ταν μόνο οι παρελάσεις….

    εδώ αυτοί που οφειλουν να ασχοληθούν με την πατρίδα λάκεψαν. Ανενόχλητοι οι Τούρκοι κάνουν ότι θέλουν στο Αιγαίο και ο Γεωργιάδης μιλάει για πατριωτισμό?

  5. Πολύ λυπηρό είναι που ζεις και μάς κλέβεις τον αέρα γουρούνι…

  6. Παλια σε ειχα ψηφισει γιατι ελεγες οτι δεν ηθελες τζαμι. Και σημερα συνεληφθησαν ελληνες επειδη σηκωσαν την ελληνικη σημαια και δεν σε πειραζει; εσυ δεν μιλαηες για ισλαμικο εποικισμο. Μπας και εγινες …ανταρσυα και οποιος σηκωνει σημαια ειναι εθνικιστης; εσυ που ελεγες για “ευγενη σκοπο” αυτων που συγκεντρωθηκαν στο εφετειο, οι ελληνες σημετα δεν ειχαν ευγενη σκοπο; κριμα ρε που για μια “βουλευτικη αποζημιωση” δεν σας ενοχλουν συλληψεις ελληνων! Για τη σημαια! Και οι αναρχοαπλυτοι που σου καιγανε το μαγαζι να πανηγυριζουν!

  7. Ο κυριος ειναι για κρεμασμα και περιφορα σε ολη την χωρα

  8. Δεν μπορει καποιος να του ραψει την μασκα στα αυτιά!!

  9. Αντε ρε μοσχαροκεφαλε που είσαι και πατριωτης εσύ…πακιστανολαγνε της Νέας Συριζοκρατιας…

  10. Θεέ μου, ας του ανοίξει ένας το κεφάλι να σκάσει για καιρό.

Comments are closed.