Παγκόσμια ανησυχία: Επανεμφανίστηκε μεσαιωνική ασθένεια – Φόβοι για επιδημία

Κοινοποίηση:
flu

Μια μεσαιωνική ασθένεια έχει σημάνει συναγερμό στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να σημάνει συναγερμό: Ο λόγος για την… λέπρα!

Η λέπρα έχει εντοπιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Φλόριντα λόγω των αρμαντίλο. Ευτυχώς, η βακτηριακή λοίμωξη είναι θεραπεύσιμη στα αρχικά της στάδια, αλλά μπορεί να προκαλέσει μόνιμες αναπηρίες των άκρων ή των νεύρων.

Τα αυξημένα κρούσματα λέπρας στη Φλόριντα πλησιάζουν προς τα ενδημικά επίπεδα σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, η οποία προειδοποίησε ότι τα αρμαντίλο μπορεί να είναι τα ζώα που προκαλούν την μόλυνση.

Μια έκθεση από τον Αύγουστο του περασμένου έτους προειδοποίησε για αυξανόμενο αριθμό λοιμώξεων από λέπρα. Η ασθένεια μπορεί να αντιμετωπιστεί εάν εντοπιστεί στα αρχικά της στάδια, ανέφερε το LiveScience.

Η έκθεση ανέφερε: «Τα τελευταία χρόνια, ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων στη Φλόριντα έχει διαγνωστεί με λέπρα που δεν έχουν ιστορικό παραγόντων κινδύνου για τυπικές διαδρομές μετάδοσης. Αυτές οι διαδρομές περιλαμβάνουν ταξίδια σε περιοχές όπου η πάθηση είναι ευρέως διαδεδομένη ή επαφή με αρμαντίλο, που μπορεί να φιλοξενεί το Mycobacterium leprae που προκαλεί τη μόλυνση».

Η έκθεση ισχυρίστηκε ότι η λέπρα ήταν «ενδημική στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ», μια ανησυχητική εξέλιξη που μπορεί να επιδεινωθεί από εκείνους που κρύβουν τη διάγνωσή τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Όταν 4-5 μασκαρεμένοι με τη γνωστή αποκριάτικη στολή προφύλαξης θανατηφόρου ιού συνοδεύουν ένα ξύλινο μεσαιωνικό κάρο καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα είναι σοβαρά..

Comments are closed.