Τον θέλει «Ράμπο» στα 6 του χρόνια! Πατέρας στην Πάτρα, εκπαιδεύει τον γιο του στα όπλα και μάλιστα νιώθει υπερήφανος για αυτό

Κοινοποίηση:
gun1

Ανάστατη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα της Πάτρας, από καταγγελίες που έχουν γίνει από γονείς μαθητών οι οποίες αφορούν την ανάρτηση βίντεο στο facebook με πρωταγωνιστή μαθητή ηλικίας περίπου 6-7ετών τον οποίο εκπαιδεύει στα όπλα ο πατέρας του με απόλυτο καμάρι. Οι καταγγελίες, οι οποίες ενδέχεται την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές να έχουν φτάσει στον εισαγγελέα, αναφέρουν ότι τα βίντεο με τα όπλα, τα οποία θυμίζουν «ρέπλικες», είναι συνεχή με το παιδί μάλιστα να μιλάει και να κάνει και ανατριχιαστικές περιγραφές όπως «εδώ βάζουμε τη γεμιστήρα», «εδώ βάζουμε τη σιγαστήρα», «εδώ ασφαλίζουμε και πυροβολούμε». «αυτές είναι οι σφαίρες» κ.α.

Όπως αναφέρει το dete.gr σε κάποιο από τα βίντεο το παιδί εμφανίζεται μπροστά σε ένα τραπέζι με πολλά όπλα και με σφαίρες να περιγράφει το πώς γεμίζεις και πυροβολείς, ενώ σε άλλο σημείο εμφανίζεται σε ένα χώρο που θυμίζει την περιοχή του νοτίου πάρκου, να παίζει τρέχοντας σαν καταδρομέας φορώντας και κουκούλα με το όπλο στο χέρι υπό την καθοδήγηση του πατέρα του, ο οποίος του συνιστά να περνάει χιαστί τα δέντρα και να μην ακούγονται τα βήματά του για να μην δίνει στίγμα, ενώ στο τέλος εμφανίζεται να πυροβολεί προς την πλευρά ενός κτιρίου.

«Για την ασφάλειά σου» λέει στο παιδί, ενώ σε άλλο σημείο του λέει «είμαστε μαχητές και θα προσέχουμε τις αδελφές μας» και σε άλλο βίντεο ο νεαρός πατέρας λέει στο παιδί ότι η ενασχόληση με τα όπλα και το στόχο είναι μια θετική δραστηριότητα γιατί σε απομακρύνει από το τάμπλετ.

Τα βίντεο, έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλη αίσθηση σε γονείς και εκπαιδευτικούς που δηλώνουν άναυδοι, ενώ γίνεται λόγος για την αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης του εισαγγελέα, καθώς πρόκειται για ένα μικρό παιδί, το θέαμα είναι αγριευτικό και εμφανίζονται τα όπλα σαν ένα είδος παιχνιδιού.

Ο πατέρας, δεν φαίνεται πάντως να έχει συνειδητοποιήσει το πρόβλημα καθώς σε όλα τα βίντεο, κάνει λόγο για ασφάλεια του παιδιού και ασφάλεια της οικογένειας, ενώ δείχνει να καμαρώνει υπέρ του δέοντος με τις επιδόσεις του μικρού στους στόχους, που είναι μπουκάλια, ακόμη και αντικείμενα του σπιτιού, τα οποία επίσης επιδεικνύονται στην κάμερα.

Σε κάποιο σημείο μάλιστα το παιδί λέει στον πατέρα του ότι πέρα από τα όπλα αυτά που έχουν υπάρχουν και τα κανονικά, με τον πατέρα να του λέει «αυτά δεν τα λέμε στην κάμερα».

Παιδοψυχολόγοι: «Το παιδάκι με το όπλο στο χέρι, δεν αμύνεται»

Η ψυχολόγος και ψυχοπαιδαγωγική σύμβουλος Χρυσούλα Μαυράκη δηλώνει πως σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τη βία, με τραγικά συμβάντα τόσο συχνά στην επικαιρότητα και τη βαριά σκιά της τρομοκρατίας να πλανάται πάνω από την υφήλιο, τα πολεμικά παιχνίδια κρίνονται τελείως ακατάλληλα και επικίνδυνα». Πόσο μάλλον οι ρεπλίκες και ειδικά όταν ο ίδιος ο γονιός εκπαιδεύει το παιδί στην χρήση.

