Πανηγυρίζουν οι Ταλιμπάν μετά την άτακτη φυγή των Αμερικανών από την Καμπούλ: «Η νίκη ανήκει σε όλους τους Αφγανούς»

Κοινοποίηση:
ταλιμπαν

Μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα οι Αφγανοί «αποχαιρέτησαν» και την τελευταία πτήση των αμερικανών στρατιωτικών από τη Καμπούλ. Λίγο μετά την αποχώρηση των Αμερικανών μαχητές και ηγέτες των Ταλιμπάν μπήκαν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν και διέσχισαν πανηγυρικά τον αεροδιάδρομο.
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Ζαμπιουλά Μουτζάχιντ με livestreaming βίντεο μέσα από το αεροδρόμιο, μίλησε για την πολυπόθητη νίκη μετά από 20 χρόνια: «Συγχαρητήρια στο Αφγανιστάν (…) Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους μας». Έσπευσε να τονίσει πως «θέλουμε να έχουμε καλές διπλωματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο».

 

Επίσης, τόνισε πως το γεγονός ότι οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν το Αφγανιστάν μετά από 20 χρόνια πολέμου, αποτελεί «μάθημα» για άλλους εισβολείς και για όλο τον κόσμο: «Αυτό είναι μεγάλο μάθημα για άλλους εισβολείς για τις μελλοντικές γενιές μας. Αποτελεί επίσης μάθημα για τον κόσμο».

Μαχητές των Ταλιμπάν αμέσως μετά την αποχώρηση άρχισαν να ελέγχουν το αεροδρόμιο της Καμπούλ και ό,τι οι δυτικές δυνάμεις άφησαν πίσω τους.

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Εύγε στους Ταλιμπάν. Μάθημα για όλους τους πονηρούς….

Comments are closed.