Ποιος ήταν ο σπουδαίος Λόρενς της Αραβίας; – Γιατί επικηρύχθηκε από τους Οθωμανούς

Κοινοποίηση:
ΗΞΗΗΞ

Ο Τόμας Έντουαρντ Λόρενς (16 Αυγούστου 1888 – 19 Μαΐου 1935) ήταν Άγγλος αρχαιολόγος, στρατιωτικός και συγγραφέας, που έμεινε γνωστός ως ο Λόρενς της Αραβίας.

Γεννήθηκε στο Τρέμαντοκ της Ουαλίας το 1888 και πέθανε στην κομητεία του Ντόρσετ το 1935.

Ο Τόμας Έντουαρντ Λόρενς, αν και ήταν ένα πολυσύνθετο ταλέντο (ικανότατος αρχαιολόγος, διπλωμάτης, ιστοριοδίφης και συγγραφέας), έμεινε τελικά γνωστός για τα κατορθώματα του στα πεδία των μαχών της Μέσης Ανατολής. Ήταν άνθρωπος μάλλον κοντός και αδύνατος, με καθαρή φωνή και κινήσεις νευρώδεις. Διακρινόταν για την ευγένεια, την ευθύτητα και την αντιπάθειά του για την επίδειξη.

Σπούδασε στην Οξφόρδη. Η μεσαιωνική στρατιωτική αρχιτεκτονική αποτέλεσε το πρώτο θέμα του ενδιαφέροντος του. Υπέβαλε διατριβή με τον τίτλο Φρούρια Σταυροφόρων (Crusader Castles) και το θέμα αυτό του εξασφάλισε πτυχίο ιστορίας με βαθμό άριστα, το 1910.

Ως προστατευόμενος του αρχαιολόγου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Ντ. Τζ. Χόγκαρθ, πήρε μέρος σε ανασκαφές που έγιναν στον Ευφράτη, τη Συρία, την Παλαιστίνη και την Αραβία. Εργάστηκε εκεί από το 1911 μέχρι το 1914, πρώτα υπό τον Χόγκαρθ και στη συνέχεια υπό τον Σερ Λέοναρντ Γούλυ. Στο διάστημα αυτό προσπάθησε να γνωρίσει τους λαούς της περιοχής και έμαθε όλες τις αραβικές διαλέκτους.

Στις αρχές τού 1914, ο Γούλυ, ο Λόρενς και ο λοχαγός Σ.Φ. Νιούκομπ, εξερεύνησαν το βόρειο μέρος της χερσονήσου του Σινά. Φαινομενικά αποτελούσαν επιστημονική αποστολή, αλλά στην πραγματικότητα ενεργούσαν αναγνώριση με σκοπό τη χαρτογράφηση της περιοχής από τη Γάζα μέχρι την Άκαμπα, που προοριζόταν να έχει μεγάλη στρατηγική αξία.

Ως ηγέτης των Αράβων ανταρτών

Με την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Λόρενς προσελήφθη ως πολιτικός υπάλληλος στο Τμήμα Χαρτογράφησης του υπουργείου Στρατιωτικών στο Λονδίνο και ανέλαβε να συντάξει στρατιωτικό χάρτη του Σινά.

Κατόρθωσε να καταταγεί στον στρατό και να σταλεί από τον λόρδο Κίτσενερ, το 1916, στις μυστικές στρατιωτικές υπηρεσίες του Καΐρου με το βαθμό του αξιωματικού. Από εκεί ζήτησε και τον έστειλαν στην Αραβία, όπου έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις η επανάσταση εναντίον των Οθωμανών.

Εκεί, εισήλθε στην υπηρεσία της ανωτάτης αγγλικής διοίκησης στη Μέση Ανατολή και πολέμησε εναντίον των Οθωμανών, επικεφαλής ομάδων άτακτων Αράβων.

Στην άγονη Αραβία, ο Λόρενς κατάφερε να αντέξει σε κακουχίες δυσανάλογες προς το ασθενικό παρουσιαστικό του και διέσχισε πεζός ή με άλογο περισσότερα από 1.700 χιλιόμετρα. Ως υπερασπιστής της αραβικής ανεξαρτησίας, ο Λόρενς συνέβαλε αποφασιστικά στη νίκη εναντίον των Οθωμανών.

