«Πονοκέφαλος» στο υπουργείο Μεταφορών: Χιλιάδες οδηγοί με ψυχικές ασθένειες – Οι σκέψεις για τους Ι5

Κοινοποίηση:
1

Εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί φαίνεται να πάσχουν από βαρύτατες ψυχικές ασθένειες, ενώ πολλοί ακόμη έχουν πάρει απαλλαγή Ι5 από το στρατό λόγω ψυχολογικών προβλημάτων ή λόγω χρήσης ναρκωτικών. Αυτό έχει σημάνει συναγερμό στο υπουργείο Μεταφορών, αλλά και στην ΕΛ.ΑΣ. 

Ένα τεράστιο θέμα που κανείς πολιτικός μέχρι σήμερα δεν έχει τολμήσει να ακουμπήσει θα επιχειρήσει να λύσει η τωρινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο αφορά στα διπλώματα οδήγησης αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που τα έχουν στην κατοχή τους.

Ουδείς σήμερα γνωρίζει πόσες χιλιάδες άνθρωποι έχουν λάβει άδεια οδήγησης, ενώ έχουν απολυθεί από τον στρατό με… τρελόχαρτο ή αυτή τη στιγμή λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή και κανονικά απαγορεύεται να πιάνουν τιμόνι στα χέρια τους ή ακόμη χειρότερα είναι χρήστες ναρκωτικών και οδηγούν κανονικά οποιοδήποτε όχημα ορίζει η άδεια οδήγησής τους. Σχετικό νομοθετικό πλαίσιο δεν υπάρχει, και η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη στους δρόμους.

Ωστόσο όλα τα παραπάνω «σκοντάφτουν» στα προσωπικά δεδομένα και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναζητά τρόπους ώστε να επιλύσει αυτό το τεράστιο πρόβλημα, που λειτουργεί εις βάρος της οδικής ασφάλειας αλλά και της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με το Newsauto.

Αρχικά τα στελέχη του Υπουργείου θα πρέπει να ανακαλύψουν ποιοι οδηγοί έχουν νόμιμη άδεια οδήγησης και έχουν πάρει απαλλαγή από τον Στρατό λόγω ψυχολογικών προβλημάτων ή θεμάτων υγείας.

Κατόπιν να μπορούν οι άνθρωποι των Διευθύνσεων Μεταφορών να ελέγχουν αν οι κάτοχοι των διπλωμάτων λαμβάνουν κάποια φαρμακευτική αγωγή και σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως απαγορεύεται να οδηγούν αυτομάτως να ακυρώνεται η άδεια οδήγησης του ασθενή.

Κατά παρόμοιο τρόπο θα μπορεί να γίνεται ο έλεγχος όχι μόνο σε όσους έχουν λάβει χαρτί απαλλαγής από τον Στρατό αλλά και στους ηλικιωμένους ή ακόμη και σε νεότερους οδηγούς καθώς η πρόσβαση στον ιατρικό τους φάκελο θα ορίζει αυτομάτως αν μπορούν να οδηγούν ή θα αναστέλλεται η άδεια οδήγησής τους.

Με αυτό τον τρόπο οι οδηγοί όλων των ηλικιών θα ελέγχονται από το σύστημα και αυτομάτως θα κοπούν κάθε δεσμοί που παραπέμπουν σε διαπλοκή και χρηματισμό καθώς δεν θα υπάρχει επαφή με υπάλληλο αλλά οι γιατροί σύμφωνα με το ιστορικό του κάθε οδηγού θα ορίζουν αν επιτρέπεται να οδηγούν ή όχι.

Παράλληλα αν κάποιος νοσηλευτεί εξαιτίας κάποιας ασθένειας ή βλάβης αμέσως το σύστημα θα ειδοποιεί τους ελεγκτές ιατρούς και θα ξεκινούν όλες οι διαδικασίες ώστε να παρακολουθείται στενά ο ασθενής και κατόπιν να αποφασιστεί αν μπορεί να οδηγεί.

Με αυτό τον τρόπο τα τροχαία ατυχήματα αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω καθώς όσοι πιάνουν τιμόνι στα χέρια τους θα πρέπει να είναι τουλάχιστον υγιείς και με σώας τας φρένας!

Σε διαφορετική περίπτωση όσοι έχουν ψυχολογικά προβλήματα ή άλλα θέματα υγείας θα αναγκάζονται να παραδίδουν τις άδειες οδήγησής τους μέχρι να αλλάζουν τα δεδομένα του ιατρικού τους φακέλου και βέβαια να μην λαμβάνουν φάρμακα τα οποία απαγορεύουν την οδήγηση.

Παράλληλα κάτι τέτοιο αναμένεται να αλλάξει ριζικά και την συμπεριφορά κάποιων φαντάρων που με ελαφρά την καρδία σπεύδουν να λάβουν το χαρτί απαλλαγής (Ι5) ώστε να γλιτώσουν από την στρατιωτική τους θητεία εις βάρος βέβαια των υπολοίπων φαντάρων που ολοκληρώνουν την θητεία τους ακόμη και στα σύνορα της Ελλάδας.

Από την άλλη μεριά η πολυετής οικονομική κρίση έχει οδηγήσει πάρα πολλούς συνανθρώπους μας σε απόγνωση και μεγάλη μερίδα εξ αυτών λαμβάνει ισχυρά ηρεμιστικά τα οποία κανονικά απαγορεύουν την οδήγηση.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών οι οποίοι σίγουρα δεν πρέπει ούτε να ακουμπούν το τιμόνι καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσουν σε λήθαργο ή να νομίζουν ότι κάτι έρχεται κατά πάνω τους και να προκαλέσουν πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Πίσω από κάθε φακέλωμα δήθεν για το καλό μας και την σύντομη εξυπηρέτησή μας κρύβεται το ΧΆΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΤΙΣΤΟΥ.

