ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ ΠΛΟΙΟ ΜΕ 850 ΚΙΛΑ ΚΟΚΑΪΝΗΣ – ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ, ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΤΗΣ ΜΑΡΕΒΑΣ ΓΚΡΑΜΠΟΒΣΚΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥ ΤΗΣ ΦΑΜΙΛΙΑΣ

Κοινοποίηση:
atlas

Οι αρχές της Ιταλίας εντόπισαν 850 κιλά κοκαΐνης, αξίας 150 εκατ. ευρώ σε πλοίο που φέρεται να ανήκει σε μεγάλο Ελληνα εφοπλιστή.

Η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη, καθώς τα ναρκωτικά εντόπισαν δύτες κρυμμένα σε αεραγωγούς του πλοίου. Επίσης, δεν επρόκειτο για containership όπου είναι συνηθισμένη η πρακτική και θα μπορούσε να αποτελεί μέρος της δραστηριότητας κυκλωμάτων, χωρίς γνώση του πληρώματος ή του πλοιοκτήτη. Η πρόσβαση στα σημεία που εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά είναι ελεγχόμενη και δυνατή στο πλήρωμα και σε συντηρητές του πλοίου.

Η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη, καθώς τα ναρκωτικά εντόπισαν δύτες κρυμμένα σε αεραγωγούς του πλοίου. Επίσης, δεν επρόκειτο για containership όπου είναι συνηθισμένη η πρακτική και θα μπορούσε να αποτελεί μέρος της δραστηριότητας κυκλωμάτων, χωρίς γνώση του πληρώματος ή του πλοιοκτήτη. Η πρόσβαση στα σημεία που εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά είναι ελεγχόμενη και δυνατή στο πλήρωμα και σε συντηρητές του πλοίου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για πλοίο του εφοπλιστή Λασκαρίδη, ο οποίος είχε προκαλέσει σάλο με τις δηλώσεις του ότι οι άνθρωποι της ναυτιλίας δεν χρειάζονται τους υπουργούς, τους βουλευτές και “χέζουν τον πρωθυπουργό”.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TradeWinds, το πλοίο στο οποίο βρέθηκε η τεράστια ποσότητα κοκαΐνης και έφερε σημαία Λιβερίας, είχε φτάσει στην Βενετία της Ιταλίας από το Σάντος της Βραζιλίας.

Νέα εικόνα

Συγκεκριμένα, είχε αναχωρήσει από το Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου και έφτασε στη Βενετία στις 17 Απριλίου.

Οι αρχές της Ιταλίας ανέφεραν ότι η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη μέσα σε αγωγούς αερισμού του πλοίου, που φέρεται να είναι ιδιοκτησίας Έλληνα εφοπλιστή.

Συνολικά βρέθηκαν στο πλοίο 570 δέματα κοκαΐνης, βάρους 850 κιλών. Το σκάφος υποβλήθηκε σε περαιτέρω ελέγχους χθες Πέμπτη (20.4.2023) και από δύτες, για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν κι άλλα ναρκωτικά σε κρύπτες.

Κανένας από τους ναυτικούς που ήταν στο πλοίο δεν έχει συλληφθεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

29 Σχόλια

  1. Πάντα τους πιάνουν όλους.
    Όταν κάνεις παρανομία σε πιάνουν.
    Εδώ κουβαλούσαν παράνομο άσπρο τσιμέντο.

  2. Λασκαρίδης αυτός είχε βγάλει αρχαία από τον βυθό των Αντικυθήρων και είχε χρηματοδοτηση την εταιρία της μαρεβας? αυτος που ελεγε μαλακά τον κουλή ?

    1. Yes! Και δεν τον έλεγε μαλάκα (απλώς), ότι τον έχει χεσμένο έλεγε. Είχε βαθύτατη “εκτίμηση” δε στην “υπέρκομψη” (μη χέσω)…

  3. Εν αγνοια του εφοπλιστή έγινε το πρεζεμποριο. Όλα δείχνουν πως προφανώς ο μούτσος με τον καμαρωτο την έκαναν την δουλειά. Έβαλαν μισά μισά, περίπου από 40εκ ευρώ ο καθένας και αγόρασαν την κόκα και μετά θα την πουλούσανε. Τώρα εάν τσόνταρε και ο μάγειρας καμία 15αρια εκατομμύρια που είχε βάλει στην μπάντα για τα γηρατειά του θα ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές..

  4. Επαναφέρετε τη θανατική ποινή για, 1) Προδοσία, 2) Εισαγωγή ναρκωτικών, 3) Μίσθωση, 4) Μεγάλη κλοπή και 5) Μέλος σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εγκληματική οργάνωση.

