Ποινή φυλάκισης 5 ετών στην πρώην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας για την εξαφάνιση χιλιάδων δικογραφιών

Κοινοποίηση:
dikastirio-

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών στην τέως εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας για τις χιλιάδες χαμένες δικογραφίες.

Η τέως εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας ήταν κατηγορούμενη για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ΄ αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή.

Παράλληλα, έκρινε αθώα την τέως αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της Εισαγγελίας, κατηγορούμενη για συνέργεια στην κακουργηματική πράξη.

Η κυρία Τατάκη άσκησε έφεση στην απόφαση.

Την υπόθεση, είχε αποκαλύψει το 2019 η τότε εισαγγελέας Εφετών Κέρκυρας και τέως προϊσταμένη της, Βασιλική Χριστούλη, μετά από συστηματική έρευνα, κατόπιν καταγγελιών που έφταναν στο γραφείο της.

Η τέως εισαγγελέας, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου στις 14 Απριλίου 2022, απολύθηκε από το Σώμα χωρίς δικαίωμα εργασίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Ποινή φυλάκισης 5 ετών. Με αναστολη φανταζομαι ε…. Δηλαδη εξω η κυρια. Και η προσταμενη αθωα???? Δεν ηξερε δηλαδη για τις υποθεσεις???? Κρατος μπαχαλο.

  2. Μπορουν να μας πουν οι προισταμενοι της κυριας αυτης ποσο κοσμο ειχε δικασει και καταδικασει η κυρια? Κατα τ αλλα “εμπιστευομαστε τη δικαιοσυνη””” το πιο …σπανιο ανεκδοτο…

  3. Δηλαδή η Ψαρουδάκη τι πρέπει να φάει 2000 χρόνια σα τους Ντάλτον;
    Αδειλίνη τι θα γίνει με τα Τέμπη το κάναμε το ευχέλαιο λοιπόν;

Leave a Response