Πέντε πράγματα που ίσως δεν γνώριζες για τον Τιτανικό! Βυθίστηκε σαν σήμερα το 1912!

Κοινοποίηση:
τιτανικος

Ήταν 15 Απριλίου του 1912 ο Τιτανικός θα πέρναγε στην ιστορία ως το πρώτο υπερωκεάνιο που βυθίζεται εξαιτίας ενός παγόβουνου. Πόσα αλήθεια γνωρίζουμε γι’ αυτό το ναυάγιο;

1. Ένα από τα φουγάρα του ήταν ψεύτικο

Μόνο τρία από τα τέσσερα φουγάρα του Τιτανικού ήταν λειτουργικά και αληθινά καθώς το τέταρτο ήταν ψεύτικα εγκατεστημένο επειδή έκανε το πλοίο να φαίνεται πιο όμορφο και έγινε άξονας εξαερισμού για την κουζίνα.

2. Ο Τιτανικός αποτέλεσε το μεγαλύτερο κινούμενο αντικείμενο που κατασκευάστηκε μέχρι τότε

Μπορεί μπροστά στα σημερινά κρουαζιερόπλοια να φαινόταν σαν μινιατούρα αλλά όταν ο Τιτανικός έκανε το παρθενικό και μοναδικό του ταξίδι το 1912, ήταν το μεγαλύτερο πλοίο που είχε πλεύσει ποτέ.

3. Το εσωτερικό του Τιτανικού βασίστηκε στο Ritz Hotel

Το εσωτερικό του Τιτανικού στις πρώτες θέσεις, είχε διαμορφωθεί σύμφωνα με το ξενοδοχείο Ritz, με καμπίνες πρώτης κατηγορίας διακοσμημένες σε αυτοκρατορικό στιλ.

4. Χρειάστηκαν χρόνια να βρεθεί το ναυάγιο

Πολλοί προσπάθησαν να βρουν το ναυάγιο, μα χρειάστηκε να περάσουν 73 χρόνια για να εντοπιστεί: Το 1985 ο Ρόμπερτ Μπάλαρντ το βρήκε στον βόρειο Ατλαντικό και το φωτογράφισε για πρώτη φορά.

5.  Πλήρωσαν και το τηλεγράφημα

Οι επιζήσαντες του ναυαγίου χρεώθηκαν 1 δολάριο τη λέξη για να στείλουν τηλεγράφημα στους οικείους τους ότι είναι ζωντανοί. Κάποιος έδωσε το τελευταίο του δολάριο για να στείλει στη μητέρα του μία και μόνη λέξη: «Safe (Σώος)».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response