Πάνω από 4.100 υπογραφές διαμαρτυρίας για το «τείχος» που κρύβει την Ακρόπολη!

Κοινοποίηση:
akropoli-teixos

Περισσότερες από 4.100 υπογραφές πολιτών μέσα σε τρεις ημέρες έχει συγκεντρώσει η διαδικτυακή διαμαρτυρία ενάντια στην ανέγερση δεκαώροφων κτιρίων στη σκιά της Ακρόπολης.     

Οι κάτοικοι της περιοχής ετοιμάζονται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά των οικοδομικών αδειών, ενώ η «Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού» (ΕΛΛΕΤ) προσπαθεί να κινήσει το διεθνές ενδιαφέρον για την υπόθεση.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, απαντώντας στο αυξανόμενο κύμα διαμαρτυρίας, δημιούργησε επιτροπή για να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης του συντελεστή δόμησης στην περιοχή.

Η κινητοποίηση των κατοίκων ξεκίνησε όταν πλέον βρέθηκε σε προχωρημένη φάση κατασκευής κτίριο επί της οδού Φαλήρου και έγινε αντιληπτό ότι θα ξεπερνούσε κατά πολύ τα υπόλοιπα κτίρια της περιοχής. Το κτίριο, σχεδόν αποπερατωμένο σήμερα, έχει φθάσει τους 10 ορόφους (33 μέτρα ύψος) και τις 2.700 τ.μ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των κατοίκων, το μεγάλο ύψος του κτιρίου «εξασφαλίστηκε» με έναν συνδυασμό του μεγάλου συντελεστή δόμησης της περιοχής, του μεγάλου οικοπέδου (που προέκυψε από συνενώσεις) και διατάξεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, που «πριμοδοτεί» με συντελεστή τα «πράσινα δώματα».

«Όμως η μελέτη του κτιρίου δεν πέρασε από το ΚΑΣ, όπως όφειλε», αναφέρει η αρχιτέκτονας Ειρήνη Φρεζάδου, που ξεκίνησε την κινητοποίηση στην περιοχή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Να γίνει ένας σεισμός να παίσουν τα τείχη και να δικαιωθούν οι πολίτες.

Comments are closed.