“Περίεργες” δηλώσεις του Ακάρ: “Θέλουμε τον διάλογο – Αλλά δεν δεχόμαστε τετελεσμένα”

Κοινοποίηση:
الجنرال خلوصي آكار رئيس الأركان التركي السابق

Νέες δηλώσεις έκανε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας από τη μια πως η χώρα του επιθυμεί τον διάλογο με την Ελλάδα, ωστόσο από την άλλη δεν δεν έδειξε διάθεση για υποχωρήσεις.

«Θέλουμε να συζητήσουμε για τα ζητήματα που υπάρχουν στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και να βρούμε λύσεις σε αυτά τα προβλήματα με τους γείτονες, στο πλαίσιο των κανόνων», δήλωσε ο Άκαρ, προσθέτοντας, ωστόσο ότι «είναι μάταιο για τρίτους να προσπαθήσουν να θεσπίσουν ορισμένους κανόνες και να περιμένουν αυτοί να γίνουν αποδεκτοί από την Τουρκία».

«Είμαστε υπέρ του διαλόγου και της πολιτικής για την επίλυση των προβλημάτων, ωστόσο δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας, δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Θέλουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή» πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Για το Κυπριακό, είπε πως «το ζήτημα της Κύπρου αποτελεί εθνική μας υπόθεση. Αν η άλλη πλευρά θέλει να λύσει το θέμα με πολιτικά μέσα, τότε πρέπει να δεχτεί την ύπαρξη των Τουρκοκύπρων αδερφών μας, ακολουθώντας την κοινή λογική και όχι τους δικούς της σχεδιασμούς για τα δικαιώματα στη θάλασσα».  

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ξέρει τί λέει ο τουρκομογγόλος.Τά δικά μου δικά μου καί τά ξένα μαζικά.Δύο νανάκια ο γουρλομάτης καί τό Δένδια
    λένε πάρτα όλα.
    Γιάννης Λάκων

Comments are closed.