Πάνε να μας «σερβίρουν» τον αφοπλισμό των νήσων με την «κατάργηση» της 4ης τουρκικής Στρατιάς κατά του Αιγαίου

Κοινοποίηση:
1

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η ύποπτη συζήτηση για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Πρόκειται περί αφοπλισμού των νήσων και όχι αποστρατιωτικοποίησης.

Οι φήμες περί γερμανικής και αμερικανικής απαίτησης για αφοπλισμό ελληνικού εδάφους πληθαίνουν.

Την ίδια ώρα στην Τουρκία, δημοσιεύματα, μιλούν για ίδια γερμανική έκκληση για “διάλυση” τάχα  της 4ης τουρκικής στρατιάς κατά του Αιγαίου!

Σύμφωνα με την εφημερίδα  Sözcü, η Γερμανία που παρενέβη μεταξύ των δύο χωρών για να μειώσει τις εντάσεις, ζήτησε από την Αθήνα «να αποσύρει τα στρατεύματά της από νησιά κοντά στην Τουρκία».

«Αλλά» και εδώ είναι το σημαντικό «ζήτησε και από την Άγκυρα να καταργήσει την Στρατιά του Αιγαίου.»

Εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις που δεν μπορούν να συμψηφιστούν. Το μεν είναι αφοπλισμός εθνικού εδάφους, το δε  μετακίνηση στρατιωτικών μονάδων από τα ακτές 100 χλμ. πιο μέσα στην τουρκική ενδοχώρα.

Το παραμύθι της κατάργησης της 4ης Στρατιάς είναι ακριβώς αυτό: Ένα παραμύθι. Θα καταργηθούν τα αποβατικά; Τα ελικόπτερα Couger και Blackhawk; Η Πεζοναύτες στη Φώκαια; Οι αλεξιπτωτιστές; Τα ΠΕΠ T-300 Kasirga και οι Bora;

Όχι. Όλα αυτά απλώς θα πάνε 100 χλμ. πιο μέσα και τα αποβατικά σε κάποιο ναύσταθμο στον Βόσπορο.

Όλα αυτά θα μπορούν να μετακινηθούν σε θέση βολής μέσα σε μια ημέρα.

Για την Ελλάδα όμως, εάν καταργηθεί η ΑΣΔΕΝ  η υπεράσπιση των νήσων θα είναι αδύνατη. Άλλωστε μήπως το 1974 υπήρχε καμία «Στρατιά κατά της Κύπρου;». Δημιουργήθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Αυτό είναι ο κίνδυνος. Να επιχειρήσουν να μας «σερβίρουν» τον αφοπλισμό εθνικού εδάφους, με το αιτιολογικό «ορίστε καταργούν και αυτοί την Στρατιά του Αιγαίου».

Ξέρουν όμως όλοι, πολύ καλά πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά κατάργηση της 4ης Στρατιάς. Απλά θα μετακινηθεί.

Δυστυχώς, ο φόβος είναι αυτός: Ότι θα επιχειρήσουν να φέρουν «πακέτο» αυτό το σχέδιο, που θα ισοδυναμεί με την απόσυρση της Μεραρχίας από την Κύπρο, που ήταν πάγιο αίτημα της Τουρκίας. Όλοι γνωρίζουν τι έγινε μετά.

Και να γίνουμε ξεκάθαροι: Η Ελλάδα δεν πρέπει και σε  καμία περίπτωση να εμπλακεί και για κανένα  λόγο σε οποιαδήποτε συζήτηση αφοπλισμού εθνικού εδάφους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Έλλην είσαι λάθος ο Ιωαννίδης την απέσυρε την μεραρχεία από τη Κύπρο το 1974

    1. Εσυ εισαι λαθος, ο Παπαδόπουλος τους εφερε απ την Κυπρο στον βολο νυχτα χωρις φεγγαρι το 67′ Βεβαια ο Παπαδόπουλος δεν ητανε τοσο ηλίθιος σαν τον ιωαννιδη και δεν ηθελε να κανει τιποτα στην Κυπρο γιατι ειχε καταλαβει τι θα γινοταν. Την ζημια την εκανε ο αρχιβλακας ο ιωαννιδης παει και τελειωσε!

  2. ΔΥΟ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.1. ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΣΑΕΙ η’ 2. τα παραδιδουμε στους τουρκους ΤΩΡΑ ειτε με γαρνιτουρα η’ ετσι σκετα.

  3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΜΑΣ. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΛΟΣ , Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ .
    ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
    24/09/2020

    1. Οι “κυβερνήτες” μας είναι ύπουλοι και δυστυχώς ολίγιστοι για τις περιστάσεις…

  4. αμα δεχθει να συζητησει καν ο μητσοτακης… αυτά τα υπουλα σχεδια των αμερικανο-γερμανο-παλιοτουρκων…, ειναι για τα μπαζα… και πρεπει να παραιτηθει αμεσα…, αληθεια γιατι κοπτονται οι τουρκοι τοσο πολυ για την αποστρατικοποιηση των νησιων μας, αφου τα οπλα και οι δυναμεις πανω σε αυτά εχουν αμυντικο χαρακτηρα…, μα γιατι αλλο θελουν να τα καταλάβουν και δεν θελουν να εχουν αντισταση και ενδεχομενως μεγαλες απωλειες στην προσπαθεια καταληψης τους///, η ελλαδα πρεπι να διαολοστειλει οποιος επιχειρει να συνδεσει τον αφοπλισμο των νησιων μας με την χαραξη αοζ με τουρκια.. και η ελλαδα πρεπει να επιμεινει στην εφαρμογη του διεθνους δικαιου της θαλασσας και να ζητησει απο την τουρκια να το υπογραψει…, και ενα τελευταιο ερωτημα…, γιατι παλι ο μητσοτακης δυσαρεστησε τον μονο φιλο της ελλαδας τον μακρον και τον αναγκασε να κανει επαφη με την τουρκια..??? για αυτο ο μητσοτακης ειναι υπολογος..απεναντι στο ελληνικο εθνος… και το ιδιο υπολογος μαζι με τον τσιπρα γιατι μαζεψαν και μαζευουν ολους τους απανταχου κατσιαπλιαδες και μας τους φορτωνουν με το ετσι θελω.. να τους δεχθουμε να συγκατοικησουμε μαζι τους στον ελλαδικο χωρο…

  5. δεν γινεται τετοια συζητηση. Και να θυμαστε οι νεοναζι οτι αποσυρση ελληνικης μεραρχιας απο τη Κυπρο εκανε ο αμερικανοκινητος Παπαδοπουλος

Comments are closed.