Ποιοι παίρνουν τις έδρες των Μεϊμαράκη, Ασημακοπούλου και Μάρκου – Στους 4 ο αριθμός βουλευτών του Ποταμιού

Κοινοποίηση:
7a87a0252b-660x330

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας αποφασίστηκε από κοινού στη Νέα Δημοκρατία όλοι οι σημερινοί Βουλευτές που είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές του Μαΐου να παραιτηθούν.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τις κυρίες Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου καθώς και τον Βουλευτή Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Τι συμβαίνει τώρα με τους αναπληρωματικούς;

Οι Μεϊμαράκης και Ασημακοπούλου είναι Βουλευτές της Νέα Δημοκρατίας στη Β’ Περιφέρεια των Αθηνών. Οι αναπληρωματικοί κατά σειρά είναι οι Αργύρης Ντινόπουλος και Ζωή Ράπτη. Ο κ. Ντινόπουλος, όντας υποψήφιος για το Δήμο Βριλλησίων, κατά πάσα πιθανότητα θα παραιτηθεί της έδρας, οπότε ο επόμενος στη σειρά είναι ο Γιάννης Μιχελάκης.

Όσον αφορά την κ. Κατερίνα Μάρκου, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, έχει εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού και προσχώρησε στην Κεντροδεξιά Παράταξη. Με την παραίτησή της, ο αναπληρωματικός Νίκος Νυφούδης θα παραμείνει στην αξεξάρτητη ομάδα βουλευτών που αποτελείται από τους άλλους 3 βουλευτές που εξελέγησαν με το Ποτάμι, κ. Θεοδωράκη, Λυκούδη και Μυρωτά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. στο σύνταγμα δεν λέει πως αν μείνει κενή θέση βουλευτή τον τελευταίο χρόνο της βουλευτικής περιόδου δεν αναπληρώνεται;

Comments are closed.