«Ποτέ Βόρεια – Μόνο Μακεδονία» & «θάνατος στους Αλβανούς» φώναζαν χιλιάδες Σκοπιανοί με φανατισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

Σε συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και της αλλαγής της συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων, εξελίχθηκε η υποδοχή των παικτών της ομάδας χάντμπολ «Βαρντάρ», που ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Στη μεγάλη υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε την Δευτέρα, από χιλιάδες οπαδούς της ομάδας στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, που δεσπόζει το φαραωνικό άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κυριάρχησαν συνθήματα όχι μόνο κατά των Πρεσπών αλλά και της αλβανικής κοινότητας της χώρας.

 

 

Το «Ποτέ «Βόρεια – Μόνο Μακεδονία» κυριάρχησε ανάμεσα στο πλήθος, που κρατούσε στα χέρια και κυμάτιζε τις κόκκινες σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας. Τα συνθήματα του κόσμου, ακολούθησαν οι δηλώσεις παικτών της Βαρντάρ στην εξέδρα της υποδοχής, που υπερτόνιζαν πως η ονομασία της χώρας είναι «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία».

 

 

Προηγήθηκαν δηλώσεις του αρχηγού της «Βαρντάρ» σε ΜΜΕ των Σκοπίων, πως η ομάδα δεν είναι της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», όπως έγραφαν τα ξένα μέσα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», δίνοντας έτσι το έναυσμα για πολιτικοποίηση του γεγονότος.

 

 

Η συγκέντρωση στην πλατεία «Μακεδονίας» των Σκοπίων, σημαδεύτηκε και με έντονα συνθήματα κατά της αλβανικής κοινότητας της χώρας, όπως: «Θάνατος στους Σιπτάρους», «Καταραμένοι Σιπτάροι»«Νεκρός Σιπτάρ, καλός Σιπτάρ» και «Καθαρίστε τη ‘’Μακεδονία’’» που φώναζαν επί ώρες ρυθμικά οπαδοί της «Βαρντάρ», προκαλώντας αντιδράσεις Αλβανών αξιωματούχων.

 

