Πέθανε ο Άρνολντ Σπίλμπεργκ, πατέρας του διάσημου σκηνοθέτη Στίβεν!

Κοινοποίηση:
siven-spielberg

Πέθανε σε ηλικία 103 ετών, ο Άρνολντ Σπίλμπεργκ, ο πατέρας του διάσημου σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Ο υπερήλικας πατέρας του σκηνοθέτη των κινηματογραφικών blockbuster, Στίβεν Σπίλμπεργκ, απεβίωσε από φυσικά αίτια στο σπίτι του την Τρίτη 25 Αυγούστου. Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού Variety, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ήταν στο πλευρό του πατέρα του τις τελευταίες του στιγμές. «Είσαι η εστία. Είσαι το σπίτι μας» φέρεται να του είπε λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έχει μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν για τα επιτεύγματα του πατέρα του, ο οποίος υπήρξε ηλεκτρολόγος μηχανικός στην General Electric και ασχολήθηκε με την δημιουργία των πρώτων υπολογιστών, αλλά και σειράς άλλων ηλεκτρονικών μηχανημάτων.
«Όταν βλέπω ένα Playstation, όταν κοιτάζω ένα κινητό τηλέφωνο – από τη μικρότερη αριθμομηχανή ως ένα iPad – κοιτάζω τον μπαμπά μου και λέω, “ο μπαμπάς μου και μια ομάδα από ιδιοφυΐες το ξεκίνησαν αυτό».

Εκτός από τον Στίβεν Σπίλπεργκ, ο Άρνολντ είχε αποκτήσει τρεις κόρες, την Αν, τη Νάνσι και την Σου. Σε κοινή τους δήλωση τα παιδιά του ανέφεραν πως ο πατέρας τους τους έμαθε «να αγαπούν την έρευνα, να επεκτείνουν το μυαλό τους, να κρατούν τα πόδια τους στο έδαφος, αλλά να κοιτούν ψηλά προς τα αστέρια».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.