Ποιο μυστήριο κρύβεται στην Αφρική; – Γιατί με ανύπαρκτους εμβολιασμούς… οι θάνατοι από covid 19 είναι ελάχιστοι;

Κοινοποίηση:
200430115052_koronoios-koronaio-coronavirus-pandimia-afriki

Κάτι «μυστηριώδες» συμβαίνει στην Αφρική που προβληματίζει τους επιστήμονες, δήλωσε ο Wafaa El-Sadr, πρόεδρος της παγκόσμιας υγείας στο Πανεπιστήμιο Columbia

Το βασικό αφήγημα το 2020 ήταν lockdowns για να αποφευχθούν οι εκατόμβες νεκρών.

Το βασικό αφήγημα το 2021 είναι εμβολιάσου για να σωθείς.
Υπάρχει όμως και η Αφρική ειδικά η υποσαχάρια Αφρική όπου και τα δύο αφηγήματα δεν λειτούργησαν στο ελάχιστο γιατί απλά δεν επιβλήθηκαν lockdowns και ο εμβολιασμός παραμένει σε εντυπωσιακά χαμηλά επίπεδα, οι λαοί των χωρών της υποσαχάριας Αφρικής, παραμένουν ανεμβολίαστοι.
Σε ειδική ανάλυση του το Αυστριακό think tank Mises Institute αναλύει την περίπτωση των αφρικανικών κρατών όπου χωρίς εμβολιασμό… έχουν ελάχιστους θανάτους από covid 19.

Παρά τα υπερβολικά χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, η Αφρική τα πήγε καλύτερα από τον περισσότερο κόσμο.
Πως τα Αφρικανικά κράτη, τα οποία είναι πάμφτωχα, οι πολίτες ζουν σε συνθήκες απαράδεκτες για τα πρότυπα της Δύσης τα κατάφεραν καλύτερα;
Κάτι «μυστηριώδες» συμβαίνει στην Αφρική που προβληματίζει τους επιστήμονες, δήλωσε ο Wafaa El-Sadr, πρόεδρος της παγκόσμιας υγείας στο Πανεπιστήμιο Columbia.
«Η Αφρική δεν έχει τα εμβόλια και τους πόρους για την καταπολέμηση του COVID-19 που έχουν στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αλλά κατά κάποιο τρόπο φαίνεται να τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα»

Τα δεδομένα – Μόνο το 6% των πολιτών είναι εμβολιασμένοι στην Αφρική

Λιγότερο από το 6% των ανθρώπων στην Αφρική είναι εμβολιασμένοι.
Για μήνες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας περιέγραφε την Αφρική ως «μία από τις λιγότερο πληγείσες περιοχές στον κόσμο» στις εβδομαδιαίες εκθέσεις για την πανδημία.
Ωστόσο, οι αναφορές ότι η Αφρική θα υποστεί μεγάλη καταστροφή έχει προβλεφθεί εδώ και καιρό για διάφορους λόγους, που δεν σχετίζονται ούτε ακόμη και με την διαθεσιμότητα των εμβολίων.
Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι τα lockdown δεν είναι ιδιαίτερα αποδεκτά στα φτωχότερα μέρη του κόσμου.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πληθυσμοί σε μέρη με μη ανεπτυγμένες οικονομίες δεν μπορούν απλώς να καθίσουν σπίτι τους και να ζήσουν από αποταμιεύσεις
Αντίθετα, αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να βγουν στον κόσμο και να κερδίζουν τα προς το ζην σε καθημερινή βάση.
Η πείνα είναι η εναλλακτική λύση.
Επιπλέον, μεγάλο μέρος αυτής της δουλειάς γίνεται στην άτυπη οικονομία, επομένως η επιβολή των lockdowns γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Θεωρήθηκε για πολλούς ότι ο Covid θα ήταν ιδιαίτερα θανατηφόρος στην Αφρική, λόγω του γεγονότος ότι πολλά μεγάλα νοικοκυριά ζουν σε μικρές κατοικίες.
Ο συνωστισμός σε οικογενειακή βάση ή σε φυλές είναι πολύ συνηθισμένη πρακτική στα αφρικανικά κράτη.
Αλλά αυτή η «συμβατική σοφία», η επιστήμη της Δύσης έρχεται αντιμέτωπη με την πραγματικότητα του Covid στην Αφρική, οι θάνατοι από κορωνοιό είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Οι «ειδικοί» αναζητούν πιθανές εξηγήσεις…