Την υποδοχή των πρωταθλητών, διοργάνωσε ο δήμος Σκοπίων. Ωστόσο γρήγορα ο δήμαρχος Πέτρε Σιλέγκοφ, που παραβρέθηκε φορώντας μπλούζα της «Βαρντάρ», αποχώρησε από την εκδήλωση μετά από αποδοκιμασίες του πλήθους, μια και είναι υπέρμαχος της συνταγματικής αλλαγής της ονομασίας της χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία». Να σημειωθεί πως στα μέσα Ιουνίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την υπογραφή της Συνθήκης των Πρεσπών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. ΄Ωπα, ρε «ανοιχτόμυαλε» και «εγγράμματε» nik … πες μας ποιο βιβλίο Ιστορίας διάβασες, να το μελετήσουμε κι εμείς, να μορφωθούμε οι «ανιστόρητοι» (!!!) … ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !!!
    Προφανώς έχεις πιστέψει κι εσύ, το παραμυθάκι των κομμουνιστών περί της ύπαρξης περισσοτέρων της μιάς, «Μακεδονιών», εεεεεε ;;; Περαστικά σου, ΑΣΧΕΤΕ …
    ΄Ακου λοιπόν, κυρ – nik, για να μορφώνεσαι και να μην εκτίθεσαι με κοτσάνες που προδίδουν την ασχετοσύνη σου :
    Η Μακεδονία, ιδρύθηκε τον 8ο π.Χ. αιώνα, από ΄Ελληνες (Ηρόδοτος : I.56.3, V.22.1-2, VIII.137.1, IX.45.2, Ισοκράτης : Προς Φίλιππον, 32, 127, 154 – κλπ), οι οποίοι ομιλούσαν Ελληνικά, έγραφαν Ελληνικά, είχαν Ελληνικά ονόματα και τοπωνύμια, λάτρευαν τους ΄Ελληνες Θεούς, διατηρούσαν τα ίδια πολιτιστικά στοιχεία (ήθη, έθιμα, παραδόσεις) με τους λοιπούς ΄Ελληνες και διέδωσαν στα πέρατα του τότε γνωστού κόσμου τον Ελληνικό Πολιτισμό (Γλώσσα, Γράμματα, Τέχνες, Θρησκεία κλπ).
    Η Μακεδονία από την εποχή της ιδρύσεώς της μέχρι και σήμερα, απετέλεσε και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής Επικράτειας (Στράβων : «Εστιν μεν ουν Ελλάς και η Μακεδονία» – Γεωγραφικά 7.9), το δε όνομά της, ετυμολογείται ΜΟΝΟΝ στην Ελληνική.
    Τα φυσικά όρια της Μακεδονίας, τα οποία την διαχώριζαν από την Ιλλυρία, την Παιονία, την Θράκη, την Θεσσαλία) με σταθερά ορόσημα (όρη, ποταμούς, λίμνες, πεδιάδες), έχουν καταγραφεί από αρχαιοτάτων χρόνων (ιστορικά κείμενα Ηροδότου, Θουκυδίδου, Στράβωνος) και ταυτίζονται απόλυτα με τα σημερινά όριά της, ευρισκόμενα εντός της Ελληνικής Επικράτειας.
    Το γεγονός της ιδρύσεως, κατά τον 19ο μ.Χ. αιώνα, των διεθνών κομμουνιστικών οργάνων της Κομιντέρν, που επεδίωξαν για καθαρά πολιτικούς λόγους, την δημιουργία ενός ψευδεπίγραφου κράτους με την ονομασία «Μακεδονία», περιλαμβάνοντος αφ΄ενός μεν τα εδάφη της ΜΙΑΣ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Βόρεια Ελλάδα), αφ΄ετέρου δε τις σλαβικές επαρχίες της Βαρντάρσκα (Νότια Σερβία) και του Πιρίν (Δυτική Βουλγαρία), δεν αποτελεί ιστορικό τεκμήριο ύπαρξης και άλλων Μακεδονιών, αλλά συνιστά παραχάραξη της Ιστορίας, με τον επί χάρτου (και μόνον) σχεδιασμό μιάς ανύπαρκτης κρατικής οντότητας, ο οποίος σχεδιασμός, εάν επιτυγχάνετο εν τοις πράγμασι (απέτυχεν παταγωδώς), θα εξυπηρετούσε τα γεωπολιτικά συμφέροντά τους…
    Μετά την λήξη των Βαλκανικών Πολέμων και την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τα υποδουλωμένα στους Οθωμανούς εδάφη της Βαλκανικής χερσονήσου, διαμοιράσθηκαν με την Συνθήκη του Βουκουρεστίου (1913), στα απελευθερωθέντα κράτη της Ελλάδος, της Σερβίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, του Μαυροβουνίου … Η Μακεδονία, απεδόθη στην Ελλάδα σχεδόν πλήρως (εξαιρουμένης της περιοχής του Ελληνικότατου Μοναστηρίου / αρχαίας Ηράκλειας, που παρεχωρήθη στην Σερβία), διότι στην Ελλάδα ανήκε από αρχαιοτάτων χρόνων (από της ιδρύσεώς της).
    ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΥΠΗΡΞΕΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ (σε ουδέν έγγραφον επίσημον ή ανεπίσημον αναφέρεται η ύπαρξη πολλών Μακεδονιών … στην δε Συνθήκη του Βουκουρεστίου, ουδεμία αναφορά υπάρχει στην λέξη Μακεδονία) …
    Το γεγονός ότι οι κομμουνιστές ηγέτες Τίτο (Γιουγκοσλαβίας) και Δημητρώφ (Βουλγαρίας), με την παρότρυνση του Σοβιετικού αφεντικού τους, Στάλιν, τον 20ό μ.Χ. αιώνα (προ 75 ετών) μετονόμασαν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ τις αντίστοιχες επαρχίες Βαρντάρσκα και Πιρίν, σε «Μακεδονία», επ΄ουδενί σηματοδοτεί την ύπαρξη και «άλλων Μακεδονιών», απεναντίας αποτελεί επαίσχυντη πράξη κλοπής της Ελληνικής αυτής ονομασίας, για σλαβικές επαρχίες οι οποίες ΟΥΔΕΜΙΑΝ ΣΧΕΣΙΝ είχαν με την Μακεδονία και την υπερχιλιόχρονη Ιστορία της (σ.σ. οι σλαβοβούλγαροι έφτασαν ως μετανάστες από τις Ασιατικές στέπες του Καυκάσου, 1000 ολόκληρα έτη, μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου) … Και ενώ οι Βούλγαροι, έκλεψαν μόνον την Ελληνική ονομασία για την επαρχία τους, οι θρασύτατοι και εγκεφαλοπλυμένοι Σκοπιανοί, ο οποίοι ούτε κράτος δεν είχαν μέχρι τα τέλη του 1991 (διάλυση Γιουγκοσλαβίας), δεν αρκέσθηκαν μόνον στην κλοπή της ονομασίας, αλλά σφετερίστηκαν και την Ιστορία, την Πολιτιστική Κληρονομιά, τους ΄Ηρωες της Μακεδονίας, η οποία (εθνολογικά, γεωγραφικά, πολιτιστικά, γλωσσολογικά) ανήκεν και ανήκει αποκλειστικά και μόνον στην Ελλάδα … ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ της αληθείας, τα πάμπολλα ιστορικά κείμενα (Αρριανού, Πλουτάρχου, Ηροδότου, Θουκυδίδου, Ησιόδου, Ισοκράτους, Στράβωνος, Παυσανίου, Πολυβίου, Διόδωρου Σκελιανού, Quintus Curtius Rufus, Καλεισθένους, κλπ) και τα χιλιάδες αρχαιολογικά ευρήματα, που μαρτυρούν, πέραν πάσης αμφισβητήσεως, ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ …
    ΄Όλα τα΄άλλα, κυρ – nik, είναι εκ του πονηρού … και παραπέμπουν είτε σε ελεεινή κομμουνιστική προπαγάνδα είτε σε χειρίστου είδους αμορφωσιά …
    ΜΙΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν κάποιοι …
    Παρεμπιπτόντως, εάν διατηρείς τις αντιρρήσεις σου και εξακολουθείς να διατείνεσαι περί της ύπαρξης “πολλών Μακεδονιών”, εδώ είμαστε, να μας προτείνεις το ιστορικό βιβλίο, στο οποίο επιβεβαιώνεται με αδιάσειστα και αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα, ο ισχυρισμός σου …

