Πονοκέφαλος: Αυτό είναι το τρικ των 5 λεπτών για άμεση ανακούφιση

Κοινοποίηση:
Πονοκέφαλος-και-ημικρανία-Πού-διαφέρουν-1

Ο Δρ Jason Singh, επικεφαλής ιατρός της One Oak Medical, αποκάλυψε το τρικ των 5 λεπτών για να διώξετε τον πονοκέφαλο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι δύο πετσέτες.
Η μία πρέπει να είναι βρεγμένη με ζεστό νερό και η άλλη με κρύο. Αφού τις στύψετε, τοποθετήστε την κρύα στο μέτωπό σας και τη ζεστή στον αυχένα σας. Κρατήστε τις δύο πετσέτες για πέντε λεπτά.

Σύμφωνα με τον Jason Singh, αυτό το κόλπο θα μπορούσε να σας ανακουφίσει από τον πονοκέφαλο και η πρότασή του φαίνεται ότι έχει βάση και εξήγηση. Αν και η χρήση ενός κρύου αντικειμένου στο κεφάλι είναι γνωστή, η ταυτόχρονη χρήση του με ένα ακόμη ζεστό αντικείμενο σε διαφορετικό μέρος του σώματος, δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη. Το κρύο-παγωμένο πανί βοηθάει στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων και διαταράσσει τα σήματα πόνου στον εγκέφαλο. Την ίδια στιγμή το ζεστό πανί αυξάνει τη ροή αίματος στον αυχένα και χαλαρώνει τους μυς.

Πότε πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί επισημαίνουν πως διαφορετικοί τύποι πονοκεφάλων μπορεί να απαιτούν διαφορετικές θεραπείες και είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε πρέπει να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία υγείας και πότε να δοκιμάσετε κατ’ οίκον κόλπα όπως αυτό.

Είναι σημαντικό να προσέχετε πόσο συχνά έχετε πονοκεφάλους αλλά και πότε εμφανίζονται, π.χ. ύστερα από έντονο στρες, ύστερα από έλλειψη φαγητού ή ύπνου, ή όταν πιέζεστε.

Ενδεχομένως να μην είστε πάντα σε θέση να διακρίνετε την αιτία ή τη διαφορά με τις ημικρανίες. Οπότε εάν οι πονοκέφαλοι είναι συχνοί και επίμονοι, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό και να αφήσετε στην άκρη τις έξυπνες συμβουλές για ανακούφιση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response