Πιθανή η υποψηφιότητα της Ιλάρια Σάλις, της σιδεροδέσμιας 39χρονης Ιταλίδας δασκάλας για τις Ευρωεκλογές (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ΕΥΡ

Το όνομα της Ιλάρια Σάλις συνδέεται εδώ και μήνες με τις εικόνες της σιδεροδέσμιας 39χρονης Ιταλίδας δασκάλας η οποία βρίσκεται εδώ και 13 μήνες φυλακισμένη στις ουγγρικές φυλακές με την κατηγορία της βίαιης επίθεσης σε βάρος ακροδεξιών στοιχείων το περασμένο καλοκαίρι.

Τις τελευταίες ημέρες, η εφημερίδα La Repubblica ανέδειξε το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας της Σάλις στις λίστες του Δημοκρατικού Κόμματος. Ένα σενάριο το οποίο, αρχικά, είχε χαρακτηριστεί ευφάνταστο από τον Ρομπέρτο Σάλις, πατέρα της δασκάλας, ο οποίος αρχικά είχε κάνει λόγω για «κακοδιαχείριση» της υπόθεσης από τη Γενική Γραματέα του Δημοκρατικού Κόμματος, Έλι Σλάιν.

«Όλες οι επιλογές πρέπει να γίνονται προς το συμφέρον της Ιλάρια, πρέπει να είναι κανείς σίγουρος ότι δεν θα είναι εις βάρος της ούτε θα αποδειχθούν μπούμερανγκ» δήλωσε ο Σάλις, προσθέτοντας πως «αν η υποψηφιότητα αποσυρθεί ή αν αποτύχει, οι συνέπειες για την κόρη μου θα είναι ολέθριες, καταστροφικές».

Το απόγευμα της Τρίτης φαίνεται πως συναντήθηκαν η Έλι Σλάιν και ο Ρομπέρτο Σάλις. Το μεταδίδει η La Repubblica, τονίζοντας πως στο επίκεντρο της συνάντησης «εκτός από την αλληλεγγύη των δημοκρατών για μια κράτηση που θεωρείται από πολλούς ότι παραβιάζει ανοιχτά τα ανθρώπινα δικαιώματα, ήταν και η υπόθεση της υποψηφιότητας» της φυλακισμένης 39χρονης.

Πιο υποθετική η προσέγγιση της Corriere della Sera η οποία κάνει λόγο για «μια ευκαιρία να γίνει απολογισμός της ”θλιβερής κατάστασης” στην οποία βρίσκεται η Ιταλίδα αλλά και που μπορεί επίσης να αφορούσε την υπόθεση της υποψηφιότητας της Σάλις για τις Ευρωεκλογές».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Επιτέλους ξεσκεπάστηκε. Και εις ανώτερα. Γι’ αυτό ο Ορμπάν δεν μάσησε.

Comments are closed.