  2. Αυτό με όσους έχουν πάρει το Ι5 ψυχολογικό από τον Ε.Σ για να μην υπηρετήσουν την θητεία τούς, είναι εύκολο να ελέγχει για όσους βγάλουν δίπλωμα οδήγησης μετά την “απαλλαγή” τους από την στράτευση . Πολύ απλά θα μπορούσαν να σου ζητάνε και το απολυτήριο στρατού για να βγάλεις δίπλωμα οδήγησης! Εάν ήθελαν θα μπορούσαν να το κάνουν εδώ και χρόνια… χωρίς απολυτήριο στρατού να μην μπορείς να βγάλεις δίπλωμα οδήγησης! Θα τελειώναμε μια και καλή και με τους βούτυρομπεμπεδες που δεν θέλουν να υπηρετήσουν την θητεία τούς και σκαρφίζονται τρόπους προκειμένου να μην υπηρετήσουν! Για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις το βρίσκω πολύ δύσκολο να γίνει αυτό. Θεωρώ πολύ ύποπτη αυτή την περίοδο, ότι φέρνουν το θέμα στο προσκήνιο! Το πρόβλημα στους Ελληνικούς δρόμους δεν είναι οι ψυχοπαθής που θα πιάσουν τιμόνι… Το πρόβλημα είναι οι μεθυσμένοι οδηγοί που πιάνουν τιμόνι καθημερινά ,το προβλήμα είναι η ελλιπής σήμανση στους δρόμους, οι λακούβες και τα σαμαρακια που είναι ο κανόνας στους Ελληνικούς δρόμους , είναι ο ελλιπής φωτισμός σε επαρχιακά και Εθνικά δίκτυα , είναι ο υπέργηρος στόλος των Ε.Ι.Χ ,Ε.Δ.Χ, Φ.Δ.Χ , ο Αμαρτωλός τρόπος για τον οποίο έχουμε κατά καιρούς ακούσει διάφορα πράγματα για το πώς δίνονται τα διπλώματα οδήγησης σε αρκετές περιπτώσεις, η συμπλεγματικες συμπεριφορές ορισμένων στους δρόμους, επειδή οδηγούν κάποιο αυτοκίνητο που θεωρείται status symbol , ο απερίσκεπτος τρόπος με τον οποίο κινούνται πολλοί πεζοί οι οποίοι δεν περνάνε ποτέ από τις διαβεβαιώσεις και τα φανάρια αλλά από όπου τους καπνίσει ! Με αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω ότι δεν τους ενδιαφέρει να περιορίσουν το προβλήμα , γιατί το να το λύσουν είναι αδύνατο, αφού κανένα κράτος δεν έχει λύσει 100% το προβλήμα με τους θανάτους και τους σοβαρά τραυματίες από τροχαία ατυχηματα. Αλλά θέλουν να μας κάνουν να θεωρούμε φυσιολογικό το να μας παρακολουθούν… Για να δεχτούμε χωρίς αντιρρήσεις και το σφράγισμα που φέρνουν σύντομα!

    1. Το μεγαλο προβλημα στη χωρα ειναι οτι για να παρεις αδεια ικανοτητας οδηγησης πρεπει να λαδωσεις. Αυτο που γινεται στους κακιστους δρομους της χωρας, ειναι να κυκλοφορουν 18χρονοι (που εχουν πληρωσει για την αδεια) με το δρεπανι , αλλα και υπεργηροι (παντα με το αζημιωτο βεβαια). Να γινει κακουργημα η οδηγηση υπο την επηρεια, ψυχοφαρμακων, ναρκωτικων ουσιων, αλκοολ οπως επισης και η εγκαταλειψη θυματος. Οσον αφορα στους Ι5, καλα τους κανουν, γιατι “χωνουν” πιο αγρια τα παιδια που πηγαινουν κανονικα. Μονοι τους δηλωνουν οτι εχουν ψυχολογικα προβληματα για να μην υπηρετησουν, αλλα απο την αλλη κρινουν οτι μπορούν να οδηγουν. Μια ενσταση εχω, ως προς τη διαφανεια του εγχειρηματος, οι γιατροι που θα υπογραφουν τις αδειες, μηπως χορτασουν στοματικο και χαρτζιλικι?

      1. Δεν διαθέτουμε σε αυτό .. απλά τον Αμαρτωλό τρόπο απόκτησης διπλώματος,τον είπες με το όνομα του !

  3. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ. ΘΑ ΧΟΡΕΨΕΤΕ ΟΛΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΙ…

  4. Αν νομίζετε πως ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για τα τροχαία και τα σχετικά, κάνετε μεγάλο λάθος! Ευκαιρία βρίσκουν να εφαρμόσουν την Ατζέντα 21 τους, που μεταξύ αυτών, δε θέλει να έχουμε δικο μας αυτοκίνητο! Δείτε κιόλας γιατί κλείνουν περισσότερο το κέντρο! Ίσως έρθει και δεύτερη καραντίνα τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο!

  5. Όλοι οι αντιρρησίες συνείδησης, ΚΚΕδες συνήθως, έχουν προμηθευτεί με πλάγια μέσα τέτοια χαρτάκια απαλλαγών… από κουφαμάρα, μέχρι τρέλα… και μετά επανέρχονται ως εκ θαύματος!!! Kάνει καλή δουλειά ο Περισσός…

  6. Να ηταν μονο αυτοι,η μιση ελλαδα ψυχοπαθεις ειναι.

Comments are closed.