Πανικός στην Λιβύη – Οι δυνάμεις του Χάφταρ, βομβάρδισαν το αεροδρόμιο της Τρίπολης

Κοινοποίηση:
libyh

Πανικός επικρατεί στην Λιβύη. Από την εκτέλεση του Καντάφι και μετά, η κατάσταση στην χώρα έχει χειροτερέψει.
Το αερδρόμιο της Λιβύης “Μίτιγκα”, ανέστειλε την λειτουργία του, μετά από τους βομβαρδισμούς που δέχτηκε. Την είδηση μετέδωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο, στο facebook.

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, είναι το μόνο που λειτουργεί στην πρωτεύουσα της χώρας, Τρίπολη. Η πρωτεύουσα έχει δεχτεί πολλές επιθέσεις το τελευταίο διάστημα, από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, ο οποίος έχει την βάση του στην ανατολική πλευρά της χώρας.

Αρχηγός είναι ο Χαλίφα Χάφταρ. Όπως έχει γίνει γνωστό, τον στηρίζουν οι εξής χώρες:

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτος, Γαλλία και Σαουδική Αραβία. Ήταν ένας από τους ανθρώπους που βοήθησαν τον Καντάφι να ανέβει στην εξουσία, πραξικοπηματικά. Οι δύο άνδρες όμως διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αποτέλεσμα ο Χάφταρ να εξοριστεί στις ΗΠΑ.

Μετά από την κατάρρευση του Καντάφι, επέστρεψε στην Λιβύη και ανέλαβε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο παιχνίδι και η Τουρκία

Το καθεστώς του Ερντογάν έχει έρθει σε αντίθεση με τον Χάφταρ.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι στην Λιβύη έχουν εμπλακεί με έμμεσο και άμεσο τρόπο πουλυεθνικές δυνάμεις. Κανένας δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στην χώρα, πάντως το σίγουρο είναι ότι τα πράγματα δεν είναι καλά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τι θα λέγατε να γράφατε ότι το αεροδρόμιο το έχουν οι αδελφοί μουσουλμάνοι και ο Χαφτάρ είναι η μόνη ελπίδα να μην εξαπλωθεί η ΙΣΙΣ και εκεί ?

Comments are closed.