Παρέμαση ΣΟΚ από τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο: «Οι ομοφυλόφιλοι έχουν μια συγκεκριμένη μυρωδιά, μια …» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
morfou

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος υποστηρίζει πως ένας μοναχός αντιλήφθηκε έναν ομοφυλόφιλο από τη… μυρωδιά! Μάλιστα, προς επίρρωσιν των λεγομένων του, αφηγήθηκε μια ιστορία, σύμφωνα με την οποία οι «άγιοι άνθρωποι» μυρίζουν την «ξεχωριστή και διακριτική», όπως την αποκαλεί, μυρωδιά των ομοφυλοφίλων.

«Έχω ένα παράδειγμα» είπε ο μητροπολίτης Μόρφου και συνέχισε:

«Πήγε ένας ομοφυλόφιλος σε ένα άνθρωπο του Θεού και, όπως πέρασε από δίπλα του, ο μοναχός του είπε. ‘”Ε, νεαρέ, έλα να σου πω. Σταμάτα αυτό που κάνεις. Θα κολλήσεις καμιά αρρώστια. Πηγαίνεις με διάφορους και κάνεις κάποια πράγματα”. Ο νεαρός τον ρώτησε πώς το κατάλαβε. “Όπως πέρασες, βρωμούσες. Έβγαινε μια μπόχα, έχεις συγκεκριμένη μυρωδιά και το γνωρίζω” του είπε ο μοναχός».

Με την προσευχή ο συγκεκριμένος ομοφυλόφιλος, σύμφωνα με τον μητροπολίτη Μόρφου, «θεραπεύτηκε. Δεν σας λέω παραμύθια, αυτοί είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας».

Το σχετικό απόσπασμα ανέβασε στο Facebook η κοινότητα της Accept-LGBTI Cyprus, σημειώνοντας πως τα λόγια του μητροπολίτη αποτελούν ξεκάθαρη ρητορική μίσους, αφού παρακινούν τους ανθρώπους να βλέπουν τους γκέι ως μιάσματα, μολυσμένους και επικίνδυνους για την κοινωνία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

22 Σχόλια

  1. Στην ιστορία της Εκκλησίας και στους βίους των Αγίων, υπάρχουν πολλά περιστατικά που δείχνουν ότι όταν κάποιος κάνει βαριές αμαρτίες, η ψυχή του βρωμάει και οι αγιασμένοι άνθρωποι την καταλαβαίνουν αυτή τη βρώμα και με αγάπη τους το λένε για να μετανοήσουν και να εξομολογηθούν, για να καθαρίσει η ψυχή τους και να ευωδιάζει.

  2. Μα καλά…. ως τώρα ξέραμε ότι οι πούστηδες αναγνωρίζονται από τα μάτια μεταξύ τους , τώρα μας προέκυψε ότι αναγνωρίζονται από την μυρωδιά….;;;;;
    Μεγάλη αποκάλυψη μας έκανε το παπαδαριο ΧΑΑ ΧΑΑ ΧΑΑ!

  3. Αν δεν είναι αυτό ρατσιστικό τι ότι δηλαδή η gay βρομανε από μακριά τοτες ποίο είναι. Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν ή gay. αλλά αυτά δεν λέγονται από ιερέα. Όλοι είμαστε παιδιά του θεού. Α και κάτι ακόμα δεν άκουσα ποτέ από κανέναν να πει κάτι για τους gay παπάδες και μοναχους. Τι τρέχει με αυτους. Βρομανε και αυτή. 2 φωρες πήγα σε μοναστήρι και είδα τουλάχιστον 4-5 μονάχους gay και μάλιστα κραυγαλέα περίπτωση. Εξτριμ.και μου έκανε τρομερή εντύπωση. Αλλά και αυτή παιδιά του θεού είναι. Όμως να βλέπουν και τα του οίκου τους όχι μόνο τα ξενα. Πηστευω ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει και να είναι ότι θέλει. Αλλα όταν πρόκειται για μοναχους και παπάδες θα πρέπει να μην γίνονται αποδέκτη .για να μπεις στο στρατό η στην αστυνομία περνάς από επιτροπές γιατί όχι και στην εκλησια. Ο αλλος εχθές δεν κοινονησε παιδια αμεα αυτο τι ειναι δεν ειναι ρατσιστικο.γιατί αυτά δεν είναι παιδιά του θεού. Έλεος πια έχουν ξεφύγει η παπαδες μας

  4. Μπάρμπα με τα μαύρα και τα γένεια ,τους δικούς σου στον κλήρο τους μυρίζεις ? Από εκεί ξεκίνα αν αντέχεις την μπόχα … Επί της ουσίας , μόνο για γέλια είναι τα λεγόμενα του . Οι άνθρωποι είναι εχθροί της επιστήμης και της λογικής και οπαδοί του σκοταδισμού ,του μίσους , του μεσσαίωνα ..

