Παρέμβαση του Άρειου Πάγου για την αθώωση των κατηγορουμένων για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Κοινοποίηση:
areios-pagos

Ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, παρενέβη στην απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία, κατά πλειοψηφία απαλλάχθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στην υπόθεση των φερόμενων ως επισφαλών δανείων του παλαιού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Το Εφετείο κατά πλειοψηφία έκρινε ότι σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του νέου Ποινικού Κώδικα που απαιτεί έγκληση του παθόντα για την κατηγορία της απιστίας σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος (άρθρο 405 νόμου 4619/2019) η δίωξη κηρύσσεται απαράδεκτη, καθώς η εκκαθαρίστρια εταιρεία PQH δεν κατέθεσε σχετική δήλωση, με αποτέλεσμα να παύσει η ποινική δίωξη σε βάρος των κατηγορουμένων.

Η πλειοψηφία του Εφετείου, έκρινε ότι ο ειδικός εκκαθαριστής (PQH ) του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είχε περιθώριο μέχρι την 18 Μαρτίου 2020 να δηλώσει την πρόθεση του για την συνέχιση της ποινικής δίωξης -που είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτα- και εφόσον δεν το έπραξε, οι κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Πλιώτας ζήτησε να διαβιβαστεί η απόφαση του Εφετείου όταν καθαρογραφεί, προκειμένου να μελετηθεί και να κριθεί εάν θα πρέπει ή όχι να ασκηθεί τυχόν αναίρεση.

Τέλος, για όσους κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν το αδίκημα της απάτης η δίκη για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα συνεχιστεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2020.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Για την αλητεία energa;;; Είναι Παρασκευή;;; πρωθυπουργικός ξάδερφος speaking;;;

  2. ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΛΑΔΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΛΟΙ ΛΑΔΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑΣ Ε ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΨΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΣΑΚΟΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΥΟ ΚΥΦΗΝΕΣ ΑΔΩΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΑΚΗΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΑΛΑ Ο ΕΝΑΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΗΡΑ ΤΟΣΑ ΕΥΡΩ Ο ΑΛΟΣ ΑΛΑ ΚΑΙ ΓΩ ΣΕ ΔΙΚΑΣΑ ΑΛΟΥ ΠΟΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΟ ΑΛΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΗΝ ΛΥΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΤΗΝ ΖΗΜΕΝΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕ Η ΚΡΥΣΗ Η ΙΔΙΕΣ ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΟΣΟΥΝ ΔΥΟ ΠΑΛΙΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Comments are closed.