Πανελλήνιες 2018: Βγήκαν τα αποτελέσματα- Δείτε όλα τα στατιστικά – Πτωτική η τάση στις βαθμολογίες

Κοινοποίηση:
1

Τελειώνει η αγωνία για τους μαθητές που έδωσαν Πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς αναρτήθηκαν τα αποτελέσματά τους.

Στις 13:00 αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των μαθητών στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2018 στα Λύκεια της χώρας και στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η εφαρμογή https://results.it.minedu.gov.gr/ των αποτελεσμάτων για τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ είναι διαθέσιμη μετά τις 13:00.

Όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι εκτυπωμένες καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα σχολεία θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες στις πανελλήνιες εξετάσεις 2018 και τα στατιστικά δεδομένα των υποψηφίων. Η Νεοελληνική Γλώσσα φαίνεται οτι κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι με περίπου 15% των γραπτών κάτω από τη βάση και λίγο περισσότερο από το 1% να βαθμολογείται με άριστα. Στα Αρχαία Ελληνικά περίπου το 25% πήρε βαθμολογίες κάτω από τη βάση ενώ ποσοστό κοντά στο 4,5% βαθμολογήθηκε με άριστα. Καλή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν σε γενικές γραμμές οι βαθμολογίες των Λατινικών ενώ φαίνεται οτι στη θεωρητική κατεύθυνση η κατάσταση κινείται στο “συν-πλην” με πέρυσι, όπως έλεγαν εκπαιδευτικοί καθώς οι βαθμολογίες είναι λίγο καλύτερες και οι θέσεις περισσότερες. Οι χαμηλές επιδόσεις στα Μαθηματικά φαίνεται οτι επιβεβαιώνουν τις αρχικές εκτιμήσεις για πτώση των βάσεων στη θετική κατεύθυνση, ενώ πτωτική αναμένεται να είναι η τάση και σε περιζήτητες σχολές, ενδεχομένως και στις Ιατρικές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: