Πολύ κακή εξέλιξη: O Αρχηγός του βρετανικού στρατού ζήτησε από το λαό να προετοιμαστεί για γενική επιστράτευση – «Για τον Βασιλιά και το Έθνος»

Κοινοποίηση:
sir-patrik-1-1140x570

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στη Βρετανία από τον “κεραυνό” που εξαπέλυσε ο Αρχηγός του βρετανικού στρατού Sir Patrick Sanders ο οποίος ζήτησε από τον λαό να προετοιμαστεί για γενική επιστράτευση σε ένα πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Ο Sir Patrick Sanders έκανε λόγο για έναν «στρατό πολιτών» ενώ εισήγαγε τον όρο «προπολεμική γενιά» τονίζοντας πως «πρέπει να ληφθούν προπαρασκευαστικά βήματα για να καταστεί δυνατή η τοποθέτηση των κοινωνιών μας σε πολεμική βάση»!

Η ομιλία του είναι έχει προκαλέσει τεράστιο σοκ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σχεδόν όλα τα βρετανικά ΜΜΕ ασχολούνται με τις δηλώσεις αυτές.

Λίγο πριν την ομιλία του Sir Patrick Sanders, η Daily Telegraph ανέφερε ότι «ο Αρχηγός του Βρετανικού Στρατού θα κάνει την έκκλησή του στους απλούς Βρετανούς στη Διεθνή Διάσκεψη Τεθωρακισμένων Οχημάτων στο Twickenham σήμερα».

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων κάλεσε την Τετάρτη (24/7) τις βρετανικές αρχές να «κινητοποιήσουν το έθνος» για να προετοιμαστούν για πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο λαός της Μεγάλης Βρετανίας θα πρέπει να προετοιμαστεί να υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις σε περίπτωση γενικευμένου πολέμου με τη Ρωσία, προειδοποίησε ο αρχηγός του βρετανικού στρατού Sir Patrick Sanders.

Αν και δεν υποστηρίζει τη γενική επιστράτευση, ο Sanders τόνισε την ανάγκη για μια «αλλαγή διακόπτη» στο μυαλό του βρετανικού κοινού ώστε να είναι «ψυχολογικά έτοιμο» για μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία.

Ο Αρχηγός του βρετανικού στρατού τόνισε ότι οι Βρετανοί θα μπορούσαν να κληθούν να πολεμήσουν για τον Βασιλιά και τη χώρα σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία.

Και αυτό επειδή ο στρατός είναι «πολύ μικρός» για να χειριστεί μία κλιμάκωση πάνω από την Ευρώπη μόνος του.

Ο Στρατηγός Sir Patrick Sanders, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, τόνισε την ανάγκη των υπουργών να «επιστρατεύσουν το έθνος» σε περίπτωση ευρύτερης σύγκρουσης κατά της Ρωσίας.

Προειδοποίησε επίσης ότι η αύξηση του μεγέθους του Στρατού στην προετοιμασία για μια σύγκρουση θα είναι «επιχείρηση ολόκληρου του έθνους».

Ο στρατηγός Sir Patrick – ο οποίος άσκησε ανοιχτά κριτική για τις ελλείψεις προσωπικού στον στρατό – πιστεύει ότι θα πρέπει να υπάρξει μια «αλλαγή» στη νοοτροπία του κοινού που θα πρέπει να είναι πρόθυμο να υπερασπιστεί το Ηνωμένο Βασίλειο ενάντια σε ξένους αντιπάλους.

Η είδηση αυτή έρχεται ενώ ήδη αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ έχουν προειδοποιήσει τα συμμαχικά έθνη να είναι προετοιμασμένα να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση της Ρωσίας.

Οι απλοί πολίτες θα πρέπει να «εκπαιδευτούν και να εξοπλιστούν» για να πολεμήσουν στον στρατό σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία, δήλωσε ο επικεφαλής του βρετανικού στρατού.

