Πολεμική φωτιά στον Καύκασο – Φεύγει ο ρωσικός στρατός από το Nagorno Karabakh, η Αρμενία θα πληρώσει ακριβά τη στροφή στη Δύση

Κοινοποίηση:
MAK

Μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, 1.960 Ρώσοι στρατιώτες καθώς και εκατοντάδες μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός στάθμευαν στην περιοχή

Η Ρωσία άρχισε να αποσύρει το σύνολο των σχεδόν 2.000 στρατιωτών της από την περιοχή Karabakh του Αζερμπαϊτζάν, ανέφερε το Κρεμλίνο σε μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση μόλις έξι μήνες μετά την αναγκαστική μαζική φυγή του αρμενικού πληθυσμού της περιοχής.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov επιβεβαίωσε την αποχώρηση των Ρώσων στρατιωτών την Τετάρτη (17/4/2024), σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό ειδησεογραφικό δίκτυο TASS.
Σύμφωνα με τους όρους της εκεχειρίας του 2020 μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, 1.960 Ρώσοι στρατιώτες καθώς και εκατοντάδες μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός στάθμευαν στην περιοχή.
Είχαν εντολή διατήρησης της ειρήνης τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2025, αλλά η Μόσχα κατευθύνει όλους τους διαθέσιμους πόρους στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, γράφει το Politico.Η Αρμενία θα πληρώσει τη στροφή στη ΔύσηΩστόσο, το ρωσικό στρατιωτικό απόσπασμα δεν παρενέβη, όταν το Αζερμπαϊτζάν άρχισε έναν μακροχρόνιο αποκλεισμό των γραμμών ανεφοδιασμού της περιοχής από τον Δεκέμβριο του 2022, πυροδοτώντας μια στρατιωτική κρίση.
Οι ρωσικές δυνάμεις επίσης υποχώρησαν από τις θέσεις τους μεταξύ των δύο πλευρών τον Σεπτέμβριο του 2023, λίγο πριν το Αζερμπαϊτζάν ξεκινήσει μια αιφνιδιαστική επίθεση για να πάρει τον πλήρη έλεγχο της αποσχισθείσας περιοχής.
Σχεδόν όλοι οι 100.000 Αρμένιοι που ζούσαν στο Nagorno Karabakh εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στη συνέχεια.
Η είδηση της αποχώρησης έρχεται εν μέσω μιας αυξανόμενης ρήξης μεταξύ της Αρμενίας και του ιστορικού της συμμάχου Ρωσία.
Η χώρα του Νοτίου Καυκάσου απέρριψε πρόσφατα τη Μόσχα παγώνοντας τη συμμετοχή της στο στρατιωτικό μπλοκ της Ρωσίας CSTO προτού πραγματοποιήσει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ.
Το Ερεβάν πιέζει επίσης για στενότερη ένταξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Οι αρμένιοι επέλεξαν συμμάχους με βάση ασφαλή επιχειρηματικά κριτήρια. Ενώ η αγορά της Ρωσίας είναι περιορισμένη, την ίδια στιγμή η διακίνηση ναρκωτικών στις δυτικές χώρες, μπορεί να αποφέρει πολλαπλάσια οικονομικά οφέλη στην διεθνή μαφία τους, η οποία και τους κυβερνά. Ποιος νοιάζεται αν χαθεί και κάποιο μέρος της επικράτειας;
    Μαφίες να κυβερνάνε…
    Κάπου αλλού το βλέπω αυτό, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ πού!

  2. Αναμενόμενο ήταν να γίνει αυτό από την στιγμή που θέλουν το άρμα της δύσης. Δεν δύναται κάνεις να είναι υπηρέτης δύο αφεντάδων. Τί γίδια είναι και τι σανό θα μασησουν τώρα από δύση δεν περιγράφεται. Δεν ήθελαν την Ρωσία δίπλα τους και σε λίγο θα κλαίνε

  3. Πολυ σωστος ο φιλος για τους σκατοαρμενιους φαγανε παρα πολλους ελληνες τοτες και τωρα τρεχουν δενδιας και σια να τους γλειψουν τα παπαρια.

  4. Οι σκατοαρμενιοι ειναι τα ιδια σκατα με τους εβραιους..μια ζωη προβληματα,ρουφιανοι,φιλοχρηματοι,και εφετζιδες,μην ξεχνατε το 1914,ξεκινησαν τα προβληματα και εβαζαν τους τουρκους να σφαζουν τους Ελληνες του Ποντου για να παρουν τις περιουσιες τους,και εσκαψαν οι ιδιοι στον λακκο που ανοιξαν για τους Ελληνες…μην ξεχναμε στον Παναγιο ταφο τι εκαναν με τον αρμενιο επισκοπο…πουλημενα τομαρια…

Leave a Response