  5. Κάπως έτσι έγιναν μεγαλοεφοπλιστές.
    Με διάφορα λαθρεμόρια.
    Με την Μαρέβα ο Πάνος ή ο κατά μία εξαετία μικρότερος αδελφός του Αθανάσιος;

  6. Πάντως το ΠΘ ενημερώνει τους «θαυμαστές του» ότι,
    το «Πρώτο Θέμα» και η ιδιοκτησία του δεν έχει καμία απολύτως σχέση, ούτε είχε ποτέ, ούτε έχει χρηματοδοτηθεί ως νομικά ή φυσικά πρόσωπα από τον εφοπλιστή κύριο Παναγιώτη Λασκαρίδη

  7. Πως αγοράζουν τα πλοία 2 ,2 όλοι αυτοί..λες κ ειναι γαριδακια …..ούτε το 1°/ο από ότι διακρίνετε δεν είναι αυτό.. ……….

  8. Ο/Η Το σκηνικό της απάτης που στήθηκε για τον Κασιδιάρη. λέει:

    ‘Όποιος νομίζει ότι η μαφία του πολιτικού συστήματος στήνει οφθαλμοφανές απάτες εύκολα αντιλήψημες αυταπατάται. Τα τυράκια, δολώματα που σερβίρονται , είναι για να εγκλωβίσουν την σκέψη του απλού αλλά και του μέσου παρατηρητή. Όσοι αντιλήφθησαν και συνειδητοποίησαν το μέγεθος της απάτης του κορονοιού, καταλαβαίνουν ότι δεν έχουμε να κάνουμε με απλούς απατεώνες αλλά με παμπόνηρους δολοπλόκους. Το ότι ο αριστερός φρονημάτων αντιεισαγγελέας στα εβδομήνταπέντε του αποφάσισε και δημιούργησε κόμμα με δήθεν πατριωτικές θέσεις πριν έναν μόλις χρόνο, όντας μέρος του συστήματος για πάνω από σαράντα χρόνια κάτι λέει…Λέει ότι αυτό σχεδιάστηκε από κάποιους για να είναι το διαβατήριο ώστε να πλησιάσουν και να πείσουν τους κύκλους του Κασιδιάρη, για την φερεγγυότητα του ….και έλλειψη διορατικότητας από μεριάς των συμβούλων του Κασσιδιάρη, έπεσαν στην παγίδα του συστήματος ή είναι και αυτοί μέρος της παγίδας. Τον πρότειναν λοιπόν ή έπεισαν τον Κασιδιάρη, αδυνατώντας ο ίδιος μέσα από το κελί του, να έχει σφαιρική αντίληψη. Είναι γνωστό ότι ο χώρος του εθνικισμού είναι ιδεολογικά αήττητος, αφού ο εθνικισμός είναι η… κατά φύση συμπεριφορά, το σύστημα έχει φροντίσει να τον γεμίσει με παράσιτα… Η αντίσταση κάποιων δικαστικών είναι για τα μάτια του κόσμου γιατί η δικαιοσύνη θα βγει αλώβητη από αυτό, αφού είναι μέρος του συστήματος ….και θα επιτρέψει στο κόμμα να κατέβει δείχνοντας δήθεν αντικειμενικότητα, αλλά όχι στον Κασιδιάρη. Ο εισαγγελέας από την άλλη αλλάζει την διοικούσα επιτροπή αλλά και μέρος από αυτούς που θα κατέβουν υποψήφιοι βάζοντας και δικούς του που θα εκλεγούν. Το κόμμα με την ορμή που έχει και χωρίς τον κασιδιάρη, θα μπει στην βουλή ,και στη συνέχεια θα συνεργαστεί με την νέα δημοκρατία αφήνοντας τον κασσιδιάρη στα κρύα του λουτρού αποσβολωμένο και ηθικά λαβωμένο αφού θα χτυπηθεί η αξιοπιστία του ως ανήθικου γιατί οδήγησε τους εθνικιστές στην αγκαλιά του συστήματος αλλά θα πληγεί και η διάνοια του ως ηλίθιου αφού δεν κατάλαβε την πλεκτάνη, που παίχτηκε, και αρά θα είναι ακατάλληλος για αρχηγός στα μάτια μας. Ο Κασιδιάρης θα έπρεπε να κατέβει μόνος του με το σύστημα να του απαγορεύει την κάθοδο. Έτσι θα ανακηρύσσονταν ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης, που στις επόμενες εκλογές, όντας ελεύθερος ,θα έπαιρνε άνετα 20 τοις εκατό.

