Παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου: Αφήστε τη Δικαιοσύνη έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις

Κοινοποίηση:
pagos..-1024x683-768x512

Σε μια ηχηρή θεσμική παρέμβαση καλώντας όλους να αφήσουν τη δικαιοσύνη έξω από αντιπαραθέσεις και πολιτικές σκοπιμότητες προέβη σήμερα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου.

Η παρέμβαση της ανωτάτης δικαστικής λειτουργού συμπίπτει χρονικά με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες περί εργαλειοποίησης του θεσμού της δικαιοσύνης.

Παρέμβαση που εκτιμάται ότι συνδέεται με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σε δικαστικό επίπεδο με φόντο την πολύκροτη υπόθεση της Νοvartis.

Συγκεκριμένα η κυρία Γεωργίου αναφέρει στη δήλωση της ότι: «Οι αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις γι’ αυτήν, με σαφείς υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της, επιχειρούν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν: Να εργαλειοποιήσουν δηλαδή τη Δικαιοσύνη, είτε για να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη, είτε για να προκαταλάβουν τη κρίση των δικαστών, η οποία είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη. Όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Εντάξει πλύντε κανένα πιάτο τώρα καθότι δεν πείθετε όταν στην ελληνική δικαιοσύνη υπάρχουν ή υπήρξαν ανάξιοι λειτουργοί σαν την ΠτΔ ή τον ζωηρό αντιπρόεδρο του ΣΤΕ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν στο σώμα αξιόλογοι λειτουργοί.

  2. Κακόμοιροι κατοχικοί δικαστές, τώρα πια που τους φτύνουν μέχρι και τα αφεντικά τους βγαίνουν και κλαψουρίζουν ότι τάχα είναι ανεξάρτητοι και έντιμοι και ζητάνε και σεβασμό!!! Μόνοι τους απαξιώθηκαν και κατάντησαν αυτό που είναι, δεν τους φταίει κανείς άλλος κι ας αφήσουν τις κλάψες, χορτάσαμε…

  3. Τα 100 ευρώ στα περήφανα γηρατιά θα τολμήσετε να τα βγάλετε αντισυνταγματικά; Ή θα τα βγάλετε και αυτά συνταγματικά όπως τις πρέσπες και τα μνημόνια; Τολμήστε Δικαστές γιατί η χώρα καταστρέφεται από τους προδότες και τους ανθέλληνες.

  4. Οπως την αφησαν και στην υποθεση της Χρυσής Αυγής

  5. Πολύ αργά να βγάλεις τέτοια ανακοίνωση από την στιγμή που έχωσες τους Εθνικιστές φυλακή. Θα σας πάρει ο διάολος όλους σας κοπρίτες.

  6. Αυτοί θεωρούν τον εαυτό τους «δικαιοσύνη». Ένα ανθρώπινο δικαστικό σύστημα είναι, την έννοια της δικαιοσύνης ούτε καν την φτάνουν. Καλύτερα να αυτοαποκαλούνται «αδικία»,ποιο κοντά στην αλήθεια θα είναι.

  7. Μην κόπτεστε τόσο για την “ανεξαρτησία” της δικαιοσύνης. Ο μέσος πολίτης βλέπει και κρίνει.
    Και εννοείται ότι είστε δόλιοι και πολιτικά κατευθυνόμενοι για να μην πούμε διεφθαρμένοι ως το κόκκαλο.
    και όχι μόνο τώρα αλλά δεκαετίες πίσω.

  8. Δέν άκουσα παρόμοια δήλωση γιά τήν παρουσία τών πολιτικών κομμάτων έξω από τόν Άρειο Πάγο, όπου ζητούσαν τήν καταδίκη τής ΧΑ .

Comments are closed.