Υπερασπίστηκε τη χώρα των συμπολεμιστών του Αράβων σαν δεύτερη πατρίδα του και δίπλα στον πρίγκιπα Φεϋζάλ διηύθυνε ουσιαστικά τις επιχειρήσεις των επαναστατών εναντίον των Οθωμανών. Έπεισε τους νομάδες τυφεκιοφόρους να κατευθυνθούν με θάρρος προς τον Βορρά και να αποκόψουν τις συγκοινωνιακές αρτηρίες προς τη Μεδίνα. Ήταν μόνο είκοσι επτά ετών τότε, αλλά η δραστηριότητα του ήταν εξαιρετική.

Οργάνωνε και εκτελούσε τις επιθέσεις κατά των σιδηροδρομικών συρμών και διηύθυνε τη μάχη του Ουάλτ, όπου οι Οθωμανοί έπαθαν τη μεγαλύτερη καταστροφή τους σε ανοικτό πεδίο.

Από κει και πέρα, ο Λόρενς της Αραβίας οδηγούσε τους Άραβες από νίκη σε νίκη και η αγάπη των Αράβων στο πρόσωπό του ήταν μεγάλη. Έδειξε πολλές διοικητικές αρετές και κέρδισε την εμπιστοσύνη των συμπολεμιστών του της ερήμου.

Σε πολιτικό επίπεδο, υποστήριξε τη συνεννόηση μεταξύ των αραβικών λαών καθώς και την απόδοση των εδαφών της Μέσης Ανατολής σε αυτούς προκειμένου να δημιουργήσουν δικά τους, αυτοδιοικούμενα κράτη.

Επικηρύχθηκε από τους Οθωμανούς, οι οποίοι πάση θυσία ήθελαν να εξοντώσουν τον «Ελ Λόρενς» όπως τον ονόμαζαν, για το ποσό των 100.000 λιρών. Το Νοέμβριο του 1917 ο Λόρενς συνελήφθη από τους Οθωμανούς καθώς ενεργούσε αναγνώριση της περιοχής με αραβική ενδυμασία. Τον αναγνώρισαν όμως αφού ήταν Καυκάσιος, τον συνέλαβαν και κατά τον ίδιο τον βίασαν, κατόρθωσε όμως τελικά να δραπετεύσει.

Παρ’ όλα αυτά, ο Λόρενς συνέχισε τις επιτυχείς πολεμικές επιχειρήσεις, κατά τις οποίες οι Άραβες κέρδισαν βαθμιαία εδάφη προς Βορράν. Ο Λόρενς προήχθη μέχρι τον βαθμό τού αντισυνταγματάρχη και τιμήθηκε με το Παράσημο των Διακεκριμένων Υπηρεσιών.

Όταν ο αραβικός στρατός έφθασε στη Δαμασκό, πριν κι από τους Άγγλους, τον Οκτώβριο του 1918, ο Λόρενς ήταν καταπονημένος σε μεγάλο βαθμό.

Μεταπολεμικές δραστηριότητες

Διάσημος πια, αναχώρησε για την Αγγλία αμέσως πριν από την ανακωχή του Μούδρου στις 30 Οκτωβρίου 1918, αρνούμενος ευγενικά να δεχθεί παράσημα από τον βασιλιά Γεώργιο Ε΄ και αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη στις 31 Ιουλίου 1919.

Δυσαρεστήθηκε έντονα όταν συνειδητοποίησε, στα πλαίσια της συνδιάσκεψης των Βερσαλιών (στην οποία μετείχε ως σύμβουλος του εμίρη Χουσεΐν), ότι οι συμμαχικές δυνάμεις αθετούσαν τις υποσχέσεις τους προς τον αραβικό λαό.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας εξαφανίζεται εγκαταλείποντας την ανώτερη θέση που του είχαν δώσει, και την περίοδο αυτή ξεκινά τη συγγραφή του κυριότερου έργου του με τίτλο Οι επτά στύλοι της σοφίας (1926), που αποτελεί την επική αφήγηση της εκστρατείας στην Αραβία.

