Πανικός στους Toύρκους: Θα πάρουν κλειδωμένα τα F-35 οι Έλληνες;

Κοινοποίηση:
F-35-belly

Θα πάρουν κλειδωμένα τα F-35 οι Έλληνες, διερωτάται τουρκικό αμυντικό σάιτ, με φόντο τη συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Ένας φίλος μου ακροατής μου είπε το εξής: “Τις τελευταίες μέρες διαβάζω διάφορους στο διαδίκτυο που σχολιάζουν ότι οι Αμερικανοί δεν μπορούν να κλειδώσουν τα F-35 και να τα προχωρήσουν”. Δηλαδή να μην μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε», ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο Νίκο Δένδια.

«Το διαβάζω κι εγώ, για να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Ξέρετε πάντα ότι σε όλα, ειδικά σε πολύ προηγμένο λογισμικό, υπάρχει επίσης μια περίπλοκη συνωμοσία. Στην πραγματικότητα, βέβαια, όταν αγοράζετε ένα προηγμένο σύστημα από μια χώρα, αυτή η χώρα είναι που καθορίζει τι ακριβώς θα σας πουλήσει, όχι ότι θα σας το “κλειδώσει”, αλλά ποιες δυνατότητες θα σας δώσει. Θα σας δώσει το 100% του συστήματος ή λιγότερο από αυτό; Αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες», απάντησε ο Νίκος Δένδιας.

«Δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Θέλουμε τους πιο προχωρημένους. Δεν θέλουμε αυτό που υπάρχει σήμερα. Το θέλουμε ό,τι κι αν συμβεί αύριο γιατί το F-35 είναι επίσης ένα εξελισσόμενο αεροσκάφος. Μορφολογικά μπορεί να φαίνεται το ίδιο από έξω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει τα ίδια συστήματα, δεν σημαίνει ότι έχει το ίδιο ραντάρ, δεν σημαίνει ότι έχει το ίδιο λογισμικό», σημείωσε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, με όλη τη συνέντευξη να φιλοξενείται στο τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com, σε δημοσίευμα με τίτλο «Συνέντευξη Έλληνα υπουργού F-35: Μπορεί να κλειδωθεί το F-35;».

«Δεν θα επιτεθούμε πουθενά, αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν θα επιτεθούμε. Αλλά αν αναλογιστούμε τις δυνατότητες των οπλικών συστημάτων που μπορεί να φέρει το Rafale, πόσο μάλλον του F-35, το Rafale μπορεί επίσης να φέρει στρατηγικό όπλο. Τι σημαίνει λοιπόν όταν η Ελλάδα αποφασίζει να γίνει επιθετική δύναμη και αγοράζει στρατηγικά όπλα; Η Ελλάδα αγοράζει τα όπλα που χρειάζεται για να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία και την εθνική της κυριαρχία. Δεν θα επιτεθούμε σε καμία χώρα, το έχουμε ξεκαθαρίσει ως Έλληνες και συλλογικά ως πολιτικός κόσμος εδώ και πολύ καιρό», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της συνέντευξή του ο Νίκος Δένδιας και το αναπαρήγαγαν οι Τούρκοι.

Να σημειωθεί πως ως στρατηγικά όπλα αναφέρονται εκείνα τα όπλα που μπορούν να επιτύχουν χτυπήματα ακριβείας βαθιά μέσα στις υποδομές ενός κράτους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. είναι ότι θα πάρουμε αεροπλάνα μόνον για παρελάσεις…. 20 Δις το κόστος …. θα το χαρούμε όμως

Comments are closed.