    1. Μπαρμπα να σου πουν τα μπασταρδα οταν τα αποκτησεις,

      παραμορφωμενε Λογικ του κερατα.

    2. Ενταξει καταλαβαμε η πικραγγουρια ειναι γλυκεια για σενα.

  5. “μύριζε” τις ψυχές! Προφανώς μεταφορικά είχε διαίσθηση! Τι έγινε φασίστακια;;; δεν μπορεί κάποιος να πει την γνώμη του;;;; οι δημοκράτες οι λοατκιδες! LoL

  6. Όταν οι ομοφυλόφιλοι στο gay pride της Θεσσαλονίκης κρατούσαν ένα πανό 20 μέτρα που έλεγε “Να ψοφήσουν οι Έλληνες και να ζήσουμε εμείς” δεν είδα κανέναν εισαγγελέα να τους κυνηγάει για ρατσισμό κατά των Ελλήνων και ρητορική μίσους. Αν εγώ βγω στον δρόμο με ένα πανό 20 μέτρα που λέει “Να ψοφήσουν οι ομοφυλόφιλοι και να ζήσουμε εμείς” την ίδια ώρα θα πλακώσουνε 50 εισαγγελείς να με πάνε μέσα για ρατσισμό και ρητορική μίσους. Γιατί 2 μέτρα και 2 σταθμά? Επίσης το παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα έκανε μήνυση κατά του Κούγια για τα σχόλια του κατά των ομοφυλόφιλων. Γιατί δεν έκανε μήνυση και στις ομοφυλοφιλικές οργανώσεις για το εν λόγω πανό? ‘Οταν λες να “ψοφήσουν οι Έλληνες” δεν δείχνεις ασέβεια στο ανθρώπινο δικαίωμα του κάθε Έλληνα στην ζωή? Μήπως κυνηγάμε όποιους μας συμφέρει?

  7. Πώς ανέχεστε την ομοφυλική μπόχα στα μοναστήρια ρε μάγκα?

    1. πηγαινε στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ να δεις φιλε.ουτε κοτες ουτε θυληκα ζωα μπαινουν.ποτες μα ποτες δεν ακουστηκε ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΣ στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.ακουστηκε μεθυσος ακουστηκε δαιμονισμενος,δολοφονος,φυλαργυρος κλπ.Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ειναι αμαρτια αλλα και η πορνεια η μοιχεια η μαλακια ο εγωισμος.ολα τα ΠΑΘΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ανα δεν τα κοψουμε δεν μετανοησουμε και ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ.

  8. Χρειαζομαστε περισσοτερους Ιεραρχες οπως ο Μορφου.

  9. Παλούκωμα στον τράγο μέχρι να ξεψυχήσει.

    1. ΣΚΑΣΕ ΠΑΙΔΟΦΙΛΕ ΛΟΑΤΚΙ ΚΚΚ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΚΟΥΜΟΥΝΑΖΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ΠΙΟΝΙ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ-Ο ΤΡΑΓΟΣ ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΖΩΟΝ ΤΙ ΕΙΡΩΝΙΑ!

    2. Αηδιασμένε είσαι σκέτη αηδία. Τράβα παλουκώσου με πέντε έξι αραπάδες να στανιάρεις

  10. ο Μόρφου ειναι ο αρχοντας της ορθοδοξιας .εκατομυρια ελληνες σεβονται τα λεγόμενα του. ειναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που σκέπτεται δυνατα κανενας αλλος ρασοφόρος δεν το κανει ..ολοι εσεις οι ομοφυλόφιλοι οι παιδεραστές οι κτηνοβατες να πατε να κάνετε τη δικη σας κοινωνια γιατι ετουτη οι κοινωνια δεν σας ανήκει. ΜΠΡΆΒΟ ΣΤΟΝ ΜΟΡΦΟΥ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΊ ΕΊΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ…..