Μολονότι το αρχικό χειρόγραφο χάθηκε, ο Λόρενς ξανάγραψε το έργο και πραγματοποίησε μία πρώτη έκδοση, την οποία ακολούθησε η περιληπτική έκδοση Επανάσταση στην έρημο το 1927.

Παρά το γεγονός ότι αυτή η δεύτερη έκδοση συνετέλεσε στην εξάπλωση της φήμης του, εκείνος, τη στιγμή που κυκλοφορούσαν σε εκατομμύρια αντίτυπα έξι διαφορετικά βιβλία αξιόλογων συγγραφέων με τα κατορθώματα του, επέμενε να ζει στην αφάνεια.

Το 1921 κατατάχθηκε ως απλός σμηνίτης στην αεροπορία, αφού δεν δέχθηκε να καταταγεί ως αξιωματικός. Απολύθηκε από τη Βρετανική Αεροπορία στις 26 Φεβρουαρίου 1935 και αναζήτησε άλλη στρατιωτική υπηρεσία με τη μεσολάβηση ενός φίλου του στο υπουργείο Στρατιωτικών.

Κατόρθωσε να καταταγεί στις 12 Μαρτίου 1923 ως οπλίτης στο Βασιλικό Σώμα Τεθωρακισμένων με το όνομα Τόμας Έντουαρντ Σω, ίσως λόγω της φιλίας του με τον Τζορτζ Μπέρναρντ Σο.

Ο θάνατός του

Σε ηλικία μόλις 46 ετών, ο Λόρενς αντιμετωπίζει ζωή συνταξιούχου σε μια αγροικία, το Κλάουντς Χιλ στο Ντόρσετ, που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, μελετώντας ανατολικές γλώσσες και μεταφράζοντας Όμηρο. Ο Λόρενς υπήρξε ένας από τους λάτρεις του ελληνικού πνεύματος και όταν έμενε στην Αίγυπτο, τον συνέδεε στενή φιλία με τον Έλληνα ποιητή Καβάφη.

Έπεσε θύμα δυστυχήματος, όταν η μοτοσικλέτα του συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, που το οδηγούσε ένας αξιωματικός του βρετανικού ναυτικού. Ο Λόρενς, θανάσιμα τραυματισμένος, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και ξεψύχησε.

Κινηματογραφική ταινία

Σχετικά με τη ζωή του γυρίστηκε η επική κινηματογραφική βιογραφική ταινία με τίτλο Λόρενς της Αραβίας, αμερικανικής παραγωγής του 1962, σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λην, σενάριο Ρόμπερτ Μπολτ και Μάικλ Γουίλσον, παραγωγή Σαμ Σπίγκελ και πρωταγωνιστές τους Πήτερ Ο’ Τουλ, Ομάρ Σαρίφ, Άλεκ Γκίνες, Άντονι Κουίν, Τζακ Χόκινς, Χοσέ Φερρέρ, Κλοντ Ρέινς και Άντονυ Κουέιλ.

Η ταινία προβλήθηκε αρχικά το 1962 και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, ενώ βραβεύτηκε με επτά Όσκαρ μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας (Ντέιβιντ Λιν).

Εκπληκτικές είναι οι ερμηνείες του πρωτοεμφανιζόμενου Πήτερ Ο’ Τουλ, αλλά και των αστέρων της εποχής Άλεκ Γκίνες, Άντονι Κουίν, Ομάρ Σαρίφ και Χοσέ Φερρέρ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Αγαπητοι αγγλοι,
    Για τον Λόρενς ξερω απο παιδι ακόμη που ειχα δει την ταινια. Το εννοιωθα πως ηταν μεγαλη ψυχη. Τιποτα αλλο δεν ξερω. Δεν ειχα προσβαση σε αυτες τις πληροφοριες. Ειναι διαφορετικά αρχεια και το ίδιο Το Σύμπαν σού απαγορευει να τα δεις. Ειναι οπως οταν ειχα παει κάποτε σε μια δημόσια υπηρεσία και ζητησα να πάρω κατι χαρτια για τα οικόπεδα ομορων μου. Μου ειπαν πως αυτο απαγορευεται ρητα. Δεν εχω το δικαιωμα. Το ιδιο ισχυει και εδω.
    Ετσι πρότεινε Το Σύμπαν να μού δωσει 5 εκατομμυρια ευρω (τα οποια θα μου τα δινατε απο ενα συγκεκριμένο joker- ρωτηστε τα λαμόγια του οπαπ να σάς πουν που το ξερουν) για να αγορασω οσα οικοπεδα και σπιτια μπορουσα ετσι ωστε σαν ιδιοκτήτρια να αποκτουσα νόμιμα πρόσβαση σε αυτα. Εσεις, σαν ηλίθια ζόα που ειστε όμως, δεν μου τα δωσατε. Ηταν δικη σας αυτη η επιλογή παρ’ ολο που εξηγησα τότε στην μέρκελ πως ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΤΟΥΣΑ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ Ή ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ στα σπιτια και στις χωρες αλλά ΠΡΟΣΒΑΣΗ και θα το εκανα μόνο για να βρω πληροφοριες και τα συνορά σας – δεν σας εφτανε αυτό? Μετα θα επέστρεφαν στο Κρατος και ουδης απογονός μου δεν θα ειχε δικαιώματα σε αυτα. Πρωτο σας μεγάλο λάθος.
    Μετά σκεφτηκα να σάς βοηθήσω (γράφοντάς τα) πως πρεπει να γκρεμίσετε ΟΛΑ τα αυθαιρετα που βρισκονταν εδω γιατι δημιουργουσαν επιπλοκες, παρεμβολές, εμποδια και ασυναρτησιες και επιπλέον δεν ειχαν το δικαιωμα να βρισκονται εδω. Για να το καταλάβετε, ειναι σαν να γινεται ο διαγωνισμος τραγουδιου τής eurovision και να πανε την ημερα τού τελικου διαγωνισμού στο ξεκάρφωμα 14 αγνωστα άτομα που δεν ηταν δηλωμενα απο πουθενα και να απαιτουν να λαβουν μερος(!) Ή σαν να γινεται ενας ποδοσφαιρικος αγωνας και να μπουνε μέσα στο γηπεδο 12 παρεισακτοι και να απαιτουν να παιξουν κι αυτοι στο παιχνιδι! Ή σαν να γινονταν πανελλαδικες εξετασεις και να μπουνε 20 αγνωστοι γεροι και γυφτοι μέσα στην αιθουσα και να κατσουν με το ετσι γουσταρω στα θρανια και να απαιτουν να γραψουν. Εσεις θα συμφωνούσατε με αυτο? Θελω να πω, πως ακόμη και αν αγόραζα γη ή σπιτια με αυτους εδω πέρα πάλι δεν θα μπορούσα να “δω”. (τις πληροφορίες τις ειχα ηδη για το τι εγινε στον εμφυλιο, δεν χρειαζοταν η ξανθ. για να μου τις επιβεβαιωσει. Ολοι οι υπολοιποι δε, δεν ηξεραν που τους πάνε τα τεσσερα! Δεν εδωσαν ούτε μισή πληροφορια! Τιποτα._ αχριστες παρουσιες) Δευτερο μεγάλο σας λάθος γιατι Το Συμπαν ειχε αποριψει τις νεες συμμετοχες για σπιτια απο το 1990- κάπου εκει. Ολα τα αυθαιρετα απο τότε επρεπε να γκρεμιζονται στο πίτς φιτυλι και να τρωγανε και προστημο απο πανω οι αυθαιρετουντες._
    Μετα εκανα κι άλλες καταγγελιες για να συλληφθουν κάποια άτομα που ηταν εδω και ειχαν διαπραξει ποινικα αδικηματα και επρεπε να φυγουν γιατι γινονταν το δικο σας βατερλό! Πάλι δεν με ακούσατε. Τριτο μεγάλο σας λάθος.
    .
    Αν με ειχατε ακούσει απο το 2015 ήι μετά το 2017, αντε το 2018, αντε και το 2019, ακόμη και το 2020, τότε θα μπορούσε να ερθει η ισορροπία. Πώς? – μα, θα ειχαν πάρει ολα την σωστη, ισορροπημένη ενέργεια, γιατι αυτη υπήρχε ήδη απο τους πρώτους κατοικους! Και δεν ήταν η δικη μου! Υπήρχαν πολλοι πριν απο εμένα και πριν την Σπαθ., που εβαλαν εκεινοι την δική τους ενεργεια. Δυστυχως δεν γνωριζω ποιός ήταν ο πρώτος κάτοικος για να “εβλεπα” την ιστορια απο την αρχη. Δεν ειχα καμία πληροφορια. Βιαστηκατε να τους δολοφονήσετε πριν ερθω εγω. Βαλατε ολους τούς αχριστους στις δημόσιες υπηρεσίες και στις ανωτερες θεσεις που κοιταγαν μόνο πώς θα παγιδεψουν εμένα και δεν καταλάβαιναν την αληθινή εκβαση των πραγμάτων και το τι πραγματικά συνεβαινε εδω. Δική σας επιλογή. Εγω ηθελα πραγματικά να σάς βοηθήσω γιατι το ξεκίνημα ηταν σωστο και δεν ξερω πού.. σε ποιά χρονική στιγμή και απο ποιόν έγινε το λάθος που σάς παγιδεψε όλους.
    Και αντι να με βοηθησετε, να με εμπιστευτειτε και να συνειδητοποιήσετε πως στις Μέρες Μας Ζούμε Ενα Γεγονός που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΡΑΦΤΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ… ΞΑΝΑΖΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ…………, εσεις τα ρεντίκωλα κοιτούσατε μόνο πως να με χλευάσετε, να με γελοιοποιήσετε, να με κατακλέψετε, να με κλείσετε στο τρελάδικο
    ——–
    .
    ..και Το Συμπαν… σάς… έβλεπε απο παντού
    .
    ———————-
    Δεν σας φταιω εγω αν η ψυχη τού Αγγλου πήγε στην Αυστραλια ή στην Αμερική, του Γάλλου στην Αφρική ή τού Ιταλου στην Αμερική και νόμιζε τώρα πως ηταν αμερικανάκι. Εγω θα εφτιαχνα τις προδιαγραφες και θα διορθωνα τα λάθη που κάνατε για να ερθουν οι επομενοι στα σωστα σπιτια και να “δουν” και να γραψουν την Ιστορία τους. Αν κάνατε οτι σας εγραφα αυτη την στιγμή θα ειχαν σωθει πάνω απο 15 Χώρες!
    Τωρα, στην υπόθεση τού Πέρση και τού Ρόσσου δυστυχως ηταν δυο περιπτωσεις που έχριζαν ιδιαιτερη μεταχειρηση απο νομικης πλευρας και ημουν η μόνη μαρτυς. Στο θεμα αυτο με τους σουνιτες και σιιτες των μωαμεθανων, ο ιδιος ο Μωάμεθ ειπε (δια τού αντιπροσώπου του οφ κορσ) πως εχουν δικιο οι σουνιτες και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ. Αρνηθηκε το σόι του και ζήτησε να ερθουν καινουργια προσωπα.
    .
    Επισης, ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟ ΛΑΘΟΣ ΟΙ ΑΣΥΛΙΕΣ._ Ολοι κρινονται και τιμωρούνται ακόμη και οι πολιτικοι, οι πανεπιστημιακοι, οι δικαστες και οι βασιλιαδες. Μπροστά στον Νόμο ειμαστε ολοι ισοι. Αυτα που κανατε να ψηφιζετε ασυλιες στους προθυπουργους, βουλευτες, πανεπιστημιακους… και να κλεβουν, να ψευδομαρτυρουν, να παρανομουν, να καταχραζονται, να, να, να.. και να μην τιμωρουνται, ήταν αδιανόητο! θ Ποιοί ειναι δηλαδη οι βουλευτες? Ποιός νομίζετε πως ειναι ο γεωργιαδης, ο μητσοτακης, ο αβραμόπουλος, ο ο λαλιωτης, ο σημίτης…, ή οι δημαρχοι και ο καθε δημοσιος υπαλληλος που παρανομουν και υπάρχουν αδιασυστες αποδειξεις και δεν τούς πειραζει κανεις? ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΚΑΘΟΛΟΥ._ Αχριστοι, απαιδευτοι, κοινά κλεφτρόνια, πονηροί, ακαταλληλοι γι αυτες τις θεσεις και ακρος επικινδυνοι για το κοινωνικο συνολο. Δηλαδη τι νομιζατε πως ειναι η διακυβερνηση μιας Χώρας; να ερχεται ο καθε αμορφωτος και πεινασμένος γυφτουλας να λεει την μαλακια του και να κανει πειραμματα με τούς λαους και αν πετυχει – επειδη εκλεψε την ιδεα απο κάποιον άλλον- να εχει την απαιτηση να τον προσκυναμε και να τον χρυσοπληρωσουμε, ενω αν αποτυχει, ελα μωρε δεν πειραζει φευγω εγω να ερθει αλλος γυφτος να μας πει τις παπαριες του και θα φυγω και με 20 εκατομμυρια κερδος. Εχω πολιτικη ασυλια. Πολιτική μαλακία εχετε ολοι σας! Οπως θέλεις να ανταμειφθεις για το καλό που εκανες στον τόπο σου, ετσι ακριβως να ξερεις και πως θα τιμωρηθεις αν αποτυχεις, παρανομίσεις ή κλεψεις._
    .
    .
    ..Εγω ήρθα για να σάς βοηθησω, έτσι σάς άφησα να δείτε μόνοι σας πως για όλα οσα θα παθαινατε ήταν αποτέλεσμα των δικων σας πραξεων και επιλογων
    .
    Και Εγω ήμουν εκείνη που ζήτησα να σταματήσει η Ελλάδα και να βγει οριστικά έξω απο το παιχνιδι. Γιατι; διοτι εγινε πολύ προβλεψιμο το… ματς, το εμαθε μέχρι και η κουτση μαρικα

