Περιμένατε να μιλήσουν για τους Έλληνες; Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι «εκατοντάδες πρόσφυγες οδηγούνται στο κοινωνικό περιθώριο»

Κοινοποίηση:
1

Καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τις επαναπροωθήσεις και τις εξώσεις από τα κέντρα υποδοχής


Να σταματήσει τις επαναπροωθήσεις μεταναστών ζητά από την κυβέρνηση η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας την να εφαρμόσει σχέδιο ενσωμάτωσης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία. Το τελευταίο διάστημα η νεολαία της Κουμουνδούρου βρίσκεται σε καθημερινή βάση στην πλατεία Βικτωρίας για να συμπαρασταθεί σε δεκάδες πρόσφυγες, που διαμένουν στον χώρο, μετά την ένταξή τους σε καθεστώς διεθνούς προστασίας.

Μοιράζοντας φαγητό, ρούχα και συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης οι αλληλέγγυοι νεαροί της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καταγγέλλουν κυβερνητικό σχέδιο «εξώσεων, με αποτέλεσμα εκατοντάδες πρόσφυγες να οδηγούνται στο κοινωνικό περιθώριο. Στην πλατεία Βικτωρίας, κάθε μέρα έρχονται δεκάδες οικογένειες ψάχνοντας να βρουν ένα καταφύγιο μιας που αδυνατούν να βρουν σπίτι. Ο εγκλωβισμός τους αντανακλά την αναπολεσματικότητα μιας κοινωνικά ανάλγητης κυβέρνησης που αρνείται να χαράξει πολιτικές στέγασης και ένταξης των προσφύγων στην κοινωνία, εξαιτίας των ακραία συντηρητικών και ξενοφοβικών αντανακλαστικών της».

Οι πρόσφυγες της πλατείας Βικτωρίας προέρχονται από τη δομή φιλοξενίας της Μόριας και σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Ασύλου και Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη «έπρεπε να είχαν υποβάλει αίτημα στο πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ και να έχουν προσπαθήσει να βρουν κατοικία. Επέλεξαν μόνοι τους, να πάρουν ένα εισιτήριο και να έρθουν στην Πλατεία Βικτωρίας, γιατί κάποιος τους είπε να πάνε στην πλατεία Βικτωρίας».

Όπως έχει δηλώσει ο κ. Μηταράκης, «πάρα πολλές συλλογικότητες, αλληλέγγυοι στην πλατεία τους πίεζαν να μη φύγουν. Είχε μπει ακόμα και μικροφωνική εγκατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας. Κάποιοι προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν τον πόνο 20 ανθρώπων για να κάνουν ένα πολιτικό θέμα, ενώ έχουμε προσφέρει τη δυνατότητα να μεταφερθούν στη δομή στον Ελαιώνα».

Σε κάθε περίπτωση, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα, που έχει καθιερωθεί από το 2001 να εορτάζεται την 20η Ιουνίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «η Ελλάδα έχει υποδεχθεί τεράστια κύματα προσφύγων και έχει αποδείξει ότι η αλληλεγγύη μπορεί να νικήσει το σκοτάδι». Σε αντίθεση, «η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι πρόσφυγες δεν είναι επιθυμητοί. Εμείς, ιδιαίτερα σήμερα, στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης. Ενώνουμε τις φωνές μας για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των προσφύγων στην αξιοπρεπή ζωή».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου ζητούν να τερματιστούν οι επαναπροωθήσεις και ταυτόχρονα με την αποσυμφόρηση των δομών φιλοξενίας να εφαρμοστεί πολιτική ένταξης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία. «Η κυβέρνηση από την πλευρά της οφείλει το επόμενο διάστημα να σεβαστεί πλήρως την καθολικότητα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να σταματήσει τις επαναπροωθήσεις, να προχωρήσει ομαλά τις διαδικασίες απόδοσης ασύλου, και να χαράξει πολιτικές αποσυμφόρησης των δομών με παράλληλο σχέδιο συμπερίληψης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

  1. PIRAN THAROS TA KOUMOUNIA
    AFOU DEN TOUS ESTILAN EXORIA GIA TO XEPOULIMA TIS MAKEDONIAS TORA VRIKAN KATI ALLO GIA NA VRISKONTE STIN EPIKAIROTITA–

  2. Ας παν να δουλεψουν να τους ταισουν
    για να τους βγαλουν απ το περιθοριο
    και να τους βαλουν στα σπιτια τους
    και να βαλουν αντ αυτων τον εαυτο τους στο περιθοριο

  3. ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΜ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ “ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ” ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ

  4. Εδώ προχτές σ ένα κανάλι ο Αρβανίτης του ΚΚΕ , ναι μάλιστα αυτού του εγκληματικού κομμουνιστικού τόξου που δεν θα πρεπε καν να υπάρχει στην γη αυτή , είχε μούρη και μίλησε για ένα θέμα και να μην τα πολυλογούμε για την διαβίωση λέει των λαών ( καραμέλα το χουν ) και λέει και του ελληνικού λαού .. Δηλαδή πόσο ανθέλληνα εκεί προδότης πρέπει να σαι να μιλάς στην χώρα ρόλων Ελλήνων για ξένους και να τοποθετείς τον λαό της χώρα αυτής που σε φιλοξενεί πιο κάτω απ’ όλους ρε καθίκι ανθελληνικό

  5. Για τους Έλληνες ούτε λόγος ε ; Οικονομική εξαθλίωση από το 2010 , με χιλιάδες αυτοκτονίες , στα τέτοια σας ε; Πάρτε τους στα σπίτια σας εσείς οι ευαισθητοποιημένοι δώστε τους φαγητό στέγη και χτυπήστε τους απαλά στην πλάτη να ρευτούν και το βράδυ πριν τον ύπνο δώστε τους και την γυναίκα σας .

    1. …και τα παιδδιά σας αγορια/κοριτσια!

  6. Γι’ αυτό και ο φλώρος, ο Μηταράκης, υποσχέθηκε στα λαθροσκουπίδια που έχουν στρατοπεδεύσει στην πλατεία Βικτωρίας, ότι τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία. Το μεγάλο πάρτι, ξεκινάει από την 1η Αυγούστου, με την λήξη προστασίας της πρώτης κατοικίας.

  7. Στα π@παρια μας, όποιος απο τα συριζακια εχει πρόβλημα να τους παρει σπίτι του και να τους ταΐζει, αλλιώς ας πανε στο διαλο απο κει που ηρθαν δηλαδή

  8. ΣΥΡΙΖΕΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΩΡΤΟΣΕΤΕ ?

  9. ΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗ ΣΥΡΙΖΑΝ φονιαδες τον ΕΛΛΗΝΩΝ

  10. Δε χρωστάμε τίποτα στους ξένους. Ελάχιστοι από αυτούς είναι πρόσφυγες και κανένας από αυτούς δεν έχει νόμιμο δικαίωμα να ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα γιατί έφυγε από μία ασφαλή χώρα, τη Τουρκία, και ήρθε εδώ. Η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα με 2 εκατομμύρια ανέργους. Δεν έχουμε ούτε την υποχρέωση ούτε τη δυνατότητα να φροντίσουμε τους ξένους. Ας πάνε στη Σαουδική Αραβία, τη Τουρκία, την Ιορδανία, το Ιράν, την Αίγυπτο, τόσες αραβικές/ισλαμικές χώρες υπάρχουν. Δε κατάλαβα γιατί καθόμαστε και το συζητάμε, και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακόμα εκτός νόμου; Η χώρα συνταγματικά ανήκει στους Έλληνες, πως γίνεται να υπάρχουν ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ στη Βουλή;

  11. NA TOYS ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΞΕΝΑ…….
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΕ 100% ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ…..ΤΙ ΚΑΛΑ

  12. Ας έβλεπα μια φορά τον Σύριζα να δείχνει και για τους Έλληνες την ίδια καούρα που δείχνει και για τους λαθρομετανάστες. Αηδία καταντήσατε συντρόφια. Ζείτε στην Ελλάδα, σας ταίζουν οι Έλληνες, σας δώσανε εξουσία, τα κάνατε σκατά, σε λίγο με τις μαλακίες του Κούλη μπορεί να ξαναδείτε εξουσία και από την άλλη μισείτε τους Έλληνες. Ξυπνάτε και κοιμόσαστε με τον έρωτα για τους λαθρομετανάστες. Γιατί δεν πάτε στο Αφγανιστάν να κάνετε κόμμα?

  13. Ας μιλήσουμε για τους περιθωριοποιημένους ξένους γιατί οι Έλληνες χαίρουν στην Ελλάδα του 2020 από υγεία,παιδεια, εργασία,προστασία του πολίτη κτλ.,κτλ.,κτλ.

    1. aftous pou onomazis ellines den ine tipote alla apo ahtenista gidia pou exoun ergasthi gia tis socioeconomical katastasis pou anaferis ke pou tora axia apolamvanoun,Oso gia tous perithoriopiimenous xenous an afta ta gidia ihan arhidia pou anti na tous ipodehtoun otan viazan ta sinora ke tous edinan ton dromo tou exo apo edo den tha isan perithoriopiimenh simera ston topo tous.You the neogreeks are gidia anepidecta mathiseos,cowards & prodotes pou kanis den ektima ke ipolgizi.

Comments are closed.