  11. οποιος τρωει κρεας στην κωλοτρυπιδα καποια μερα θα λογοδοτησει απεναντι στο θεο γ τις πραξεις του

  12. Μεχρι τωρα δεν εχω παει στο Αγιο Ορος οπως δεν εχω παει και στη Μυκονο παρολο που ειχα την ευκαιρια κι αυτο γιατι δεν ηθελα να δω τη ξευτιλα του αντρικου φυλου.
    Πριν μερες καποιος φιλος μου ειπε την εξης κουβεντα “οταν θα πας στο Αγ.Ορος θα βρεις οτι ψαξεις”.
    Ηταν μια φραση που ξεκλειδωσε το λιγοστο μυαλο μου.
    Πλεον ανυπομονω να παω στο Αγ.Ορος.

  13. Ο Διωγμός Πρέπει να Αναμένεται

    7. (α) Γιατί πρέπει να περιμένουν οι Χριστιανοί διωγμό; (β) Εφαρμόζεται αυτό σ’ όλους τους Χριστιανούς, ή μόνο σε μερικούς;

    7 Γιατί όμως να διώκεται κανείς απλώς επειδή θέλει να μελετάει το Λόγο του Θεού, τη Βίβλο, και να είναι Χριστιανός; Ο Ιησούς απάντησε σ’ αυτό το ερώτημα με τον εξής τρόπο: «Εάν ο κόσμος σας μισή, εξεύρετε ότι εμέ πρότερον υμών εμίσησεν. Εάν ήσθε εκ του κόσμου, ο κόσμος ήθελεν αγαπά το ιδικόν του· επειδή όμως δεν είσθε εκ του κόσμου, αλλ’ εγώ σας εξέλεξα εκ του κόσμου, δια τούτο σας μισεί ο κόσμος. Ενθυμείσθε τον λόγον, τον οποίον εγώ είπον προς εσάς· Δεν είναι δούλος μεγαλύτερος του κυρίου αυτού. Εάν εμέ εδίωξαν, και σας θέλουσι διώξει· εάν τον λόγον μου εφύλαξαν, και τον υμέτερον θέλουσι φυλάξει. Αλλά ταύτα πάντα θέλουσι κάμει εις εσάς δια το όνομά μου, διότι δεν εξεύρουσι τον πέμψαντά με.» (Ιωάννης 15:18-21) Όπως τόνισε ο απόστολος Παύλος στη δεύτερη θεόπνευστη επιστολή του στον Τιμόθεο, ο διωγμός είναι κάτι που οι Χριστιανοί πρέπει να αναμένουν. Έγραψε: «Και πάντες δε οι θέλοντες να ζώσιν ευσεβώς εν Χριστώ Ιησού θέλουσι διωχθή.»—2 Τιμόθεον 3:12.

    8. Ποιος βρίσκεται στην ουσία πίσω από το διωγμό των Χριστιανών και ποιος είναι ο σκοπός του;

    8 Ας μην ξεχνάμε ότι εκείνος που βρίσκεται πίσω από το διωγμό δεν είναι κανείς άλλος από τον μεγάλο εναντιούμενο, Σατανά τον Διάβολο. Η σταθερή Χριστιανική σας στάση και η αγάπη σας για τον Ιεχωβά Θεό αποδεικνύουν το Διάβολο ψεύτη, αφού ισχυρίζεται ότι κανείς δεν αγαπάει πραγματικά τον Θεό, και ότι αν κάποιος τον υπηρετεί, αυτό γίνεται μόνο γι’ αυτά που κερδίζει για τον εαυτό του. Ο Σατανάς καυχήθηκε ότι αν τον άφηναν ελεύθερο, θα μπορούσε να στρέψει τον Ιώβ, και, κατά συνέπεια, όλους τους άλλους ανθρώπους μακρυά από τον Θεό. (Ιώβ 1:8-11· 2:3-5) Μολονότι απέτυχε να σπάσει την ακεραιότητα του Ιώβ, ο Διάβολος ποτέ δεν εγκατέλειψε τον αγώνα.—2 Κορινθίους 4:4.

  14. χριστιανοταλιμπαν εναντιων αδερφοταλιμπαν…πως καταντησε αυτο το σπουδαιο εθνος…..σιχαματα και τα δυο ειδη ανθρωποειδων…και οι χριστιανοι και οι ομοφυφιλοι…παρακαλω να δημοσιευτει το μηνυμα μου γιατι ελληνας σημαινει ελευθερια

  15. Σου εύχομαι να έρθεις σε επίγνωση και μετάνοια ¨΄φιλ娴 δημήτρη και γρήγορα μαλιστα γιατί ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος ξέρεις…!!! ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΩΕΙΤΟ.

  16. αχ αυτοί οι μοναχοί απο μακριά των περν__ν των καταλαβαίνουν χαχαχαχα

Comments are closed.