Πολιτεία και Εκκλησία τα… ξαναβρήκαν! Μάλλον κάτι πλησιάζει

Κοινοποίηση:
Mitsotakis_ieronimos-768x512

Άλλωστε Πολιτεία και ιερείς είχαν σύγκλιση απόψεων σε σχέση με τα εμβόλια και τα μέτρα περιορισμού κατά την λεγόμενη πανδημία COVID, σίγουρα θα έβρισκαν την κοινή τομή και σε σχέση με όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό!

Πάντως, μολονότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο δεν συγκρουστεί μετωπικά σε σχέση με το νομοσχέδιο γάμου των ομόφυλων ζευγαριών έγιναν αιχμηρές τοποθετήσεις από ιερείς και μητροπολίτες και μάλιστα υπήρξαν και λεκτικές «επιθέσεις» σε κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ!

Τι συνέβη όμως και οι τόνοι έπεσαν;;;

Όπως σχολιάζουν ΜΜΕ, σε αυτό βοήθησε πρώτον η δήλωση του Αρχιεπισκόπου ότι «η εκκλησία δεν εκδικείται»! Τα λόγια του κ. Ιερωνύμου ειπώθηκαν με αφορμή την χειροδικία σε ναό εναντίον της βουλευτή της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη, καθώς και όσων άκουσε από ιερέα στην Πάτρα η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξόπουλου.

Δεύτερον, στην ομαλοποίηση των σχέσεων συνέβαλε, σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ, η επισημοποίηση της κοινής συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σε δομές της εκκλησίας στο Δήλεσι της Βοιωτίας! Οι εν λόγω δομές αποκαλούνται έργο ζωής για τον Αρχιεπίσκοπο!

Παραπολιτικές πληροφορίες κάνουν λόγο βέβαια για άλλους είδους συμφωνηθέντα μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, κάτι που δεν έχει όμως επιβεβαιωθεί!

Το σίγουρο είναι πως η πολιτική και θρησκευτική ηγεσία του τόπου θα τα έβρισκαν αργά ή γρήγορα, καθώς, κατά τα φαινόμενα, έρχονται νέες δύσκολες μέρες για την κοινωνία, οι οποίες θα μοιάζουν με εκείνες του COVID! Ως εκ τούτου, πρέπει να υπάρχει ξανά κοινό μέτωπο!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

18 Σχόλια

  1. Μόνο ντροπή για το αφεντικό της εκκλησίας, ο κόσμος ξέρει, δεν θα σε συγχωρέσει ποτέ ΙΕΡΩΝΥΜΕ- ΛΙΑΠΗ, δεν έχει σημασία αν τα βρήκες η όχι με τους σατανιστές που κυβερνάνε, σημασία έχει ότι δεν είσαι εκπρόσωπος του ΘΕΟΥ αλλά ούτε και δικός μας.

  2. Μάλλον χρήματα είναι στη μέση και οικονομικές διευκολύνσεις της πολιτείας προς την Εκκλησία. Το χρήμα σταύρωσε τον Χριστό. Το ίδιο γίνεται και τώρα. Ο Χριστός ξανασταυρώνεται. Πολλοί νομίζουν ότι οι Κληρικοί έχουν αμαρτήματα διαφόρων ειδών. Όχι κύριοι. Το μεγαλύτερο αμάρτημα των κληρικών είναι η φιλαργυρία. Βάλτε από την μιά μεριά τις καλύτερες γκόμενες και από την άλλη χρήμα και δόξα. Οι κληρικοί θα πάνε κατευθείαν στο χρήμα και στην δόξα. Μην θίξετε τα οικονομικά της Εκκλησίας. Πείτε τους άθεους, πείτε τους οτιδήποτε, προσβάλτε τους, δεν θα αντιδράσουν. Θα το ΄΄παίξουν ταπεινοι΄΄. Μόλις τους απειλήσετε με στέρηση χρημάτων, τότε θα δείτε το πραγματικό τους πρόσωπο.

  3. Ρε σκατόγερε στο γέμισε πάλι το μαύρο το ριχτό ο πουστροκούλης;

  4. Στον μεσαίωνα τόν τράγο θά τόν είχαν κρεμάσει από τά γένια καί θά τόν είχαν τσούξει φωτιά με συνοπτικές διαδικασίες. Πολύ κυριλέ γίνομαι τελευταία.

  5. Χωριο που φαινεται…. Ποιους πιανει ο διαβολος πρωτα ;;; Ποιους επιασε ;;; Ο Θεος να μας λυπηθει απο τα … κερατα.

  6. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΥΘΙΣΜΟΥ.Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΑΙ.ΣΙΓΑ ΜΗ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΛΗΡΟΝΩΝΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

  7. Εκκλησια δεν ειναι ο Ιερωνυμος. Εχει να πεσει χιουχα στις εκκλησιες τη Μεγαλη Εβδομαδα…

  8. ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε.
    ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΣΔΟΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ & ΑΒΑΤΑ ? ΠΟΤΕ
    ΟΥΤΕ ΕΝΦΙΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ
    ΖΟΥΖΑ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΚΥΡ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ

  9. Αυτή μέχρι και μουστάκι (και μούσι) θα σε βάλει να ξυρίσεις, όπως στην ταινία με τον Γεωργίτση και την Λάσκαρη,
    για να μην σου πω ότι μέχρι τζιν και μπλουζάκι με σήμα τη γλώσσα των Rolling Stones θα φορέσεις.

  10. ΧΑ!ΧΑ! ΧΑ! ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΤΡΙΣ -ΘΡΗΣΚΕΙΑ -ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΧΡΗΜΑ–ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΗΜΑ–ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ! ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΩΜΕΝ ΑΛΛΩΣΤΕ?

  11. δεν υπάρχει καλύτερος χριστιανός από τη μασονάρα, τον απατεώνα μιζαδόρο και δολοφόνο μιζοκούλη μιζοτάκη ! λολ

  12. Καλμα Πασχα ερχεται! Νηστεια! Οχι ….γιαουρτια και ωμα αυγα μεσα στους ναους Χριστιανοι! Μονο…συκαλακι γλυκο και ζαρζαβατικα για τους “επισημους” επισκεπτες!

  13. ΚΑΛΑ ΠΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ;;;
    Ε Υ Ρ Ω Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ.
    ΥΓ σας το έδειξε με τα λεγόμενά του κι ο Κασέλας
    κι οσοι ακόμα θυμήθηκαν το πατρις – θρησκεια – οικογένεια.

Leave a Response