«Το κακό είναι ότι επιτρέπουμε και συμφωνούμε με τη χρήση όπλων, άρα και βίας, χωρίς να μπορούμε να εξηγήσουμε τα περί άμυνας και όχι επίθεσης. Το παιδάκι με το όπλο στο χέρι, δεν αμύνεται. Κυνηγά τους κακούς, βέβαια, αλλά τους κυνηγά και τους πυροβολεί και τους σκοτώνει. Αυτό είναι, όμως, το κακό: Η έλλειψη σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή που αφαιρείται τόσο εύκολα, σαν παιχνίδι»

PATRA 3

PATRA

PATRA1

PATRA2

Πηγή: dete.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. ΑΠΕΜΠΟΛΩΝ, ΤΟΥ ΚΕΙΘΕ ΕΜΒΟΛΩΝ !!! (Όσοι δεν το καταλαβαίνετε, ψάξτε το στο διαδίκτυο)
    Αυτοί που μεγάλωναν τα παιδιά τους έτσι, εμπόδισαν τον Ξέρξη, έφτιαξαν πολιτισμό και έφτασαν στα βάθη της Ασίας εκπολιτίζοντας λαούς.
    Εμείς οι σύγχρονοι απόγονοί τους, που δεν θα υπήρχαμε αν εκείνοι δεν ήταν αυτοί που ήταν, στο όνομα του πολιτισμού μαθαίνουμε στα αγόρια μας Α ΜΠΕΜΠΑ ΜΠΛΟΝ, ΤΟΥ ΚΙΘΕ ΜΠΛΟΝ, να παίζουν με πον-πον, κούκλες και χούλα χούπ, για να ανακαλύψουν την θηλυκή πλευρά τους και επιβραβεύουμε όσους γονείς & γιατρούς καταστρέφουν και με χημικά μέσα τα αγοράκια, για να τα κάνουν ‘χαρούμενα’ ή αλλοιώς χρήσιμους πισινούς για τους εισαγόμενους αλλα και μερικούς γηραιούς ντόπιους επιβήτορες.
    ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ????
    Δέν χαλάει η ψυχοσύνθεση ενός αγοριού εάν παίζει πολεμικά παιχνίδια, αντιθέτως ενισύχεται η φύση του, εκτονώνει την ενεργητικότητά του και δεν γίνεται νευρασθενικό κύριοι ψυχολόγοι που παπαγαλίζετε ότι μαλακία σας ταίσανε βασισμένη σε νεοεποχήτικα συγγράμματα.
    Η εξοικείωση με τα όπλα ΔΕΝ σκοτώνει. Η άγνοια κανόνων ασφαλείας γύρω από την χρήση των όπλων σκοτώνει, ακριβώς όπως σκοτώνει η άγνοια κανόνων ασφαλούς οδήγησης, χρήσης ασανσέρ, πτήσης με αεροπλάνο, κολύμβησης ακόμα και φαγητού. Πχ. όλα τα κυνηγετικά ατυχήματα γίνονται γιατί αγνοούνται βασικοί κανόνες. Ποτέ η κάνη στραμμένη σε άλλο άτομο, ένα όπλο αντιμετωπίζεται πάντα ώς πιθανώς γεμάτο, δεν πυροβολώ αν δεν έχω ξεκάθαρο στόχο, συν ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ !!!
    Επίσης, ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή ΔΕΝ πρέπει να υπερβαίνει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, εκτός και αν κάποιος αποφασίσει να μαρτυρήσει για να πάει εις Κύριον ώς Μάρτυς, με την προυπόθεση ότι ο θύτης του θα τον σκοτώσει για την πίστη του, κατά το σφάξε με πασά μου να αγιάσω. Για όσους το καλοσκέπτονται : Όποιος προκαλέσει κάτι τέτοιο, κάνει αυτοκτονία και παίρνει και τον θύτη στον λαιμό του, γιατί πήγε επί τούτου. Ακριβώς σαν την ευθανασία.
    .
    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΑΝΔΡΕΣ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.

