Παρμενίων 2021! Την Τρίτη θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού Πολιτικής Άμυνας

Κοινοποίηση:
seirines-696x392

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων 21»,

Όπως ανακοίνωσε το υπ. Προστασίας του Πολίτη, η δοκιμή γίνεται σε δύο φάσεις, σε διάστημα πέντε λεπτών.

Συγκεκριμένα:

– στις 11:00 η έναρξη του συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης), και

– στις 11:05 θα ηχήσει η σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Σημειώνεται πως η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων 21», άρχισε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Στην γειτονιά μου δεν ακούγεται τίποτα, όσες φορές και αν πήρα στον Δήμο να ενημερώσω, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο : Μηδέν. Μακάρι την Τρίτη να την ακούσω ! Θα σημαίνει ότι την διόρθωσαν. Βλέπετε έχω και οπτική επαφή με την σειρήνα. Είναι στα 30 μέτρα από το σπίτι μου. Το ίδιο εισπράτω και από φίλους μου που μένουν σε άλλες περιοχές.
    Συμπεραίνω λοιπόν ότι ένας αριθμός εξ αυτών (λόγω κακής συντήρησης ?) δεν δουλεύει σωστά.
    Επίσης η χωρική κατανομή τους είναι σίγουρα πλέον ανεπαρκής, δεδομένου ότι είχαν τοποθετηθεί σε παλαιότερες εποχές (ορισμένες μάλιστα προπολεμικά) και ο αστικός χώρος έχει αλλάξει δραματικά από τότε ! Για να μην αναφερθώ στις νεότερες οικοδομές, που έχουν ισχυρές μονώσεις και διπλά τζάμια…
    Αν το ζητούμενο είναι να ακούσουν οι πολίτες τις σειρήνες για να προστατευτούν από τον κίνδυνο, αυτό πλέον κατά την γνώμη μου δεν επιτυγχάνεται επαρκώς.
    Που να αναφέρουν οι πολίτες ότι ΔΕΝ άκουσαν σειρήνα στην γειτονιά τους ?
    Δώστε σας παρακαλώ από το Μακελειό κάποιο τηλ. αναφοράς, αφού κανένας άλλος φορέας δεν ζητά ενημέρωση.
    Ήθελα να ήξερα, όλα αυτά τα χρόνια, ποιός δίνει αναφορά ότι η κάθε σειρήνα δουλεύει σωστά ? Ο ένοικος της πολυκατοικίας που τον συμφέρει να λέει ότι όλα είναι καλά για να μην τον ξεκουφαίνει ή κάποιος βαριεστημένος υπάλληλος ?
    Αλήθεια οι σειρήνες μπαίνουν έτσι απλά γιατί είναι ζήτημα Εθνικής Άμυνας ή πληρώνουμε και ενοίκιο σε κάθε πολυκατοικία που είναι η σειρήνα πάνω ? Μπάς και τρέχει χρήμα και εκεί, σε άγνοια ημών των υπολοίπων καθημερινώς αρμεγομένων αμνών ?

Comments are closed.