  2. Στο τέλος αυτοί θα μαχαιρωθούν μόνοι τους και θα είναι έτοιμοι να τους πάρουμε για λίπασμα!!

  3. Σιγά ρε Νικ, δεν είσαι ανοιχτόμυαλος μόνο, σίγουρα είσαι και προοδευτικός, αλλά και λιγάκι αλλεργικός με ό,τι Ελληνικό έεε…ευτυχώς που μας πληροφόρησες ότι η Μακεδονία είναι λιγάκι ευρύτερη, μόνο που μας τη πήρανε οπως β.ηπειρο, Κύπρο, Θράκη, νησιά και βάλε! Αρα τοσο το χειρότερο που τα όριά είναι ευρύτερα και διπλό το κακό, χώρια που τί σχέση εχουν αυτοί με τη Μακεδονία, την ιστορια μας κι όλα αυτά…

  4. Τι εγινε ρε παιδια που ειναι το σχολιο μου;;;;; Φοβαστε μην σας κανουν ντα- ντα;;;;;

  5. Αυτα να τα δουν ο Τσιπρας και η παρεα του, που ξεπουλησαν την Μακεδονια και παρ’ ολου που εδοσε στο Τιποτα τα παντα, ονομα, γλωσσα, εθνικοτητα, αυτοι δεν ειναι ικανοποιημενοι και τα χειροτερα ερχονται!!!!!! Κατα τα αλλα φιλαμε και τον εναεριο χωρο τους τρομαρα μας, ενω οι Τουρκοι… αλωνιζουν στο Αιγαιο, αποθρασυνομενοι απο την δικη μας υποχωριτηκοτητα!!!!!! Να τους χαιρομαστε τους πολιτικαντηδες που ψηφιζετε γιδοπροβατα!!!!!!!

  6. η προδοτικη πολιτικη Συριζα στο Σκοπιανο , με τις πλατες της ΝΔ………
    Λυσαξε η Ντορα να τους αναγνωρισουμε ως Μακεδονια……
    ηλιθιε λαε ΞΥΠΝΑ

  7. ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΒΔΗΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!!

  8. Γιατι διαμαρτυρεστε;Αφου ολους αυτους που παραχωρουν τη χωρα ΕΛΛΑΔΑ στους γειτονες της & υποχωρουν των συμφεροντων της σε διαφορους της παγκοσμιοποιησης,τους ψηφισατε.Δεν αναρωτιεστε γιατι ολοι αυτοι οι γυφτοι γυρω μας δεν γεμισαν λαθρομεταναστες;Μοχλος πιεσης ειναι & οι λαθρο για να μην αντιστεκωμαστε στις επιδιωξεις τους.Ο Ελληνικος λαος ειναι υπευθυνος για οτι μας συμβαινει.Φτιαχνετε τους αλητες,τους προδοτες πολιτικους & καταστρεφετε τα παιδια σας.

  9. Οι δικοί μας που τους δώσανε το όνομα τι έχουνε να πούνε τώρα ???

    Δεν το ξέραμε ότι αυτό θα γίνει και αυτό επιδιώκουν οι Σκοπιανοί ???

    Μόνο ο Τσίπρας και η παρέα του δεν το έβλεπε……

    1. ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ Μακεδονία υπάρχει και πέραν των Ελληνικών συννόρων, είτε μας αρέσει είτε όχι. Διάβασε και λίγη ιστορία ΑΞΕΣΤΕ!!! ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ!!!

      1. Πιστεύω πως το μόνο ανοικτό που διαθέτεις είναι ο πρωκτός σου,από τα ταξικά εκ Ασίας αδέρφια σου!!!!!

        1. Χαχαχα το βιολί της η Καταγιάννενα!!! Ρε ο άνθρωπος δεν αλλάζει ούτε στον άλλον κόσμο !! Χαχαχα

        2. Συγνωμη μεγαλε,δεν ήταν για σενα το βόλι καταλαθως!

  10. Άντε ρε ξεφτύλες! Βρωμιάρηδες Σκοπιανοί θελετε και το όνομα της Μακεδονιας, που ούτε να το προφέρετε δεν μπορείτε. Γυφτοσκοπιανοί, όσο οθωμανος ειμαι εγω τοσο Μακεδόνες ειστε εσείς! Παλιολέσια! Άντε στα λαγούμια σας!

Comments are closed.