  2. Που είναι το κακό…Με αυτά που έρχονται καταπάνω μας, αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι…Και η εκπαιδευτική κοινότητα καλά θα κάνει να είναι ανάστατη με αυτά τα ανήκουστα που συμβαίνουν στην χώρα,που έχει γεμίσει αλλόφυλους από όλες τις γωνιές της υφηλίου…

  3. Στην ηλικια του μικρου αρχισα και εγω να πηγαινω για λαγους με το συχωρεμενο τον παππου μου.
    Βεβαια δεν πυροβολουσα με το δικανο τοτε γιατι δεν μπορουσα να το βαστηξω, κλωτσαγε αγρια.
    Δεν ηταν φτιγμενο το δικανο για μικρα παιδια ουτε υπαρχει τετοια περιπτωση να υπαρξει.
    Αλλα πηγαινα για να βρουμε περασματα και ιχνη τη μερα πρωτα,και μετα με υπομονη το βραδυ για το λαγο .
    Οταν πηρα λιγο μποι και βολες σκοποβολης καναμε και μαζι για κυνηγι πηγαιναμε.
    Για χαβαλε δεν κυνηγουσαμε ποτε,αλλα μονο για να βαλουμε κατι στο τραπεζι να ζησουμε.Οπως και τωρα που μεγαλωσαμε χτυπαμε κανα αγριογουρουνο,το βαζουμε καταψυκτη και βγαζουμε το κρεας της χρονιας.
    Δεν με εκανε εγκληματια η φονια ο παπους μου ουτε εγινα στη πορεια της ζωης μου.ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΙΓΚΑΝ
    ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΦΟΝΙΑΣ.
    Οσο για το αρθρο βεβαια τοτε δεν ειχαμε τον καθε λογης ψυχακια λαθρο- μεταναστη,οταν πεφταμε για υπνο οι πορτες και παραθυρα ηταν παντα ανοιχτα και ξεκληδωτα.Ενω Τωρα…….τα σπιτια στα παραθυρα εχουν σιδερα και μοιαζουν φυλακες.
    Πιστευω οτι ο παππους αν ζουσε σημερα αντι για στοχους μεταλικα κουτια θα εβαζε αχυρανθρωπους.
    Το γραφω αυτο γιατι σκεπτομαι τι θα γινεται τωρα στη περιοχη του εκπαιδευτη του μικρου.
    Και διαβασα οτι ειναι Πατρα,ξερετε τι γινοταν στη πατρα με τους λαθρο στο λιμανι;Δε ξερω αν γινονται ακομα αυτα δε ειμαι πατρινος αλλα ειχα γνωστο στο λιμεναρχειο και αλλου και μου τα ειχαν πει.Σε καταδιωξη τρεχαν να γλιτωσουν οι λαθρο και καποιοι απο αυτους ειχαν δεσει κατι σαν συρματοσχοινο απο τη μια κολονα απεναντι στην αλλη με σκοπο να τραβηξουν το συρμα και να σακατεψουν τους αστυνομους με τις μηχανες μπορουσαν να τους παρουν το κεφαλι.Ορκς κανονικα παιδια
    Δεν του ριχνω αδικο καθολου του εκπαιδευτη.
    Αν βγει καποιος απο εσας που διαμαρτυρεται εναντιων του κυριου,εχω να του πω, να βγει εξω και να αρχιζει να παρατηρει τα πιτσιρικια ολα που ειναι αποχαβλωμενα με τα κινητα στο χερι και πανε σαν ζομπι.
    Εκτος οτι εχουν αποχαβλωθει τρωνε και του κοσμου την ακτηνοβολια απο τα δυκτια και τα wifi που σελιγο θα φτασουν τα 8 G και θα μας ψησουν ολους.
    Εγω δεν θα ηθελα το παιδι μου ποτε να το δω να περπαταει σα ζομπι.
