Πάτρα: «Το παιδί ήταν πεθαμένο, προσπαθούσαμε 50 λεπτά» λέει ο γιατρός που επανέφερε την Τζωρτζίνα

Κοινοποίηση:
patra-tzortzina-96

Για τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στο «Καραμανδάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, στη διάρκεια των προσπαθειών που κατέβαλε, προκειμένου να επαναφέρει –επί της ουσίας– την 9χρονη Τζωρτζίνα στη ζωή, μιλά ο αναισθησιολόγος που κλήθηκε για ανάνηψη στο μικρό κοριτσάκι.
«Έκανα το καθήκον μου, έκανα τη δουλειά μου, θεωρώ ότι έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Ήταν μία από τις συγκλονιστικότερες στιγμές της καριέρας μου, λόγω της διάρκειας, λόγω της συγκινησιακής φόρτισης, λόγω του ότι είχαμε να κάνουμε με το παιδί μίας οικογένειας, ήταν το τρίτο, μεγαλύτερο παιδί που έφτανε να κάνει και αυτό καρδιακή ανακοπή και να πεθαίνει» σημειώνει ο ίδιος, μιλώντας στον ALPHA. Όπως λέει, η ανάνηψη διήρκεσε για 45 με 50 λεπτά τουλάχιστον.
«Το παιδί ήταν πεθαμένο, ήταν σε καρδιακή ανακοπή. Είχε σταματήσει η καρδιά της και όλες οι ζωτικές λειτουργίες. Τα πάντα. Όταν σταματάει η καρδιά, σταματάνε τα πάντα. Δεν στέλνεται αίμα στα κύτταρα, και επέρχεται θάνατος» σημειώνει ακόμα. «Αν το περιστατικό συμβεί μέσα σε νοσοκομείο, έχουμε μαρτυρίες ότι πριν από κάποια λεπτά ήταν καλά, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ανάνηψη και να κάνουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο. Ειδικά σε ένα παιδί. Γιατί τα παιδιά έχουν όργανα τα οποία είναι πιο ανθεκτικά, πιο υγιή, το παλεύουμε περισσότερο. Δεν είχαμε ενδείξεις μέχρι εκείνη τη στιγμή ότι υπήρχε καρδιολογικό πρόβλημα στο παιδί» προσθέτει. «Έκλαιγα με λυγμούς, ξεσπάσαμε όλοι, όταν είδαμε το παιδί να παίρνει μπροστά η καρδούλα του» λέει χαρακτηριστικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μπράβο σάς ο Θεός να είναι πάντα μαζί σας να βοηθάτε τον κόσμο που έχει ανάγκη.

Comments are closed.