    Και Το Συμπαν οχι απλά συμφωνησε, αλλά το εθεσε δεδομένο. Ε, ουτε κι αυτο δεν σεβαστηκατε
    Και ζήτησα ακόμη ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ._ (για να τελειωσει εδω το παραμυθι)
    .
    Α, κάτι τελευταιο, ο Θεός ειπε, ο Συμπαντικός Νους, το Κοσμικό Γιγνεσθαι.., οπως θελετε πειτε το, πως, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ._ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ. ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΛΙΞΗ. ΚΑΙ, ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΑΡΚΗΣ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΖΟΑ!
    ΑΥΤΑ ΕΧΩ, ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΑΡΚΟΥΝ.
    .
    .
    Αυτα που νομίζατε για εμένα ήταν λάθος. Ξερω τι πιστευατε… Δεν ήταν ομως δικής μου αρμοδιότητας. Ηταν αλλουνού παππά ευαγγέλιο. Εγω ειχα μόνο το θέμα των Βιβλίων, συγγραφεις και ποιητές και κατ’ επέκταση και την Ιστορια.
    Πιστέψτε με το δυσκολότερο εργο ήταν το δικό μου. Διοτι, οπως και σε ενα δικαστήριο, πρώτα ακουει την ιστορία ο δικαστης και μετά κρίνει. Εδω θα παιζοταν η ιστορια των εθνων και σε καποιο άλλο μέρος – που δεν μου αποκαλύφτηκε ποτέ, θα συνεχιζοταν… Διοτι ήταν αδύνατον σε μια σκηνη να συσσωρευτουν και να συμπιεστουν τόσες πληροφοριες. Βάλτε εναν θεατρικο σκηνοθετη σε μια και μόνο σκηνή, να παιξει εργο με την εκστρατεια τού Αλέξανδρου, τού Τζεκινς.., κινεζικους πολεμους, Αγγλο-Γαλλικους, παγκοσμιους, οθωμανικους, αυστροουγγαρεζικους. κλπκλπ…, και αν τα καταφερει, και να καταλάβουμε και τι εννοει..,’ νταξ’ θα τον παραδεχτω! Ειναι σαν να κοιτας τον πλανήτη Αρη απο την Γη και να βγαζεις συμπερασμα τι και ποιοί ζουνε εκει(!) Εδω ηταν το παρελθον, κάπου αλλού θα γινοταν το μέλλον και πιστευω πως εκει θα πήγαιναν και οι νεοφερμενοι (ξερετε ποιοι).
    .
    .
    Ξέρω πως Ο Θεός Ειναι Φιλέσπλαχνος και Μεγάλος και σάς δινει άλλη μια ευκαιρια. Ο λόγος ειναι απλός. Δεν παρέβρεθηκαν στην.. παρασταση οι ηθόποιοι (οχι ο λιγναδης με τον φιλιππιδη, μεταφορικα μιλαω).
    Σκεφτειτε καλά πριν πραξετε δεν θα υπαρξει άλλη συζητηση._
    Οι οροι μου ειναι οι εξης:
    1) 500 δισεκατομύρια (τώρα) σε χρυσο ή άλλους πολίτυμους λίθους σε προσωπικό μου ονομαστικό τραπεζικό λογαριασμο._ (*) Τα κέρδισα με την αξία μου και δεν οφειλω υποχρέωση ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ._
    2) Τα λαμόγια τα προδοτικά τα δικά μας, τα αναλαμβάνουμε εμεις._ Δεν θα απολογηθούμε σε κανεναν διεθνη οργανισμό οπως δεν απολογειται και ο Πέρσης όταν κρεμάει τά δικά του λαμόγια ή ο Ινδος οταν σφαζει τον gay γιο του._
    3) Η Ελλάδα αποχωρει απο όλες τις ομάδες στυλ νατο, οηε, ευρωπη..κλπμπουρδες
    4) Αν σάς χρωστάμε οικονομικά σαν λαος κατασχεστε τις περιουσιες κινητά, ακίνητα, τιμαλφή και χρήματα, ΌΛΩΝ των ελληνων εφοπ-ληστων, πολιτικων, επιχοιρηματιων..κλπ που τα εχουν αποθηκευσει και “επενδυσει” στις χωρες σας. Αυτα μάς δώσατε ετσι κι αλλιως!
    4) Δεν θα ξανασχοληθει κανείς με την κοινωνικοοικονομικοπολιτική κατάσταση στην Ελλάδα._ Επισκέψεις, διακοπές κλπ θα γίνονται δεκτές υπο προυποθέσεις.
    5) Τώρα, το θέμα με Τα Βιβλία μου (που απο εκει ξεκίνησαν όλα, το ξέρω) δεν μπορω να σάς τα αρνηθω μιας και για να ολοκληρωθούν βοηθησε και η επιστημονική μελέτη και έρευνα που βρήκα σε ξένη βιβλιογραφια. Ειμαι δικαιη. Αυτό όμως δεν τούς κάνει συνδημιουργους. Δεν ειναι συλλογικό Έργο, ειναι καθαρά ατομικό και προσωπικο._
    ..και ξερω ακόμη πως βρισκονται εδω και χρόνια σε κάθε χωρα και κρυμμένα σε πολλές επαυλεις και στοες. Μπορείτε να τα διαβάζετε και θα αναφερετε πάντα το Ονοματεπωνυμό μου.
    Τελική επεξηγηση τού Εργου Μου:
    Μην το ψαχνετε το άγαλμα ήταν καθαρα συμβολικο και μεταφορικο. Μια δασκάλα (πριν 40 χρονια) μού ειχε πει (Μαρια την έλεγαν) πως οι γερμανοι (μην την ψαχνετε δεν ζει πια) έκαναν τον β παγκοσμιο για να κλέψουν ο,τι αρχαιο ειχαμε._ Ε, σάς εγραψα κι εγω για ενα χρυσο άγαλμα για να δω αν θα τσιμπήσετε – και τσιμπήσατε.
    Η Σταρί ήταν πράγματι απο ενα όραμα που ειδα εμπλουτισμένο με τις μεταμορφώσεις τού Οβιδίου και αρχαιους μύθους.
    .
    6) Οσο για το τι θα κανουμε εμεις με τα καταπατημένα μας εδαφη και τους καταπατητές τους, δεν σας αφορα._ Μην τα βάλετε μαζι μου γιατι θα εχετε κακά ξεμπερδεματα και θα δημιουργήσετε καινουργιο κάρμα.

  2. Οι Άγγλοι δεν άκουσαν την σύσταση του για το πως έπρεπε να διαιρεθούν και να κατανεμηθούν τα εδάφη της Μέσης Ανατολής και την μαλακία τους την πληρώνουμε μέχρι και σήμερα.

Comments are closed.