Πατέρας 16χρονου Ρομά: “Δεν έπρεπε να πυροβολήσει το παιδί μου – Ζητάμε δικαίωση” (Βίντεο)

Κοινοποίηση:
Οι γονείς του 16χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό κατά την διάρκεια καταδίωξης, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στη δυτική Θεσσαλονίκη στα δικαστήρια όπου κατέθεσαν παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Σε τραγική κατάσταση παρουσιάστηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οι γονείς του 16χρονου Ρομά, που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι από πυρά αστυνομικού.

«Δεν έπρεπε να σκοτώσει το παιδί μου. Δεν έπρεπε να τον πυροβολήσει. Φυσικά ήταν λάθος αυτό που έκανε ο Κώστας και ζητάμε συγγνώμη, να μην πληρώσει και να φύγει, αλλά δεν έπρεπε να ακολουθήσει όλο αυτό» είπε σε σύντομες δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο πατέρας του 16χρονου.

Η μητέρα από την πλευρά της τα μόνα λόγια που θέλησε να μοιραστεί μπροστά από τις κάμερες ήταν «ο Κώστας είναι χάλια. Το μόνο που θέλουμε είναι δικαίωση», κι στη συνέχεια αποχώρησαν με τον σύζυγό της, με σκυμμένο το κεφάλι και κατευθύνθηκαν προς το νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση εδώ και τρεις ημέρες ο νεαρός οδηγός.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Θεόφιλος Αλεξόπουλος ανέφερε πως η κατάσταση υγείας του 16χρονου Κώστα συνεχίζει να μην παρουσιάζει βελτίωση, κι τόνισε πάλι πως επρόκειτο για μια ευθεία βολή εξουδετέρωσης. «Το αφήγημα της αστυνομίας το ξέρουμε. Όταν υπάρχει μια επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, που το μόνο που αναφέρει είναι ο εμβολισμός αλλά όχι το γεγονός του σοβαρού τραυματισμού, μιλάμε για μια απόπειρα συγκάλυψης».

Σημειώνεται πως νωρίτερα οι γονείς μαζί με τον δικηγόρο, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Σε βάρος του 32χρονου αστυνομικού που πυροβόλησε τον νεαρό, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, εκτέλεση παράνομων πυροβολισμών ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης, ενώ παράλληλα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Ούτε οι “δικοί” σας (κ@λοφάρα) έπρεπε να κλέψουν το αυτοκίνητο του πατέρα μου πριν καποια χρόνια, αλλά το έκλεψαν, και φυσικά δεν σας βρήκαν ποτέ!!…. και αναγκάστηκε ο πατέρας μου, είχε δεν είχε, να αγοράσει άλλο και που έχασε εξαιτίας σας ολα του τα εργαλεία της δουλειάς του που είχε μέσα!! ΓΥΦΤΟΙ άλλωστε έφτιαξαν τα καρφιά που Σταύρωσαν τον Χριστό. Έκτοτε είστε καταραμένοι και μόνο δυστυχία και κακό “προσφέρετε” στην κοινωνία μας. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε ”μαζί σας” σε αυτό τον κόσμο κι ας έχετε ρημάξει εκατομμύρια σπίτια και ανθρώπους τόσα χρόνια και που φυσικά δεν σας ”αγγίζει” κανείς!! Η “ΔΙΚΑΙΩΣΗ” που ψάχνετε θα έρθει απ’τον Θεό…σύντομα!! (όπως και για όλους μας φυσικά) ανάλογα με το τί έπραξε ο καθένας μας. Αν είχατε Θεό μέσα σας δεν θα κάνατε ό,τι κάνετε τόσα χρόνια σε αθώους ανθρώπους που τους ρημάξατε τη ζωή με την παραβατικότητά σας!!! Λυπάμαι ειλικρινά για το παιδί, αλλά μετρήστε πόσα παιδιά έχασαν τη ζωή τους είτε πείνασαν απ’ τις κλεψιές σας ΕΞΑΙΤΊΑΣ ΣΑΣ ρε σκ@τόγυφτοι…και μετά ζητήστε “ΔΙΚΑΙΩΣΗ”

  2. δωρεάν καύσιμα και κατάργηση διπλωματων αυτοκινητου για όλους τι έκανε δηλαδή ο λεβέντης; είναι λόγος αυτός να πυροβολείς κάποιον που έβαλε βενζίνα και οδηγούσε χωρίς δίπλωμα;

  3. @νθρωπινα σκ@τα… ζουνε κλεβοντας… καταστρεφοντας οικονομικα ανθρωπους, οικογενειες που ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ για να αποκτησουν καποια πραγματα που θα καλυτερευσουν την ζωη τους….

  4. Μα τι λες τωρα? Απεναντιας ο αστυνομικος επρεπε να το χαιδεψει και να του πληρωσει και τη βενζινη! Επρεπε να το αφησει να εμβολισει και τη μοτισυκλετα των συναδελφων του! Ρε που ζουμε κυρ Μητσοτακη στη χωρα με τα ψηφαλακια? Ντροπη ρημαξατε την Ελλαδα με τον….πολυπολιτισμο της χλεπας!

Comments are closed.