Τα σχόλια, τα οποία μετέδωσε πρώτη η Daily Telegraph, εκλαμβάνονται ως προειδοποίηση ότι οι Βρετανοί άνδρες και γυναίκες θα πρέπει να είναι έτοιμοι να κληθούν στις ένοπλες δυνάμεις αν το ΝΑΤΟ ξεκινήσει πόλεμο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τα σχόλια έρχονται αφού ο υπουργός Άμυνας Grant Shapps δήλωσε σε ομιλία του την περασμένη εβδομάδα ότι «περνάμε από έναν μεταπολεμικό σε έναν προπολεμικό κόσμο» και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να διασφαλίσει ότι «ολόκληρο το αμυντικό οικοσύστημα είναι έτοιμο» να υπερασπιστεί την πατρίδα του.

Στην ομιλία του στο συνέδριο International Armoured Vehicles στο δυτικό Λονδίνο, ο Sir Patrick δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει επειγόντως να επεκτείνει το μέγεθος του στρατού σε περίπου 120.000 – από περίπου 74.000 σήμερα.

Αλλά είπε ότι «αυτό δεν είναι αρκετό» και ότι πρέπει να ακολουθήσει η εκπαίδευση και ο εξοπλισμός ενός «στρατού πολιτών».

Επισήμανε ότι αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, λέγοντας στο ακροατήριο:

«Οι φίλοι μας στην ανατολική και βόρεια Ευρώπη, οι οποίοι αισθάνονται πιο έντονα την εγγύτητα της ρωσικής απειλής, ενεργούν ήδη με σύνεση, θέτοντας τις βάσεις για εθνική κινητοποίηση.

Όπως προειδοποίησε ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ μόλις την περασμένη εβδομάδα, και όπως έκανε η σουηδική κυβέρνηση… η λήψη προπαρασκευαστικών μέτρων που θα επιτρέψουν την τοποθέτηση των κοινωνιών μας σε πολεμική ετοιμότητα όταν χρειαστεί, είναι πλέον όχι απλώς επιθυμητή αλλά απαραίτητη».

Ο Sir Patrick πρόσθεσε:

«Δεν θα είμαστε απρόσβλητοι και ως προπολεμική γενιά πρέπει να προετοιμαστούμε με τον ίδιο τρόπο – και αυτό είναι ένα εγχείρημα όλου του έθνους. Η Ουκρανία δείχνει με βάναυσο τρόπο ότι οι τακτικοί στρατοί ξεκινούν πολέμους, οι στρατοί των πολιτών τους κερδίζουν».

ΠΗΓΗ: warnews247.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

20 Σχόλια

  1. Πρἰν κἀμποσα χρὀνια εἰχα δεἰ ἐνα ντοκυμαντἐρ σε δημὀσιο κανἀλι της Νἐας Υὀρκης πως ο Γερμανος Γκαἰμπελς πρἰν γἰνει υπουργὀς προπαγἀνδας ήτανε υπουργὀς μεταναστεύσεως καἰ ἐδινε ἀδειες σε ανἠλικα Εβραιἀκια ποὐ ὀλα πἠγαιναν στην Αγγλἰα.

  2. ελα νικοδημε. παρε οπλο κρανος εξαρτηση και αντε να υπερασπιστεις την λουγκροπατριδα σου

  3. Πώς θα πάνε στον πόλεμο οι λουγκροΆγγλοι;Με τις γόβες και τα στράπον;

  4. ……ΘΑ ΦΑΤΕ ΚΑΛΑ ΣΑΤΑΝΟΓΚΕΟΥΛΕΣ ΟΠΙΣΘΟΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!!…..ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΩΛΟΝΗΣΙ ΣΑΣ….ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΪΛΩΣΕΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ…..

  5. Πολύ θα ήθελα να πάω να πολεμήσω κι εγώ αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα…. είμαι ανεμβολίαστος οπότε δεν θα με δεχτούνε…

  6. Μεγάλο κόλπο αυτό προς τους λαούς θα ακολουθήσουν και άλλοι για να βρίσκεται το μυαλό των ανθρώπων σε μόνιμη βάση με τη σκέψη του ολεθριου πολέμου. Και οι άνθρωποι του συστήματος να περνούν μια χαρά. Μην ψαρονετε και χάνετε το χρόνο σας με τα λεγόμενα των ανωμάλων συστημικών που τρομοκρατούν τους λαούς για να τους ελέγχουν. Ζήστε και όταν είναι η ώρα μας θα πάμε, κανείς δε το απέφυγε.

    1. Σωστός ο Κεφαλονιτης. Καραμέλα ο φόβος των κακών Ρώσων ή μάλλον του κακού Πούτιν. Δούλεμα του ποπολου για να περνάνε καλά οι επάνω και ερώτηση πόσες χιλιάδες Ρώσοι έχουν πάρει την βρετανική υπηκοότητα;

  7. Ο ποιος τι? ποιος πλυθησμος??? το 45% ειναι αραπιδες και μουσλιμια….οι αγγλοι εχουν στρατο,για οσους ξερουν,αλλα εχουν και πυρηνικα….2 φορες ο πλανητης καηκε απο δαυτους…..ολοι οι αγγλοσαξωνες θελουν θανατο……να μην μεινει η ρατσα τους…..

  8. Λονδινο, η παγκοσμια πρωτευουσα του Σατανισμου,της παιδοφιλιας, της πρεζας,της ομοφυλοφιλιας,της ανωμαλιας. Οσο για τη στρατηγαρα … Απο που θα διοικεις τα στρατα ,Σκαταρχα? Απο κανα πυργο στη Σκωτια? Ξερεις κατι, οι Σαρματ φτανουν εκει σε δεκα λεπτα και θα πας στο βυθο πριν προλαβεις να σηκωθεις απο την κρεβατοκαμαρα που θαχεις για στρατηγειο. Οσο για τους Ρωσους… ξερεις μηπως οτι δεν ειναι αοπλα γυναικοπαιδα της Αφρικης,που τα σκοτωνατε για να σπατε πλακα, λουγκρες ?

  9. Ο Πούτιν υποστηρίζει την “ατζέντα 2030¨… ραγιάδες, που περιμένετε έναν σωτήρα αντί αν ξεσηκωθείτε οι ίδιοι!

      1. Φυσικά, από τον καναπέ του! 🤣🤣🤣🤣🤣

  10. Που να πάνε και τι να κάνουν οι μπεκρουλιάρηδες Άγγλοι που όλη μέρα είναι με το μπουκάλι στο χέρι. Αν γίνει πόλεμος αυτοί θα έχουν στερητικό σύνδρομο και θα ψάχνουν για ποτό. χα χα

  11. Προσεχε μη σκισεις κανα καλτσον! Σου κυρηξε ο Βλαδιμηρος το πολεμο και το χασαμε? Βαλτος της ΝΤΠ εισαι μαλλον για μειωση του καταναλωτικου πληθυσμου παντα!

  12. Και μετά μου λέτε ότι έπεσε “θανατικό” στο Βασίλειο… και θα απέχει από τα πάντα η Κέιτ Μίντλετον μέχρι και το Πάσχα των καθολικών…. ταυτόχρονα κι ο Κάρολος με επέμβαση, και η Σάρα (και η μάρα)… Στα λαγούμια κρύβονται από τώρα μην τους έρθει καμιά αδέσποτη

  13. Να σας ξεσκίσει τον πάτο βρωμο Αγγλο αμερικανογερμανοεβραιοι…. Υποφερει ο κόσμος από εσάς δεκαετίες τώρα ξευτιλες…. Ζητώ ο βλαδιμηρ ΠΟΥΤΙΝ οι ελληνες πατριωτες μαζί σου πουτιν ξέσκισε τους

  14. Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται………

    1. κι ο χαβλομένος το ντραβέλι τρώει και ρεύεται

Comments are closed.