Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Επεισόδια διαδηλωτών με την Αστυνομία

Κοινοποίηση:
Επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων, με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, δασκάλων και καθηγητών στην Αθήνα, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024. 
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Οξύνθηκε το κλίμα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σε Σύνταγμα και Εξάρχεια, στο κέντρο της Αθήνας, όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες φοιτητές για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ίδρυση παραρτημάτων ξένων ΑΕΙ στην Ελλάδα.

Στα Εξάρχεια, εκεί που κατέληξε η πορεία, ομάδα διαδηλωτών άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς και έβαλαν φωτιές σε κάδους. Στη συνέχεια, ορισμένοι εξ αυτών «ταμπουρώθηκαν» μέσα στο Πολυτεχνείο, ενώ οι υπόλοιποι διαλύθηκαν από τους άντρες των ΜΑΤ.

Νωρίτερα, διαδηλωτές συγκρούστηκαν στο Σύνταγμα με τις αστυνομικές δυνάμεις και στη συνέχεια έπεσαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Όπως φαίνεται και στο βίντεο υπήρξε πάλη σώμα με σώμα, όταν οι φοιτητές πλησίασαν έξω από τη Βουλή τις κλούβες των ΜΑΤ θέλοντας να σπάσουν το μπλόκο της Αστυνομίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Στο κλασικό μέρος συνάντησης για ξύλο, το Σύνταγμα!

    Κι εννοείται πάντα να πέφτει το σύνθημα για ξύλο και αμέσως μετά να αστράφτουν τα φλας και οι φωτογραφίες.

  2. Παίζει να υπάρχει και κάποιος φοιτητής ανάμεσα στα αξύριστα κοπρόσκυλα.

  3. Ροπαλοφόροι κουκουέδες εναντίον ροπαλοφόρων ματατζήδων.

Comments are closed.