Παίκτρια του Παναθηναϊκού συγκλονίζει με την περιγραφή όσων έζησε στη φυλάκιση της

Κοινοποίηση:
showthumb

Η Γελένα Λεουτσάνκα βρίσκεται πια στην Ελλάδα για να αγωνιστεί με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όμως λίγους μήνες νωρίτερα είχε περιπέτειες καθώς βρέθηκε στη φυλακή ως “πολέμια” του καθεστώτος στην πατρίδα της, τη Λευκορωσία. Η Λευκορωσίδα μπασκετμπολίστρια μίλησε για το γεγονός και συγκλόνισε με την περιγραφή της σύλληψης και φυλάκισης της.

Οι δηλώσεις της Λεουτσάνκα

Για τη σύλληψή της: «Με συνέλαβαν στις 30 Σεπτεμβρίου. Ήμουν στο αεροδρόμιο. Ήταν δύο αστυνομικοί που μου είπαν ότι συμμετείχα σε διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης. Αμέσως έστειλα μήνυμα στην κόουτς Καπογιάννη και της είπα ότι με συνέλαβαν. Ήξερε τι συνέβαινε. Με έβαλαν στην φυλακή, και το δικαστήριο έγινε κατευθείαν, μέσω skype. 

Ήμουν σε κελί για τέσσερα άτομα. Μας πήραν τα στρώματα, τα μαξιλάρια, τις κουβέρτες, μας τα πήραν όλα. Είχαμε εφημερίδες και κάποια ρούχα για να ξαπλώσουμε. Έτσι κοιμόμουν για δύο εβδομάδες. Μας έκλεισαν το ζεστό νερό, δεν είχαμε θέρμανση. Δεν είχαμε τουαλέτα. Όλα αυτά σε ένα κελί».

Για την αποφυλάκισή της: «Το θέμα μου έφερε παγκόσμια προσοχή, από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη. Μιλούσαν πολλοί γι’αυτό. Την 15η μέρα έπρεπε να αποφυλακιστώ και την 14η μου είπαν ότι βρήκαν και άλλες εικόνες μου στις διαδηλώσεις. Νόμιζα ότι θα μείνω μέσα. Τελικά ο δικαστής μου έδωσε πρόστιμο ύψους 350 δολαρίων. Δεν με άφησαν, με πήγαν στο τμήμα και εκεί ήταν ένας άνδρας που μου είπε ότι είναι λάθος αυτό που κάνω. Πήρα την οικογένειά μου, μου είπαν να μην πω πού είμαι. Δεν μετανιώνω για τίποτα. Έμαθα πολλά για τον εαυτό μου, τις αξίες. Είδα διαφορετικά το μπάσκετ».

Για την μεταγραφή της στον Παναθηναϊκό: «Ήρθα πρώτα απ’όλα για την Ελένη Καπογιάννη. Είχα παίξει γι΄αυτήν στον Λίβανο. Η ομάδα μου φέρθηκε πολύ καλά και θέλω να παίξω γι’αυτήν. Ο στόχος μου είναι πάντα να κατακτώ το πρωτάθλημα. Θα μου πάρει βέβαια λίγο χρόνο. Θέλω όμως να βοηθήσω την ομάδα με όποιον τρόπο μπορώ για να τα καταφέρω. Να προσθέσω κι εγώ ένα λάβαρο»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. μάλλον αυτή η ιστορία είναι το διαβατήριό της για κάποια πλούσια χώρα της δύσης. ΗΠΑ, Γερμανία, κάτι τέτοιο

  2. Οι Παναθηναϊκοί πρέπει να γνωρίζουν ότι η ομάδα τους παίζει συγκεκριμένα παιγνίδια εξωτερικής πολιτικής.

Comments are closed.