Παρακολουθήστε ζωντανά το πέρασμα του Ιανού στο Ιόνιο

Κοινοποίηση:
1

Ο κυκλώνας έφτασε ήδη στη χώρα μας, και έχουν ήδη ξεκινήσει κατά τόπους τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να διαρκέσουν έως και το Σάββατο στην Ελλάδα.

Ο μεσογειακός κυκλώνας έφτασε στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο, όπως θα δείτε στη ζωντανή ροή από διάφορες τοποθεσίες της Ελλάδας, και χτυπά ήδη τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα και περιοχές της δυτικής Πελοποννήσου.

Ο «Ιανός» αναμένεται να χτυπήσει την Κεφαλονιά, την Ιθάκη, τη Μεσσηνία, την Ηλεία, την Αχαΐα, την Αργολίδα, την Αρκαδία, τη Βοιωτία, την Αιτωλοακαρνανία, τη Φωκίδα, την Εύβοια αλλά και την Αττική.

Δείτε ζωντανή εικόνα από τέσσερα διαφορετικά σημεία της Κεφαλονιάς

 

Δείτε ζωντανή εικόνα από την Κέρκυρα

 

Παρακολουθήστε LIVE την πορεία του κυκλώνα «Ιανός»

Θα φτάσει τα 7 μέτρα το ύψος κύματος στη Δ. Ελλάδα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 18/09/2020, ο Μεσογειακός Κυκλώνας ΙΑΝΟΣ θα επηρεάσει τα νησιά του Κεντρικού Ιονίου και παράκτια τμήμα της Δ. Ελλάδας με κύματα το ύψος των οποίων θα φτάνει τα 7 μέτρα, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη κυματισμού που ακολουθεί.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, ο ΙΑΝΟΣ  θα κινηθεί ενισχυόμενος προς το Κεντρικό Ιόνιο και τη ΒΔ Πελοπόννησο όπου θα βρεθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 18/09, ωστόσο η τροχιά που θα ακολουθήσει στη συνέχεια παραμένει αβέβαιη, με πιθανότερο σενάριο να στραφεί νότια. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται διαδοχικοί προγνωστικοί χάρτες των αθροιστικών βροχοπτώσεων του ΙΑΝΟΥ μέχρι και τη νύχτα του Σαββάτου 19/09, υποδεικνύοντας τόσο την κίνηση του συστήματος, όσο και τις περιοχές που θα πληγούν περισσότερο (Ιόνιο, Πελοπόννησος, Κεντρική Στερεά και ηπιότερα άλλες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

Η πορεία της κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το απόγευμα της Πέμπτης από το νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο – κυρίως τα δυτικά τμήματά της.

Την Παρασκευή το φαινόμενο θα επηρεάσει την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, αλλά και την Αττική και την Εύβοια, όπου τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ισχυρά και να έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια.

Το Σάββατο (19-09-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ανατολική Πελοπόννησο και την Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη. Από το μεσημέρι στην Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Πηγές: inkefalonia, corfuland, kefaloniapress

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: