Παγκόσμια πρωτοτυπία και ΡΕΖΙΛΙΚΙ: Οι βουλευτές της Ελληνικής Βουλής έγιναν 302!

Κοινοποίηση:
Βουλή

“Είμαστε, για μία ακόμα φορά, στην δύσκολη θέση, να σας εξηγήσουμε με απλά λόγια, το «μπάχαλο» που επικρατεί στην Ελληνική Βουλή, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την απόφαση του Κ.Καμμένου να αποσύρει τους ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, προκειμένου, αφού στήριξε την κυβέρνηση εκεί που… «έπρεπε», να ξεκινήσει προεκλογικό αγώνα, ώστε να κόψει δεξιούς ψήφους από την Νέα Δημοκρατία…
ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανάγκη από βουλευτές, προκειμένου να σχηματίσει, έστω οριακή πλειοψηφία. Αρχικά, προσπάθησε να αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής, έτσι ώστε να μην διαλυθεί η Κ.Ο. ομάδα των ΑΝΕΛ, άπαξ και ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε από εκείνη βουλευτές, για να στηρίξει την κυβερνητική πλειοψηφία (διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις και τις καταγγελίες πως ο πρώην ΥΠΕΘΑ εκβιάζει τον πρωθυπουργό, ο Α.Τσίπρας αναγκάστηκε να στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής να μην αλλάξει τελικά τον κανονισμό. Τι συνέβη τελικά; Οι ανεξάρτητοι βουλευτές Έλενα Κουντουρά, Βασίλειος Κόκκαλης, Κατερίνα Παπακώστα και Σπύρος Δανέλλης, και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Ζουράρης και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, με επιστολές τους προς το προεδρείο της Βουλής, δηλώνουν ότι σε συνέχεια της θετικής ψήφου που έδωσαν στην κυβέρνηση στην πρόταση εμπιστοσύνης, επιθυμούν εφεξής σε κάθε νομοσχέδιο που ψηφίζεται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, η ψήφος τους να προσμετράται μαζί με αυτές των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Αυτό σημαίνει πλέον ότι η κυβέρνηση θα έχει την στήριξη 151 βουλευτών, σε οριακή απόλυτη πλειοψηφία εδρών στη Βουλή. Οι 6 ανεξάρτητοι βουλευτές, προκειμένου να κρατήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, δίνουν λευκό χαρτί στην κυβέρνηση, προσχωρώντας ουσιαστικά στην Κ.Ο. του Α.Τσίπρα. Ωστόσο, το παράδοξο είναι πως, προκειμένου να μην διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ και «ξεσπαθώσει» κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο Π.Καμμένος, οι βουλευτές Παπαχριστόπουλους και Ζουράρις ανήκουν τόσο στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Λειτουργούν ως δύο βουλευτές στους ΑΝΕΛ και ως δύο βουλευτές στον ΣΥΡΙΖΑ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό βουλευτών του Κοινοβουλίου από 300 σε 302. Ναι, αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα της Αριστεράς…”

πηγή:skeftomastellhnika

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.