Ορισμένες πηγές, για παράδειγμα, επιμένουν ότι τα χαμηλά επίπεδα θανάτων είναι απλώς εικονική πραγματικότητα λόγω της έλλειψης αναφορών για λοιμώξεις από τον Covid και ότι «το πρόβλημα ήταν η έλλειψη καλών ποιοτικών δεδομένων».
Αλλά ο Richard Wamai στο Northeastern University απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι όλα αφορούν την αναφορά κρουσμάτων και υποστηρίζει ότι «τα τοπικά συστήματα για τις αναφορές θανάτων στην Αφρική δεν μπορούν να αποκρύψουν τους θανάτους από COVID-19».
Σε μια δημοσίευση για το International Journal of Environmental Research and Public Health , ο Wamai και οι συνεργάτες του συμπεραίνουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα δεδομένα θνησιμότητας από COVID-19 δεν είναι ακριβή στην Αφρική από ότι αλλού.
Π.χ. πως καταγράφονται με ακρίβεια θάνατοι και ασθένειες όπως ο HIV/AIDS και όχι οι θάνατοι από covid 19;
Η Αφρική έχει την ικανότητα να συλλέγει και να αναφέρει έγκυρα δεδομένα επιτήρησης ασθενειών».
Σε κάθε περίπτωση, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι οι θάνατοι από Covid στην Αφρική αποτελούν μόνο το 2,9% των θανάτων από Covid, ενώ ο πληθυσμός της Αφρικής είναι το 16% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Ακόμη και εάν υπάρξει ραγδαία επιδείνωση στην Αφρική πάλι τα αφρικανικά κράτη θα εμφάνιζαν καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από την Ευρώπη και την Αμερική.
Να σημειωθεί ότι είναι πιθανό ότι ο SARS-CoV-2 έχει ήδη διαδοθεί ευρέως στην Αφρική…
Εάν αυτό ισχύει, η εκτεταμένη μόλυνση είναι πιθανό να έχει οδηγήσει σε εκτεταμένη φυσική ανοσία.
Με άλλα λόγια, οι συνεχείς ισχυρισμοί από αξιωματούχους υγείας ότι έρχεται η καταστροφή στην Αφρική λόγω του covid 19 δεν φαίνεται να ευσταθεί.
Φαίνεται όλο και πιο πιθανό ότι η εντυπωσιακά μειωμένη θνησιμότητα από τον Covid στην Αφρική δεν οφείλεται σε ένα ζήτημα δεδομένων ούτε σε μια κατάσταση στην οποία ο Covid είχε «περιοριστεί» μέχρι τώρα.

Τότε γιατί η Αφρική τα πάει τόσο καλύτερα από την πλούσια Δύση;

Φυσικά, οι υποστηρικτές των lockdowns και των υποχρεωτικών μέτρων και των εξαναγκαστικών εμβολιασμών θα προτιμούσαν να αγνοήσουν εντελώς αυτό το ζήτημα, αλλά η αναμφισβήτητη πραγματικότητα της εμπειρίας της Αφρικής ανάγκασε τους ερευνητές να παραδεχτούν δημοσίως γιατί η Αφρική χωρίς καραντίνες, χωρίς μάσκες, χωρίς εμβόλια τα πήγε πολύ καλύτερα;

Για παράδειγμα, το να αναφέρουμε ότι η παχυσαρκία είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη θνησιμότητα από τον Covid.
Στην Αφρική, δεν αποτελεί έκπληξη, διαπιστώνουμε ότι τα ποσοστά παχυσαρκίας είναι πολύ χαμηλότερα από αυτά που παρατηρούνται στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.
Άλλες πιθανές εξηγήσεις που δόθηκαν για την κατάσταση στην Αφρική περιλαμβάνουν παλαιότερη έκθεση σε άλλους κορωνοϊούς, γενικά νεότερους πληθυσμούς, λιγότεροι ασθενείς με έλλειψη ψευδαργύρου και βιταμίνης D, εμβολιασμός Bacillus Calmette-Guérin, το ειδικό κλίμα της Αφρικής, το γενετικό υπόβαθρο και το φορτίο παρασίτων στην φύση.