    Αλλα θα το εστελνα σε αιρσοφτ πιστες και θα το μαθαινα σκοποβολη και ο ιδιος,και ισως το παιδι του κυριου πιο πανω στεφθει και ολυμπιονικης σκοποβολης στο μελλον και μετα αυτοι που ηταν εναντιων του, του πουνε συγχαρητηρια!!
    Κατα τη δικη μου γνωμη το μυαλο του παιδιου αρχιζει να σαλευει και να αρωσταινει και ψυχολογικα οταν βλεπει συνεχεια ταινιες ωμης βιας οπως τα Λαθος Στροφη και το The Hills have eyes,Saw κ.α
    Δεν παθαινει τιποτα με στρατιωτικη εκπαιδευση,μονο καλο θα του κανει.
    Οσο για τη ψυχολογο που κανει την αναλυση της:
    Η τρομοκρατια ειναι διπλα σου και εσυ εχεις κλειστα τα ματια σου οταν γυρνας το κεφαλι προς αυτη.
    Καποιοι πρεπει να μαθουν να αμυνωνται σε αυτη τη χωρα γιατι το κακο εχει παραγινει,στο τοπο μου εχω να δω περιπολικο απλως και μονο να περασει, απο τα παιδικα μου χρονια.Μονο για ψηφο ερχονται βουλευταδες.
    Εδω εχουμε τους αστυνομικους που κυνηγανε εγκληματιες,βιαστες,δολοφονους,τους πιανουν και σε ενα δυο χρονια οι περισοτεροι ειναι εξω και παλι τα ιδια κανουν απο την αρχη.
    Πολυ ωραιοι νομοι κυρια ψυχολογα.
    Πειτε και στον κοσμο ομως πως εχουν εκπαιδευσει οι φανατικοι ισλαμιστες τα δικα τους που τους βαζαν να αποκεφαλισουν κουκλακια με κοφτερα μαχαιρια,και τα πιτσιρικια γελαγαν και αυτοι οι ιδιοι.Ολοι αυτοι μικροι μεγαλοι,εφηβοι γιαυτο το σκοπο μας ερχονται.
    Αλα κανενας δεν τα παιζει στα καναλια της Τv,για να μην τους προσβαλουμε μαλλον.
    Και ο λαιμος απο το κουκλακι ξερεις τι αναπαριστα ετσι;του καθε χριστιανου το λαιμο.
    Οσο για τις περιγραφες του πιτσιρικα που κανει για το οπλο, τις ειδαν μαλλον Συριζαιοι,Νεοταξιτες,ανθελητες,προδοτες,μασονοι,ΜΚΟ ,αποχαβλωμενοι απο tv,και ισλαμιστες και ανατριχιασαν!!!!
    Εγω δεν ανατριχιασα καθολου!!
    Ο πιτσιρικας θα γινει και το πρωτο κομαντο και οχι τελειο ζομπι!
    Υ.Γ.1 Το παιδακι με το οπλο στο χερι δεν αμυνεται ΣΗΜΕΡΑ αυριο ομως σιγουρα και πολυ καλα θα κανει γιατι απο οτι καταλαβαινω και βλεπω, οι πολιτικοι μας μας προστατευουν παρα πολυ.Πολυ προστασια πω πω ρε παιδι μου δεν θελουμε αλλη φτανει!!!
    Υ.Γ.2 Μακρυα απο facebook.Μακραν ο μεγαλυτερος ρουφιανος εβερ.

  4. Σας ενοχλεί που ένας Έλληνας εκπαιδεύει το παιδί του για να μπορεί αύριο να υπερασπιστεί την δικιά του οικογένεια ?

  5. χιλια μπραβο στον πατερα ζωα ανθελληνες να το δειτε

  6. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΛΑΘΡΟΒΡΩΜΙΑΡΗΔΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΖΩΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΕΥΡΟ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΝΗΛΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΣΙΚΕΣ…………

  7. Να και κάποιος από τους λίγους που αντιλαμβάνεται αυτό που έρχεται και αυτό που πρέπει να κάνει μιας και έγινε γονιός.

Comments are closed.