Πανικός στο Βατικανό με την υγεία του Πάπα: Τέλος στο χειροφίλημα – Αλλάζει ακόμα και η Θεία Κοινωνία

Κοινοποίηση:
d9303e45-popepa2-scaled

Μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, τ’ ότι ο Πάπας Φραγκίσκος αισθάνεται αδιάθετος και είχε έρθει σε επαφή με άτομα που είχαν κορωνοϊό, το Βατικανό αποφάσισε να σταματήσει το χειροφίλημα στους παπάδες, ενώ και η Θεία Κοινωνία πλέον θα λαμβάνεται στα… χέρια και όχι στο στόμα.

Συγκεκριμένα, η καθολική επισκοπή της Μεσσίνας στην Σικελία έκανε τις συστάσεις ως απάντηση στην ταχεία άνοδο των λοιμώξεων στην Ιταλία. Σε επίσημη δήλωση, οι θρησκευτικές Αρχές της επαρχίας της Σικελίας, έγραψαν: «Ενόψει της εξάπλωσης του κορωνοϊού, θεωρείται σκόπιμο να συμμορφωθούμε με ορισμένες διατάξεις και μέτρα υγιεινής. Ως προφύλαξη συμβουλεύουμε να διανέμετε η θεία κοινωνία στα χέρια των πιστών και όχι κατευθείαν στην γλώσσα, όπως συνηθίζεται, καθώς και να αποφεύγετε η σωματική επαφή – χειραψίες.» Συνιστάται επίσης, το δοχείο που περιέχει ιερό νερό, να παραμείνει προσωρινά άδειο.

Οι ιταλικές Αρχές «παλεύουν» για να περιορίσουν το ξέσπασμα του κορωνοϊού, την ώρα που στην χώρα καταγράφονται 14 θάνατοι και πάνω από 520 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Αρκετές εκκλησίες, τόσο στο βόρειο τμήμα της χώρας – το κέντρο της εστίας – όσο και στο νότο, είναι επίσης σε αυξημένη κατάσταση συναγερμού.

Οι θρησκευτικές αρχές στην Πάντοβα, την Βιτσέντσα και το Μιλάνο, κοντά στις περιοχής της κόκκινης ζώνης του κορωνοϊού στην Ιταλία, ανέστειλαν όλους τους θρησκευτικούς εορτασμούς μέχρι την προσεχή Κυριακή, συμπεριλαμβανομένων και των μαθημάτων κατηχισμού των παιδιών. Παράλληλα, οι γάμοι και οι κηδείες θα τελούνται μόνο παρουσία πολύ στενών συγγενών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Άθλιοι αιρετικοί, καταστροφείς του Χριστανισμού, ξαφνικά φοβόσαστε γιατί δεν έχετε την Θεία Χάρη να σας προστατεύει ???
    Και για τους άθεους και ολιγόπιστους βλάκες που θα υπάρξουν να σχολιάσουν αρνητικά, θα σας πώ ότι η Θεία Κοινωνία από Ορθόδοξο Ιερέα ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!
    Άπειρες οι αποδείξεις. Θα αναφερθώ σε μία μόνο.
    Στην Σπιναλόγκα, ο ιερέας που λειτουργούσε τους λεπρούς επί σειρά ετών, έκανε κάθε φορά κανονικά απόλυση και κατέλυε την Θεία Κοινωνία που περίσσευε σε κάθε λειτουργία.
    ΔΕΝ ΚΟΛΛΗΣΕ ΠΟΤΕ ΛΕΠΡΑ !!!
    Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει.

Comments are closed.