Περιμένουν 2,5 χρόνια τη σύνταξη χηρείας

Κοινοποίηση:
b3cc1f643e126b084d08e479e3fce562_XL

Eικόνα διάλυσης παρουσιάζει ο ΕΦΚΑ Αγροτών Θεσσαλίας (πρώην ΟΓΑ). Τεράστιες καθυστερήσεις στην έκδοση συντάξεων-ιδιαίτερα στις περιπτώσεις χηρείας, ταλαιπωρία εκατοντάδων ασφαλισμένων – συνταξιούχων και λιγοστό προσωπικό σε απόγνωση, να δίνει μάχη καθημερινά ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στον τεράστιο φόρτο εργασίας χωρίς όμως επιτυχία, αφού ο χρόνος αναμονής για την απόδοση σύνταξης αλλά και για οποιαδήποτε συναλλαγή, ολοένα και μεγαλώνει.

Οι πολίτες διαμαρτύρονται για την κακή εξυπηρέτηση αφού στο τηλέφωνο δεν μπορούν να εντοπίσουν κανέναν υπάλληλο, ενώ η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στα γραφεία στη Λάρισα, όπου καθημερινά στην ουρά περιμένουν πάνω από 300 άτομα για να εξυπηρετηθούν. Οι υπάλληλοι πολύ απλά δεν σηκώνουν το τηλέφωνο γιατί αδυνατούν να το κάνουν, όταν μπροστά τους έχουν δεκάδες πολίτες που περιμένουν να εξυπηρετηθούν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «ΕτΔ», η κατάσταση που επικρατεί στον ΕΦΚΑ Αγροτών Θεσσαλίας είναι χαοτική. Όσον αφορά στις συντάξεις γήρατος, αυτή τη στιγμή επεξεργάζονται αιτήματα του Σεπτεμβρίου του 2018, ενώ για τις συντάξεις χηρείας η εικόνα είναι απελπιστική, αφού σε αυτή τη φάση επεξεργάζονται αιτήματα που έχουν κατατεθεί τον Νοέμβριο του 2017, δηλαδή δύο χρόνια πριν και σε εκκρεμότητα βρίσκονται περίπου 700 συντάξεις! Με τις συντάξεις χηρείας, τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο αφού δεν εκδίδεται καν προσωρινή σύνταξη με αποτέλεσμα να τίθεται και θέμα επιβίωσης των αιτούντων.

Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο, αφού και πέρυσι οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ Αγροτών είχαν προχωρήσει σε κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για τα κενά στο προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ Αγροτών είχαν τονίσει τότε, στην ανακοίνωσή τους ότι τα τελευταία χρόνια μόλις 200 υπηρετούντες, πανελλαδικά, καλούνται να εξυπηρετήσουν περίπου ενάμιση εκατομμύριο αγρότες «υπερβάλλοντας καθημερινά εαυτόν, σε μια σύγχρονη γαλέρα, με βασικές ελλείψεις στην απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, χωρίς φύλαξη, εγκαταλελειμμένοι και εκτεθειμένοι στις απειλές, τη λεκτική βία και την οργή των πολιτών που «απολαμβάνουν» όλο και χειρότερες παροχές και υπηρεσίες». Από τότε μάλλον δεν άλλαξαν και πολλά, ίσως και τίποτα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: