Πορεία συμπαράστασης προς τον Τζορτζ Φλόιντ και στη Νέα Ζηλανδία

Κοινοποίηση:
new_zealand1

“Οι ζωές των μαύρων έχουν αξία” φώναζαν χιλιάδες Νεοζηλανδοί που πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ.

Η διαδήλωση αυτή εντάσσεται στο παγκόσμιο κίνημα διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, το οποίο πυροδότησε ο θάνατος του Φλόιντ.

Στο Όκλαντ οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία που κατέληξε σε καθιστική διαμαρτυρία υψώνοντας τις γροθιές τους σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν διαδηλωτές έξω από το Αμερικανικό Προξενείο στο Όκλαντ να κρατούν πόστερ που έγραφαν “Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ” και “Είμαστε οι Επόμενοι;”.

Στην πρωτεύουσα Ουέλιγκτον περισσότεροι από 100 άνθρωποι έκαναν πορεία από το κτίριο του κοινοβουλίου μέχρι την Αμερικανική Πρεσβεία φωνάζοντας “Οι ζωές των μαύρων έχουν αξία”.

Στο Ουέλινγκτον είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα αγρυπνία με κεριά.

Διαδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για αύριο το απόγευμα στην Αυστραλία.

new_zealand

Σε ένα email που απέστειλε στους αμερικανούς πολίτες που ζουν στην Αυστραλία, το αμερικανικό προξενείο ενημέρωσε ότι τα γραφεία του στο Σίδνεϊ θα κλείσουν προληπτικά από νωρίς αύριο. “Η αστυνομία αναμένει αντιδιαδηλώσεις”, αναφέρει το email χωρίς να προσθέτει λεπτομέρειες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΜΕΧΡΙ Κ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ Κ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕς ΤΟΥΣ….
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΖΩΕς;;;;; ΧΧΑΑΧΧ ΕΔΩ ΕΞΑΦΑΝΗΣΤΙΚΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ…ΟΙ ΑΦΙΣΕΣ Κ ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ.
    ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ;…. ΜΙΑ ΠΕΙΤΕ. ΧΑΑΑΑΑΧΧΑΑ ΥΠΟΒΑΛΚΑΝΙΟΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ.

Comments are closed.