«Περίεργη» λογοκρισία του ΕΣΡ στις εκπομπές του Βελόπουλου λίγες ώρες μετά την απόπειρα εξαγοράς Δικαστή από τον Μητσοτάκη

Κοινοποίηση:
d

Με μια «περίεργης» νομιμότητας απόφαση το ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, του οποίου πρόεδρος και αντιπρόεδρος είναι ο Αθανάσιος Κουτρομάνος (Επίτιμος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου) και η Ευτέρπη Κουτζαμάνη – Δρίλια (Επίτιμη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου) επιχειρεί να σταματήσει τις μεταδόσεις εκπομπών του του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκου Βελόπουλου από περιφερειακά κανάλια.

Και αν και δεν είμαστε ακριβώς στον αντίποδα όσων πρεσβεύει ο Κυριάκος Βελόπουλος, δεν παύει να μας προκαλεί ανησυχία η επιλεκτική λογοκρισία του ΕΣΡ, σε όσες εκπομπές δεν εξυπηρετούν το αφήγημα του Μωυσή – Μητσοτάκη.

Γιατί το αποφάσισαν 40 μέρες πριν τις εκλογές και όχι 10 χρόνια που εκπέμπει ο Κυριάκος Βελόπουλος;

Έχει καμιά σχέση με τις καταγγελίες Τζανερίκου για την απόπειρα δωροδοκίας του;

Γιατί το ΕΣΡ δεν έχει την ίδια ευαισθησία με εκπομπές που βάζουν ανάποδα γραφήματα παραπληροφορώντας το κοινό με fake news; Μήπως επειδή αυτά εξυπηρετούν την Κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Σήμερα λογοκρίνουν τον Βελόπουλο, αύριο ίσως δεν τους αρέσει κάποια εκπομπή ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ή κάτι που δημοσίευσε ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ;
Η απόφαση δεν αφορά άμεσα τον συγκεκριμένο πολιτικό-παρουσιαστή και σταρ του telemarketing. Εχει όμως ως αποτέλεσμα τον «εξοστρακισμό» του από πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς, σε μιά χρονική περίοδο που η παρουσία του θα βοηθούσε σημαντικά το κόμμα του στον εκλογικό αγώνα.

Εξετάζοντας μιά παλιά υπόθεση του 2021-2022 που αφορούσε την αναμετάδοση εκπομπών του Action 24 από το TRT, το ΕΣΡ απεφάνθη ότι το θεσσαλικό κανάλι υπέπεσε σε διοικητικό αδίκημα, διότι «μετέδωσε σε τακτική (επαναλαμβανόμενη) βάση τηλεοπτικά προγράμματα που είχαν προηγουμένως προβληθεί από άλλον τηλεοπτικό σταθμό». Στο TRT επιβλήθηκε σύσταση. Ομως η δημοσίευση της απόφασης παράγει νομικά αποτελέσματα και λειτουργεί εμμέσως ως απαγόρευση για τα υπόλοιπα περιφερειακά κανάλια.

Σχολιάζοντας την απόφαση, νομικοί που ασχολούνται με τα ραδιοτηλεοπτικά εκτιμούν ότι το ΕΣΡ απαγορεύει εμμέσως στα επαρχιακά περιφερειακά κανάλια να αναμεταδίδουν εκπομπές του Κυριάκου Βελόπουλου που μεταδόθηκαν πρώτη φορά από περιφερειακούς σταθμούς της Αττικής.

Επισημαίνεται ότι ο επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης» έχει δημιουργήσει ένα δικό του, μοναδικό, μοντέλο εκπομπών, που συνδυάζουν εμπορική προβολή-προώθηση προϊόντων και σχόλια πολιτικοοικονομικού περιεχομένου.

Το μοντέλο εμπορικού και πολιτικού telemarketing έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικό και στους δύο τομείς – στην προώθηση των πωλήσεων και στην προσέλκυση ψηφοφόρων. Το επιβεβαιώνουν ο αυξανόμενος κύκλος εργασιών των εταιρειών Βελόπουλου και η μεγάλη δημοσκοπική άνοδος της «Ελληνικής Λύσης», η οποία σε πολλές περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας εμφανίζεται να συγκεντρώνει διψήφια ποσοστά ψήφων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Μεγαλυτερος αλητης απο το κουτρομανο και απατεωνας δεν εχει περασει απο το ΕΣΡ αλλα.θελω να τον δω τωρα που τον εχει παει στη διαφανεια το Makedonia tv ο βελοπουλος το makeleio gr και ενας επαρχιακος σταθμος να δω πως θα τη γλιτωσει.
    Ετσι κουτρομανε που καλυπτεις ολους τους απατεωνες και ριχνεις προστιμα μονο.οταν δεν συμφερει.

  2. Ευτέρπη Κουτζαμάνη ειναι υποδικη για συμμετοχη και συνεργεια συγκαλυψη
    σε εσχατη προδοσια ….περασε το νομο εσχατης προδοσιας που ειναι
    αυτοφορω και διαρκες μη διαγραψιμο κακουργημα με το ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ
    με το νομο περι ευθυνης υπουργων 177 βουλευτων που υπεγραψαν
    το 1ο μνημονιο …και το κουκουλωσε ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΙΟ ΘΡΑΣΟΣ!!!
    Ομολογησε δε σε γνωστο μυνητη της τοτε κυβερνησεως
    οτι οντως διεπραξαν εσχατη προδοσια αλλα ΕΣΩΣΑΝ την Ελλαδα!!!!
    Φυλακη μαζι με τους πολιτικους που προστατεψε
    τοτε η αντιχριστη αθεοβοφη που το παιζει και θεουσα
    μετα απο 10 χρονια μετα μας ξανα-απειλουν
    με ΕΠΙΠΛΕΟΝ μνημονια λιτοτητας …ηταν που μας εσωσαν…
    Εσχατη προδοσια δε παραγραφετε και η κυρια το περασε
    με το νομο περι ευθυνης για να παραγραφει στην 4ετια..
    Θελουμε κανονικα επαναφορα θανατικης ποινης για εσχατη προδοσια
    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΩΣΥΛΟΓΟΙ!

  3. ο πρωτος επιτιμος κερατας ηταν :μητσοτακης καθαρμα λουντος δολοφονος……και παει λεγοντας….

  4. ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ Η ΝΔ…
    ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΓΙΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΓΙΑ ΜΙΑ 4ΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΟΣ…
    ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ……

  5. Μην ξεχάσει κανένας ότι ο Βελόπουλος ήταν υπέρ των εμβολίων και των λοκντάουν και δικαιολόγησε τον Τσίπρα ότι δεν ήταν προδότης για τις Πρέσπες! Μόνο ο Ηλίας ήταν κατά των υποχρεωτικών εμβολίων και κάποια μικρότερα σχήματα. Μην ξεχάσετε τους μιζαδόρους εμβολιολάγνους και όσα έκαναν στους ανεμβολίαστους αυτοί που δώσανε μέχρι και ακαταδίωκτο στους τσιοδροπαγώνες! Μαύρο στον Βελόπουλο και στους 301 υπέρμαχους των Πρεσπών και των εμβολίων!

  6. Το ΕΣΡ ας ασχοληθει πρωτα με τα πετσοκαναλα που παραμυθιαζουν το κοσμο και μετα με το καθε Βελοπουλο του καρατζαφυρερ! Αντε ρομπες κριμα τη μορφωση σας και τους τιτλους σας ….επιτιμος προεδρος του αρειου παγου και τα ρεστα!

Comments are closed.