Ποια είναι η αλήθεια;

Αντιμετωπίζοντας το αφρικανικό «αίνιγμα», μια ομάδα ερευνητών στο περιοδικό Colombia medica τόλμησε ακόμη και να προτείνει ότι είναι πιθανό ότι «μια μαζική προληπτική εκστρατεία δημόσιας υγείας κατά του COVID-19 μπορεί να έχει λάβει χώρα, ακούσια, σε ορισμένες αφρικανικές χώρες με μαζική χρήση ιβερμεκτίνης, όπως συνέβη και στην Ινδία».
Στη Δύση, ωστόσο, τα μέσα ενημέρωσης μονοδιάστατα ανέφεραν, «Μείνε σπίτι, εμβολιάσου και πάψε να αμφισβητείς τους ειδικούς για τα εμβόλια».
Ευτυχώς, ωστόσο, η κατάσταση στην Αφρική έχει αναγκάσει πολλούς ερευνητές να υποβάλλουν άβολες ερωτήσεις.

Με βάση την γερμανική DW τα μέτρα που ελήφθησαν για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού ωθούν εκατομμύρια ανθρώπους στην Αφρική στην πείνα.
Και όπως σημειώνει ο Wamai, «μερικοί από τους υπερβολικούς θανάτους στην Αφρική «μπορούν να αποδοθούν όχι στην ασθένεια, αλλά στα μέτρα – τύπου – lockdown που διακόπτουν την πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη για άλλες ασθένειες».
Αλλά η Αφρική δεν υπέστη το σοκ των θανάτων από covid 19 και όπως το έθεσε ένας Νιγηριανός «μας είχαν πει ότι θα υπάρχουν πτώματα στους δρόμους και άλλα δραματικά, αλλά δεν συνέβη τίποτε τέτοιο»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

18 Σχόλια

  1. Στην Αφρική είναι ελάχιστοι ηλικιωμένοι άνω των 65

  2. Πολύ απλά, το “παράδοξο” της Αφρικής, ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ αφενός το αφήγημα και την ΑΠΑΤΗ περί… “φονικού” ϊου και αφετέρου, ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ την ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΤΗΤΑ των σκευασμάτων που αποκαλούν “εμβόλια” με τα οποία ΛΥΣΣΑΞΑΝ και τσιμπίσαν ΟΛΟ τον δυτικό κόσμο, αλλά ΟΧΙ την αφρική!
    Από εκει και πέρα, όποιος δεν θέλει να “ζημώσει”- ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, 40 μέρες “κοβιντο-κοσκινίζει”….

  3. ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ: Δ Ε Ν ΥΠΑΡΧΕΙ COVID19

  4. γιατι δεν εχει παει εκει ακομη ο μητσοτακης. οταν πηγε στη κινα σε 2 βδομαδες ξεσπασε η πανδημια

  5. Ειναι πολυ απλο φιλοι μου.Η Αφρικη ειναι ηδη σκλαβωμενη.Σειρα εχει ο οιπολυπος κοσμος.Ειναι το λιγοτερο οξυμορο αν οχι ηλιθιο να πιστευουμε οτι ολα ειναι τυχαια η οτι γινονται για το καλο μας.Εχουν αποφασισει να παρουν τον ελεγχο Και να τα κονομησουν ποιο χοντρα. Οταν λοιπον αποφασισουν οτι κονομησαν αρκετα ισως να σταματησουν ολλα αυτα .

  6. Πολύ απλή η απάντηση . Ζήσε σε αποστειρωμενο περιβάλον για αρκετό διάστημα και μετά βγες στη κοινωνία , θα αρρωσταίνεις κάθε λίγο και λιγάκι από τα μικρόβια .Έτσι λοιπόν συμβαίνει και το ανάποδο. Αν η επαφή με μικρόβια και ιούς είναι σε καθημερινή βάση έ τότε έχεις καλύτερο ανοσοποιητικό και είσαι πιο ανθεκτικός .Λένε οι επιστήμονες για παράδειγμα ήρθαν κάποιοι στη χώρα μας με φυματίωση , που στο δυτικό κόσμο τείνει να γίνει άγνωστη λέξη . Γιατί όμως ? Απλά γιατί τη πρόσβαση στα φάρμακα την είχαν οι δυτικοί περισσότερο από αυτούς τους λαούς. Από την άλλη όμως ο οργανισμός των δυτικών χρησιμοποιύσε για δεκαετίες φάρμακα άρα δεκανίκια τα οποία σπάνε πιο εύκολα τώρα που καλείται το ανοσοποιητικό από μόνο του να τα βγάλει πέρα αφού δεν υπήρχαν φάρμακα για κορωναιό.Φυσική ανοσία κλπ. Πάντως συμφωνώ σε όλα αυτά που έγραψε παραπάνω ο Nb.

  7. Είναι πολύ απλό. Από τη βρωμιά που έχουν, κάθε ιός πεθαίνει προτού δραστηριοποιηθεί στον οργανισμό τους.

  8. Σιγουρα το ανοσοποιητικό τους ειναι πολυ πιο σκληραγωγημενο απο το δικο μας τοσο απλα….

  9. 1. Πληθυσμοι χωρίς κατεστραμμένο ανοσοποιητικό.
    2. Όχι έλλειψη βιταμίνης D
    3. Φυσική ανοσία της αγέλης στο νεαρό και υγιή πληθυσμό.
    4. Χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού
    5. Όχι lockdown
    5. Ηλιος

  10. Ο μέσος όρος ζωής στην Αφρική είναι τα 52-56. Γιαυτό δεν υπάρχουν πολλοί θάνατοι.

  11. Ρε! Πλακα, με κανετε; Πασχουν απο τοσες αλλες μεταδοτικες μολυσματικες ασθενειες, που και ο “Κοροιδοιος” το βαζει στα ποδια και οπου φυγει – φυγει! Ευκολο ειναι να συνυπαρξει, με πανδημικη γριππη, sars, ιογενεις αιμορραγικους πυρετους (π.χ. εμπολα), χολερα, πανωλη, λεπρα, πανουκλα, ενεργο φυματιωση, διφθεριτιδα, τυφο, τυφοειδη πυρετο, ευλογια, κιτρινο πυρετο, aids, ηπατιτιδες, ελονοσια, συφιλη, ψωρα, στρεπτοκοκκο, σταφυλοκοκκο, κ.λ.π ;;;

  12. δεν πρόκειτ;ι παρά ωια έναν ακόμα κοινό ιό που εμφανίζοβται εδώ κα χρόνια, αλλά τώρα, έγινε “brand” για σκοτεινά συμφέροντα.
    Ούτε πανδημία ούτε καν ενδημία -τρίχες κατσαρές για να δθαχειρίχινραι τον κόσμο

      1. Δείχνουν μια φορά μια μεθ στο Σωτηρία την κυρία Σούλα που της αφερεσαν τα σωληνάκια και λέμε πωπωωωωωω…. Ηλίθιοι… Κορόιδα… Τραβάτε μπολιαστητε και πεθάνετε από τα εμβόλια αν σας αρέσει καλύτερα..

      2. Κλασσικές μέθοδοι προπαγάνδας και ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ φίλε μου…
        Οι εντατικές ΠΑΝΤΑ ήταν και είναι γεμάτες, πάντα περίμεναν στην ουρά και γεμίζαν κρεβάτια απ’εξω περιμένοντας:
        https://www.dropbox.com/s/93i9bmrfvifnnkt/%CE%9C%CE%95%CE%98_2021-11-16_16-17-02-451.jpg?dl=0
        Απλά, εδώ και ~2 χρόνια, σε ΠΙΠΙΛΑΝΕ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ!
        Ετσι λοιπόν, ΕΣΥ και ΟΛΟΙ μας, πιστευουμε ότι “τα κάνει αυτά ο covid”, ενώ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΠΑΝΤΑ!
        Ελπίζω να κατάλαβες τώρα, πως και γιατί… “γεμίζουν οι ΜΕΘ”;

  13. Γιατι στην Αφρικη καταγραφουν μονο τα πτωματα που θα τυχει να βρουν μπροστα τους. Οι περισσοτεροι θανατοι δεν καταγραφονται καν επισημα.

  14. Δεν εχουν Μητσοτακη, Ευαγγελατο, Βασιλακοπουλο και αλλους τέτοιους τενεκεδες!

Comments are closed.