    1. Το σκηνικό που περιγράφεται έχει μεγάλη πιθανότητα να ευσταθεί. Είναι ανάγκη να δούμε τις εξελίξεις για να κρίνουμε. Δεν πιστεύω σε θαύματα οποίος κ αν αναλάβει την εξουσία. Οι οι άνθρωποι του μόχθου κ της εργασίας δεν έχουν να περιμένουν πολλά γι’ αυτούς.

  9. εμ ειναι πολλεs οι δωρεεs αρη…………
    (πολλα δωρα ρε παιδι μου στο δημοσιο με πλοια π.χ. στο π.ναυτικο και οτι αλλο)
    τοσο καλοψυχια ?

    1. Ποιες δωρεές στο δημόσιο; Παγούρια στα ανήλικα το πολύ.

  10. Οι ντόπιοι βαρώνοι, πίστεψαν πως περνά η μπογιά τους στην έδρα της Μαφίας.

  11. Το πως βγάζουν τα λεφτά οι ελληνόφωνοι εφοπλιστές είναι γνωστό στις υπηρεσιες όλου του κόσμου.
    Ερώτημα, γιατί τους επιτρέπουν να εφοδιάζουν την Ευρώπη με το προϊόν;
    Διοτι καθαρά, τους επιτρέπουν!
    Εάν υπάρχουν κρυφά ανταλλάγματα δεν το γνωρίζω αλλά,
    Ο κόσμος τοχει τούμπανο, οι δημοσιογράφοι δεν τολμούν να γράψουν και κανένας σχολιάσει για τα κοντέινερ με τις μπανάνες που νύχτα μέρα τα φυλάγουν κάτι ένστολοι ρεμπεσκέδες,
    Τον κόβουν!

  12. Τα εβαλε επιτηδες μεσα ο παπαδημουλης,να ενοχοποιησει αλλους… Μεγαλη σουπια …

  13. Ατυχος κι αυτος … Αν το πιανανε στην Κορινθια,που ελεγε και ο Τσιτσανης, θα το οδηγουσαν με συνοδεια στο Περαμα για διανομη, δεν θα γινοταν θεμα για ψιλιπραματα. Εννοειται οτι οι ελληνικες αρχες θα δωσουν τα στοιχεια του πλοιου κλπ συντομα… περιπου στα 2032, γι αυτα μας θαυμαζει η Ευρωπη, ολα κομπλε

  14. Το βαπόρι απ’την Περσία πιάστηκε στην Βενετία…έρε γλέντια…

  15. Υπάρχουν λαθάκια στο άρθρο από ναυτικής απόψεως. Οι αεραγωγοί δεν βρίσκονται μέσα στο νερό για να ψαχτουν από δύτες αλλά επάνω στο κατάστρωμα για εξαερισμό των διπυθμενων. Οι δύτες έψαξαν το κυτος μέσα στο νερό μην τυχών είχαν βάλει ναρκωτικά από κάτω η πίσω στην περιοχή του πηδαλίου.

  16. Έτσι γινηκαν οι βαρκαρηδές εφοπλιστές

  17. εφοπλιστης λασκαριδης ε!!! ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ. Ε!!!!! Γι’αυτο ο ζουγλας αναφερομενος στο θεμα γραφει “μεταφορα κοκαινης εν αγνοια των πλοιοκτητων” ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του

  18. όποιος ψηφίσει την εγκληματική οργάνωση ΝΔ, βάζει το Χάρο στο σπίτι και την οικογένεια του. Απλά.

  19. Μόνο οι Οβριοι ασχολούνται με αυτά για αυτό δεν βλέπετε ονόματα κ δεν θα δείτε πότε δικαστήρια.
    Τα πάντα για το χρήμα.Περνανε 20 δίνουν ένα για το καμίνι αλλά ώσπου να πάει εκεί γίνεται αλεύρι χαχαχαχαχα

  20. Εννοειτε…… γκομενου της Μαρεβας, ο κοσμος το ‘χει τουμπανο και ο κουλης κρυφο καμάρι

  21. Θα γεμίσει ναρκωτικά ο Λουλας της Βραζιλίας. Αριστερά… Η καθημερινή , Ναυτεμπορική τι γράφουν;

  22. Ονοματάκι έχουμε ή έστω σωματική διάπλαση;

  23. Τα δέματα που βρέθηκαν στη θάλασσα δικά του είναι;

  24. λογής λογής κάφροι;
    νουρ 2;;;;;;;;; νοσ.παίδων;;;;;;; τσακονιαρχοι;
    Ή είναι των μούτσων για προσωπική χρήση;

Comments are closed.